"Шок" шокира 49 души! Пак съмнения за полицейщина

Адвокатка се оплака от насилие над арестуван неин клиент
Обновена: 6 юли 2011 15:29 | 6 юли 2011 13:08,
203
"Шок" шокира 49 души! Пак съмнения за полицейщина
Снимка: Булфото

49 души са задържани до момента в рамките на широкомащабната полицейска операция „Шок” на територията на страната и зад граница, съобщи министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов. В началото на акцията беше съобщено за 36 арестувани.

Операцията се провежда под координацията и с участието на “Европол” и “Сикрет сървиз”.

Акцията е била планирана и координирана по време на разговорите с директора на Европол Роб Уейнрайт.

„Операция „Шок” е една изключително добре подготвена операция, която е в полза на пълноправното членство на България в евроатлантическите структури и общата сигурност на европейските държави”, коментира МВР шефът.

Операцията е била разпоредена от главния секретар на МВР, като се работи основно по търсене на лица и моторни превозни средства, обявени за издирване по линия на Шенгенската информационна система.

По непотвърдена информация обаче освен за крадени коли, се прибират хора за притежание на наркотици и оръжие.

Междувременно адвокат Мариана Тодорова се оплака от оказано полицейско насилие над неин клиент, задържан при операция „Шок”.

Още по темата
Клиентът й бил арестуван и никой не дал информация къде ще бъде заведен. Задържаният бил бизнесмен и имал фирма в България. Бизнесът му не бил свързан с оръжие, коли или наркотици. Не бил и осъждан.

„Полицаите са предупредили, че има акция, а жената на клиента е казала, че ще слезе и ще отвори вратата, но те са я разбили, преди тя да слезе и да отвори входната врата. Служителите на реда са показали документи, които не са били дадени да бъдат прочетени от близките на арестувания, а са показани листове и са казали, че има европейска заповед за арест, но не и от коя държава“, съобщи Тодорова, цитирана от „Фокус“.

В къщата е имало повече от 10 души, сред които и малки деца, непълнолетни, под 15 години, било е застреляно и куче.

Операцията продължава и в момента, а повече подробности ще бъдат съобщени след нейното приключване.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


203
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
141
9
 
13
 
! Отговори
Браво!!! преди 12 години
Браво! Много добре! Още и здраво, в тоя дух! Другарите да си реват "полцейщина" колкото искат!
140
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Давай Цецо ти можеш още. България сега цяла тебе гледа. Арестуваният не в вече враг. Той падна друг ще го смени и толкоз. Туй пето репеу е тясно за твойта мисъл. А белезниците висят на кръста със страшна сила. Палачи дете - баща ти е невине
139
6
 
7
 
! Отговори
бързо забравят преди 12 години
И застреляха кучето смело и безотговорно също като авто джамбазина преди време за който даже не са знаели дали колата е крадена в този момент.
138
1
 
8
 
! Отговори
бг преди 12 години
До 118 - ми то за *** като нас трябва свинщина бе,на мен ми е писнало от мутри,"бизнесмени" и тарикати.Ние българите не приличаме на нито един народ, научени сме да ни държат яко, с остена, в браздата,историята го е доказала.Видяхме демокрацията как ни подейства, нали...вижте преди колко години един велик българин е написал криворазбраната .......може и демокрация,политиците ни не се променят с времето...и ние не се променяме, нация от тарикати,мутри,скотове,***,.....рая...роби......
137
3
 
6
 
! Отговори
Георги Петров преди 12 години
Така и така си прецаках деня нека задълбая за интелекта на г-н Министъра.- Операция Шок е една изключително добре подготвена операция, която е в полза на пълноправното членство на България в евроатлантическите структури и общата сигурност на европейските държави, коментира МВР шефът. Дали МВР шефът знае, че единствената евроатлантическа структура е НАТО и какво общо има тя с крадените коли?
136
2
 
12
 
! Отговори
само така преди 12 години
През последните 22 години станахме много загрижени за мафиотите и ***...и същите ни се качиха отдавна на главите. В същото време квартални ченгета прикриват наркопласьорчета и делят кинти, респектът към полицията отдавна го няма и вече дори *** нападат патрулки. ЕДИНСТВЕНОТО добро нещо на комунизма беше респектът към полицията(милицията). Нямаше ВИС и СИК, нямаше орди от *** крадящи по селата.В такава мащабна акция е абсурд да се говори за някакви кучета и разбити врати.
135
6
 
7
 
! Отговори
до 131 преди 12 години
Кой ви учи да лъжете така бе , в централата на ГЕРБ ли ????????Дали довечера ще излязат шефовете на Европол и Сикрет Сървис и ще кажат - да ние поръчахме акцията - НЕ НЯМА ДА ИЗЛЯЗАТ , ЗАЩОТО ЦВЕТАНОВ ЛЪЖЕ ...НАТРУПВАТ СКАНДАЛ СЛЕД СКАНДАЛ И ИЗМИСЛЯТ НЯКАКВА АКЦИЯ ... ГАДНИ ТОТАЛИТАРНИ ПРОСТАШКИ ПОХВАТИ.
134
10
 
14
 
! Отговори
цецко преди 12 години
*** и тъпите парчета сте.Като ви крадат колите,обират жените ви,пребиват децата ви,пищите че няма полиция в държавата.А когато се опитват да се справят с болкуците,пак пищите.*** на всички комунисти,*** в ***.
133
0
 
4
 
! Отговори
Георги Петров преди 12 години
Чл. 69а. (Нов - ДВ, бр. 88 от 2010 г., в сила от 09.11.2010 г.) (1) Полицейските органи могат да изземват временно за срок до 30 дни вещ, за която има сигнал за издирване вШИС.(2) Лицето, в което се намира издирваната по ал. 1 вещ, се поканва да я предадедоброволно, за което се съставя протокол.(3) При отказ на лицето да предаде вещта по ал. 1, тя се изземва временно за срок до 30 дни, за което се съставя протокол. Протоколът се подписва от лицето, в което е открита вещта, и от един свидетел.
132
7
 
8
 
! Отговори
ТЕТКА МАРА преди 12 години
ЗАСТРЯЛИ СА КУЧЕ ? ! ! !Няма ли кой да уведоми Бриджит Бардо ???Ако с такива "мероприятия" ГЕРБаджиите искат да вдигнат умрелия рейтинг на Цв. Цв. пиши я бегала. Най-много Американския посланик да похвали Цв. Цв. публично, но и това няма да свърши работа.Народът отдавна вече знае "колко пари чинат" всичките политически *** именуващи се с гръмкото название "Политимеска партия ГЕРБ".
131
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Всичко, което правим, то се прави на базата на евро-атлантическо стратегическо планиране.ГЛУПОСТИ НА ТЪРКАЛЕТА.КАТО ИЗЛЕЗЕ ИНФОРМАЦИЯТА ЗА ДАРЕНИЯТА НА МВР И ФИРМИТЕ ДАРИТЕЛКИ .... И ХОП АКЦИЯ "ШОК". ЦЕЛИ ДВЕ НЕЩА:- ДА СЕ ЗАМАЖЕ ФАЛА С ДАРЕНИЯТА- ДА СЕ СПЛАШАТ ВСИЧКИ КОИТО ГОВОРЯТ ПРОТИВ МВР И В ЧАСТНОСТ - ЦЕЦОМА МНОГО ЕЛЕМЕНТАРНО БЕ ЦВЕТАНОВ ..ЕВРО-АНТЛАНТИЧЕСКИТЕ НИ ПАРТНЬОРИ- ХАЛ ХАБЕЛ СИ НЯМАТ, КАМО ЛИ ДА СА ТИ ПОРЪЧВАЛИ ТАКАВА АКЦИЯ.Е НЯМА ДА ЗБРАВИМ ЗА ДАЛАВЕРИТЕ
130
8
 
9
 
! Отговори
айде преди 12 години
Как да се обясни на *** бесерастчета, че става въпрос за МЕЖДУНАРОДНА, повтарям М Е Ж Д У Н А Р О Д Н А полицейска акция. Можете да прочетете в статията по-горе :"Операцията се провежда под координацията и с участието на Европол и Сикрет сървиз."Според вас и тия две служби ли са на подчинение на Боко и Цвъцко? И те ли са впрегнати да правят ПиАр на ГЕРБ? Смешни сте, та чак сте жалки в опитите си да манипулирате общественото мнение! ***!
129
2
 
7
 
! Отговори
yann@mail.bg преди 12 години
124, ааа: Анонимка, ти запознат ли си кога и как се използват специални части в т.нар. "Западна Европа" или изобщо в цивилизования свят? А тук нашите ги ползват за добър ден...То от такива слепоци като теб страда България, защото ти му взимаш свободата, а то реве от кеф, че чак грухти, че на някой му направили нещо лошо. Пуста завист Българска!!!
128
4
 
5
 
! Отговори
KOMANDIRA KOSTOV преди 12 години
SEGA 4ERNITE KASI NA BSP I DSB 6TE OSTANAT S O6TE PO MALKO PARI. DRUGARI PLUITE DRUJNO PO CVETANOV. BPRIHODITE NI SPIRAT VE4E OT VSQKADE A DO V4ERA TAKIVA HORA BQHA NA6I SAMI6LENICI.
127
2
 
1
 
! Отговори
Георги Петров преди 12 години
До коментари 124 и 125.Принципно сте прави. Все пак обстоятелствата са неясни.Тук обаче идва на помощ чл. 69 от закона за МВР.АКо е бил спазен, тази статия въобще нямаше да я има.
126
3
 
3
 
! Отговори
Митьо Очите преди 12 години
Операцията се провежда под координацията, с участието и с любезното спонсориране на Европол, Сикрет сървиз, Микрет сървиз, "Пайнер", "Майнер", "Синхуа", "Минхуа", "Галеви Брадърс", Митьо Очите, Маджо, Пашата и "Маргини Брадърс".
125
2
 
3
 
! Отговори
ha-ha haaaaaaaaaa преди 12 години
TRQBVALO E DA GO PO4ERPQT EDNO UISKI NALI E KOMUNIST KAK TAKA 6TE GO ARESTUVAT. DA HODI SEGA DA SE OPLA4E NA PARTIINIQ SEKRETAR.
124
4
 
8
 
! Отговори
hagen преди 12 години
Ако не се хващат престъпници -полицаите спят и не си вършат работата.Ако пък ги ловят не било човешко да убиват кучета да се явяват пред дете въоръжени и т.н.Ако искаме да се справим с престъпноста трябва да свикнем с такива новини защото иначе ще плачем по-късно за нашето състрадание към тях.
123
10
 
6
 
! Отговори
ааа преди 12 години
Абе ***, никой не знае какво е кучето, какво точно е станало, ама вече вой до небесата!! Горкото куче, Цветанов да си подавал оставката, нямало да ни стигне бюджета да плащаме обезщетения в страсбург за едно застреляно куче? Айде като пропагандирате и като лаете, поне сго правете с някаква доза разум. Питам : вие запознати ли сте каква порода е било кучето, какво е направил, за да го застрелят? Ако беше нападнало полицая и му беше прегризало гушата? Полицаите деца нямат ли?
122
0
 
5
 
! Отговори
Чичо Цък преди 12 години
Интересно, как бизнесът ти може да е свързан с наркотици! ХАХАХАХАХА