5 дни МВР мълчи за Яна. Днес: Каква е тази истерия?

Няма данни да е била изнасилена, няма и заподозрян
Обновена: 15 юли 2011 15:41 | 15 юли 2011 15:41,
305
5 дни МВР мълчи за Яна. Днес: Каква е тази истерия?
Снимка: Facebook

Случаят с откритото мъртво момиче в Борисовата градина не бил огласен от МВР, защото от огледа не било сигурно дали тя е убита.

Това обяви на брифинг в СДВР зам.-шефът на службата Ивайло Спиридонов.

По думите му днешният брифинг е по повод „свободните съчинения в медиите и масовата истерия във Facebook” заради откритата мъртва на 10 юли в парка Яна Кръстева.

Още по темата
„Този случай не е обявен от СДВР, както много такива случаи, тъй като няма как да разберем на първоначалния оглед дали спрямо едно лице има извършено насилие или не. Много случаи на убийства се установяват, че са такива, едва когато се извърши аутопсията, случаят е такъв и затова не е обявен в бюлетина“, обясни още веднъж позицията си Спиридонов.

Според данните трупът на момичето е намерен между заведението „Маймунарника” и БНР.

При първоначалния оглед не са били забелязани следи от насилие, а Яна е била съблечена частично.

Засега няма данни тя да е била изнасилена, а освен това при огледа полицията е намерила всички нейни вещи, в това число непосредствено до трупа е бил и мобилният й телефон.

„Към момента няма заподозрян, има такива, които минават на разпит в СДВР и алибито им се проверява“, уточни Спиридонов.

Разследващите са установили, че през периода, в който жертвата е била в района, е имало около 500 души, присъствали на концерт на Sofia Rocks.

„Обръщам се към тези хора да се обадят в полицията, за да дадат повече данни за случилото се“, призова той.

Не пожела обаче да разкаже още подробности заради продължаващото разследване.

От СДВР оповестиха още, че мъртвата Яна Кръстева не е била наркозависима, работила е като продавач в магазин и е живеела на квартира.

Накрая Спиридонов опроверга информацията, че в Борисовата градина вилнее сексуален маниак.

„Това не е истина. През 2010 г. в Борисовата градина има извършени 5 грабежа, 2 от които разкрити, от началото на 2011 г до момента има два извършени грабежа – разкрити.
През 2011 г. е имало 11 случая с наркотици и 1 хулиганство – случаят с изрисуването на Паметника на Съветската армия.

Другите характерни случаи са кражби на вещи и части на МПС във връзка с футболните срещи на Васил Левски и многото паркирани автомобили.

В Борисовата градина има едно убийство през 2008 г. на момче на 28 г. – Михаил Стоянов. Извършителите са задържани през 2010 г. Те са извършвали грабежи, трима от тях са били съпричастни към убийството, завърши със статистика Ивайло Спиридонов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


305
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
286
0
 
5
 
! Отговори
ves666 преди 12 години
policiata kak niama da malchi kato v balgaria za 20 godini ima izcheznali 7000 choveka ,koito do den dneshen nikoi ne znae kade sa polno bezsilie na vlastite.
285
1
 
1
 
! Отговори
do 276 преди 12 години
NE SA 21 godini A 66,,,matematikata ti e slaba ili pametta,,
284
0
 
3
 
! Отговори
Незнайко преди 12 години
До 290 И да не искам да ги гледам, те ме заливат отвсякъде и по цял ден ги рекламират. Все ми казват, че имам дистанционно и мога да избирам,но всички са еднакви.Всички обичами образователните канали, но и те повтарят филмите безброй пъти, а и нали живеем в България все пак!
283
0
 
29
 
! Отговори
пешо преди 12 години
Днес в 17,30 часа в района на метростанция Вардар вървях побубеварда след две момчета на около 22-25 год.,високи около 1,80 и двамата с хубави панталони,тениски,маратонки,изглеждаха чудесно,бели,говореха български.След около 0 метра се спряха,единия започна д говори по телефона си,аз ги настигнах и говорещия по телефона с отработен замах хвана синджирчето с кръстче от врата ми,със замах го скъса и избягяха кискайки се.За това нещо ще вземат около 15лв от заложна къща.Държавата ме пази?
282
2
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Чудя се ако бяха пречукали щерката на Бойко (тя обаче си живее в чужбинско) каква щеше да е реакцията на МВР и свинете от медиите?
281
0
 
15
 
! Отговори
Ей незнайко преди 12 години
Ти гледаш най-тъпите предавания с най-тъпите водещи.Биг Брадър,,Милен тъпака и Карбовски психопата и всички риалита.
280
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
tva Balgarskata POLICIA sa kato partizanite prez 1940 hahaha , kolko sme nazad
279
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
tea futbolni huligani vsa6nost mai sa kradci i prestapnici kato horata na Volen Siderov
278
1
 
15
 
! Отговори
Веско Маринов* преди 12 години
Объркал съм се нещо... текста в химна е Ако някой законите погази нашата полиция ГО пази...
277
11
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Съжалявам за момичето.Но защо повечето скачат пак срещу МВР.Нищо не правели и хоп-ето намерихме си виновник.То така става.Може да минат и години без да се разкрие убиеца,зависи от уликите и следствието,но това не значи,че няма да се работи по случая.Не се давало информация-ами много ясно,следствие има.Да,ама това не продава новините,за това всякакви глупави журналисти изписаха какво ли не.
276
0
 
23
 
! Отговори
Незнайко 3 преди 12 години
Жалко за Яна! И тук ще е като при всички подобни случаи - всяко чудо за три дни! Милен Цветков каза в предаването си, че във времена като нашите хората не са мотивирани да бъдат добри и морални (предаването беше по повод убийството на Яна) и аз си мисля, ако това се случи с неговата дъщеря, пак ли ще каже същото! Една дума трябва да влезе в речника и сърцата ни - ЕМПАТИЯ.
275
0
 
2
 
! Отговори
Незнайко 2 преди 12 години
...Това не ли конфликт на интереси? Не трябва ли да се провеждат кастинги сред кандидатите сред зрителите, а някоя "звезда" да участва "за цвят"? Само питам.
274
0
 
5
 
! Отговори
Незнайко преди 12 години
Не знам към кого да се обърна и все пак: Карбовски презентира предаването си по Нова и говори за злополучната композиция на Черни, та се питам следното: ако тоалетната в композицията е турска, то коя тоалетна е българска? В какви тоалетни са акали и пишкали по нашите земи до идването на турците? Имали ли са и бидета? Какъв вид тоалетна бихме предпочели да постсви Черни? Видът на тоалетната ли ни подразни, или символът? И Второ: защо в риалити форматите участват само познати псевдозвезди?
273
2
 
6
 
! Отговори
Инна преди 12 години
А сега...с този нов труп на жена в Борисовата градинаКакво да кажем???
272
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Нашата Полиция ни пази от бандитите.Това сека полиция го може. Но по-важно е полицията да ни пази от полицията.тогава химнът на МВР би звучал: "Ние се пазиме от НАС"Очевидец разказва: ..тогава дойдоха нашите , те се збиха с техните, по едно време техните казаха че те са нашите, тогава техните на нашите от техните се обадиха още от технтите на нашите и отново ни казаха че са били наши, за малко докато техните станали наши те били техните на нашите и сега отново техните не са нашите а нашите са си техните- така че да сме спокойни...е как дане спиме споко? извършеко е убийство. гадно, просташко и нагло- в центъра на София. Някой онзи ден написа че в изказването на МВР за Яна имало крайно неприлични думи от сорта "каква е е тази психоза..." или нещо подобно. за човек който не е жив да се говори така е крайно просташко и изключително неморално. да. на запад ако полицай се изкаже така- до минутата е разпънат на кръста с бе;ежка за уволнение.тук Цветанов за да компенсира имигж вади от джоба давама арестувани за 3000 лв и показва снимка на хотел кадето гостите спели без да си плащат през касата???а всеки депутат не си плаща данъци за 1400 лв/месе4но. Е къде е Тиква на Пипония?Слагам чертата и окалпазанения имидж на Цветанов около мудността му да реагира и залови убийците се компенсира с полицейска акциа заловила 5000 лева в торба????Толкоз ли струва животът на Яна? очевидно за министръ Цветанов не е трудно да има дежурни, чакащи на капиите акции с разни кокошкари дето маат джапанки из Софиа с 0.75 гр марихуана, а това че на митницата пресичат коли, тирова и влакое с наркотици там нема едно ченге от нашите да залови техните. та както Яна, така и Европа този Министър е способен да опази на ниво 5-10 хиляди лева и 15-20 цигари треволяци.да бе онзи ден Цецко залови 60 български бандюги които искали да разбият световната финасова система..., бандюги които за 10 години лизнали на макароните 15 мильончета. да де ама его на вчера в САЩ е осъден един българина за измама от 15 милиона, а още по немного отдаван друг българин в сащстко е подсъдим за милярд долара измами...тези двамата срещу коя система са се борили, световната или коя. дори от Севрно корейски банки да беха дръпнали некое кайме-в Щатите пак щяха да ги плеснат в кауша на *** да ги лашкат.значи старозагорските пътнически служби и хотела на Щръкнало гнездо са най-опасните, но само ако има убийство което още не е разкрито.ако некой влезе и избие едно даскало деца, тогава кво? Цецо ще арестува една линия хотелиери, и катаджийте от пазарджик до септември.тогава можем да легнем да спим споко защото нашата ни паси от нашите.добър ден от еЛеЙ
271
2
 
4
 
! Отговори
боби преди 12 години
Як мъж на средна възраст с кръгло лице, инфантилен на вид, но с поглед на садист от месеци живее в Борисовата градина. Това съобщи на в. 24 часа жена, която нощува в този парк и подозира, че човекът може да има нещо общо с убийството на Яна Кръстева.Този мъж се разхождаше на Попа в четвъртък 20.00 ч. и действително изглеждаше странно и страшно. С безумен и празен поглед оглеждаше младите момичета и си мърмореше нещо под носа. Беше гологлав с остър римски нос, светли очи, мн набит, като борец. Беше с оголено коремче, с черна риза и 3/4 зеленикави панталонки. Изглеждаше 28-30 годишен.
270
1
 
10
 
! Отговори
Цвък Цвък пак удари! преди 12 години
Късно снощи срещу стадион Юнак" ( западно от Националния стадион Васил Левски") беше открито тяло на жена, съобщи БНР.Жертвата, около 40 годишна, е открита от случайни минувачи към 20.30 вечерта под пешеходният мост на бул. Евлоги Георгиев над Перловската река. Веднага на мястото на инцидента е пристигнал главен комисар Калин Георгиев и екипи на СДВР, столичното Първо РУП и съдебен лекар.Жената е била облечена с червена блуза, светлосини дънки и бели обувки. Извършен е оглед, по случая е образувана преписка. Тепърва експертиза ще доказва причините за смъртта й, установява се и нейната самоличностДо момента няма данни дали жертвата е загинала при нещастен случай, самоубийство или жертва на престъпление.Това е поредният трагичен инцидент в центъра на София, след като преди седмица бе извършено убийство на на 28-годишната Яна Кръстева в Борисовата градина.Припомняме, на 9 юли беше открит трупа на младото момиче в парка между заведението Маймунарника" и сградата на БНР на бул. Драган Цанков"
269
20
 
2
 
! Отговори
Гарсон преди 12 години
Има вид на типичен антураж от Борисовата градина а именно тези дето киснат там по-цял ден със бирата във ръка 2 литра и ганджата във джоба...... Каквото повикало - такова се обадило!
268
3
 
18
 
! Отговори
an преди 12 години
ЗА ТЕЗИ 21 ГОДИНИ МНОГО НАРОД НЕ РАЗБРА ЧЕ В МУТРЕСТАНИЯ ЧОВЕШКИЯТ ЖИВОТ НЕ СТРУВА И ПУКНАТ ГРОШ. АКО ЖИВОТА В МУТРЕСТАНИЯ СТРУВАШЕ НЕЩО ЩЕШЕЛИ 21 ГОДИНИ ДА ВИ ПРАВЯТ НА МАЙМУНИ? ЩЯХАЛИ ДА ВИ НАДУВАТ ЦЕНИТЕ? ДА РАБОТИТЕ ЗА ЖЪЛТИ СТОТИНКИ? ДА СЕ ЧУДИТЕ КАК ДА СИ ПЛАТИТЕ СМЕТКИТЕ? И КАК ДА НАХРАНИТЕ СЕМЕЙСТВОТО СИ. АКО ЖИВОТА В МУТРЕСТАНИЯ СТРУВАШЕ И ПУКНАТ ГРОШ ВСИЧКО ПО ГОРЕ ИЗБРОЕНО НЯМАШЕ ДА ГО ИМА. ГЕНОЦИДА КОЙТО СЕ ПРОВЕЖДА 21 ГОДИНИ Е ПО ХАМЕРИКАНСКИЯТ ПЛАН РАН-ЪТ.
267
1
 
17
 
! Отговори
Gen преди 12 години
България е галактическата столица на дървените философи.