5 дни МВР мълчи за Яна. Днес: Каква е тази истерия?

Няма данни да е била изнасилена, няма и заподозрян
Обновена: 15 юли 2011 15:41 | 15 юли 2011 15:41,
305
5 дни МВР мълчи за Яна. Днес: Каква е тази истерия?
Снимка: Facebook

Случаят с откритото мъртво момиче в Борисовата градина не бил огласен от МВР, защото от огледа не било сигурно дали тя е убита.

Това обяви на брифинг в СДВР зам.-шефът на службата Ивайло Спиридонов.

По думите му днешният брифинг е по повод „свободните съчинения в медиите и масовата истерия във Facebook” заради откритата мъртва на 10 юли в парка Яна Кръстева.

Още по темата
„Този случай не е обявен от СДВР, както много такива случаи, тъй като няма как да разберем на първоначалния оглед дали спрямо едно лице има извършено насилие или не. Много случаи на убийства се установяват, че са такива, едва когато се извърши аутопсията, случаят е такъв и затова не е обявен в бюлетина“, обясни още веднъж позицията си Спиридонов.

Според данните трупът на момичето е намерен между заведението „Маймунарника” и БНР.

При първоначалния оглед не са били забелязани следи от насилие, а Яна е била съблечена частично.

Засега няма данни тя да е била изнасилена, а освен това при огледа полицията е намерила всички нейни вещи, в това число непосредствено до трупа е бил и мобилният й телефон.

„Към момента няма заподозрян, има такива, които минават на разпит в СДВР и алибито им се проверява“, уточни Спиридонов.

Разследващите са установили, че през периода, в който жертвата е била в района, е имало около 500 души, присъствали на концерт на Sofia Rocks.

„Обръщам се към тези хора да се обадят в полицията, за да дадат повече данни за случилото се“, призова той.

Не пожела обаче да разкаже още подробности заради продължаващото разследване.

От СДВР оповестиха още, че мъртвата Яна Кръстева не е била наркозависима, работила е като продавач в магазин и е живеела на квартира.

Накрая Спиридонов опроверга информацията, че в Борисовата градина вилнее сексуален маниак.

„Това не е истина. През 2010 г. в Борисовата градина има извършени 5 грабежа, 2 от които разкрити, от началото на 2011 г до момента има два извършени грабежа – разкрити.
През 2011 г. е имало 11 случая с наркотици и 1 хулиганство – случаят с изрисуването на Паметника на Съветската армия.

Другите характерни случаи са кражби на вещи и части на МПС във връзка с футболните срещи на Васил Левски и многото паркирани автомобили.

В Борисовата градина има едно убийство през 2008 г. на момче на 28 г. – Михаил Стоянов. Извършителите са задържани през 2010 г. Те са извършвали грабежи, трима от тях са били съпричастни към убийството, завърши със статистика Ивайло Спиридонов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


305
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
266
0
 
25
 
! Отговори
ай-вай преди 12 години
Смъртта независимо от причината и застигналия го,никога не заслужава гавра и ирония,каквато чета в някои постове.Всички ние сме и подвластни.Да не го забравяме !!
265
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
като започнете държавата виновна институциите виновни,хората,нямало камери ,абе аре моля ви ,много жалко за смърта на този човек наистина,но това е света такъв е сега ,има ги всякакви ,не може за тва че едно куче се испикало на пътя примерно хората да искат оставката на премиера или президента да кажем ,убииства за съжаление има навсякъде ,в америка европа ,азия и т,н.даже при нас не са масови,за което трябвада се радваме ,да почива в мир момичето
264
2
 
6
 
! Отговори
софиянец преди 12 години
269е нямам какво да добавя към Вашето мнение... голям +
263
0
 
13
 
! Отговори
от 267 преди 12 години
О я стига глупости. Къв ти социализъм, кви 5 лева?! Шизофреници,извратеняци и убийци има от както свят светува. Не можеш да виниш държавата или положението като цяло за нещастие като това. Както е ясно, убийството не е било с цел грабеж или нещо подобно. Просто дело на една болна психика. Това е съжалявам.
262
7
 
23
 
! Отговори
до 267 преди 12 години
В крайна сметка трагедии стават поради липса на елементарно възпитание,медии ,социална среда и най важното:Самозабравили се хора облечени с власт!Сега организаторите на този геноцид казват:Нали не харесвахте социализма?А сега харесва ли ви демокрацията?Всъщност това е сценарий на едни и същи злодеи....................
261
4
 
19
 
! Отговори
софиянец преди 12 години
Мърто, ако имаше някаква извършена работа и адекватно поведение от *** - никой нямаше да ги упреква - да ама те оплюха момичето по всички вестници и когато получиха обратният ефект започнаха нещо уж да вършат - сега ще нябедят някой *** от сорта на лазар колев и ще се тупат в гърдите колко са велики - "сега" го разглеждай в рамките на следващите 5-10 години... лека и на пръст на Яна и съболезнования на близките и приятелите и...дано успеят да се преборят с цялата тая свинщина..
260
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
В крайна сметка трагедии като тази стават ежеминутно по света. Така че в случая няма други виновни освен убиецът и може би несъвършенството в човешката природа. Съболезнования към близките.
259
14
 
2
 
! Отговори
сутеньора преди 12 години
И аз им разправям на тъпите ***,че без подкрепата на МВР и аз като редови служител тази професия е опасна!Да ви трепят като искате самостоятелен бизнес!
258
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Без паника...случаят е решен..Яна се е самоизнасилила и самоубила с 10 шута в черепа и се е удушила саморъчно. Браво на МВР че приключи така бързо. Следващияяяя.. На мястото ще бъдат сложение осветителни тела и камери...на 10 метра по-настрани трябва да има още един труп, за да се монтират и там некои други х3
257
6
 
6
 
! Отговори
Мърто преди 12 години
Няма място за истерии!!! Оставете полицията да работи!!! Рядко има неразкрити убийства от такъв характер!!!
256
6
 
3
 
! Отговори
софиянец преди 12 години
но ти драги не се насирай както обикновенният немски *** при вида на кука - чети бюджети и не си губи времето да гледаш преразкази на "Кац и кучето"...вторият *** - а бе тъпо *** малоумно - ти имаш ли идея, че ние все пак в тоя Форум не сме ти на жалкото ниво - отивай обратно в районното и ги помоли да ти набият палката по-навътре - браем получиш просветление с кой общуваш - ***... ние тук не правим политика с убийства, за разлика от бившата партия и сегашните ментори на тиквата....
255
6
 
2
 
! Отговори
софиянец преди 12 години
259,260селяндури скапани където и да отидете каквото и да правите ще си останете посредствени бездарници....първият умник, като си се наврял в дивата немска провинция какво друго ще видиш??? в селото в което слугуваш има един жандарм, хоремаг и свинаря - твоя шеф, ментор - изобщо бог... отиди *** във Франция, Англия, Италия, Гърция, Белгия, Финландия, Холандия, други няма да споменавам, щото нямам линчи впечатлени и виж какво е тяхното мвр - само тъпата гермабния би могла да ти е пример -
254
17
 
1
 
! Отговори
въпрос преди 12 години
Ако се окаже,че въпросната е починала от препиване в момент на сексуален акт един новинар какво би трябвало да напише в медията?Един го извадил малко по голям,въпросната страдала от анурексия и не понесла клатенето.Мачото се уплашил и избягал и това е видно поради простата причина ,че вещите и са там?
253
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
четейки изсиранията на комунистически отрепкикато "софиянец" взех доста сериозно да се съмнявам, че такова убийство тоно преди вота и изборите цели само едно нещо ....дестабилизация ...*** са царе на тази мръсотия и не се спират пред нищо !!
252
2
 
13
 
! Отговори
до 258 преди 12 години
В коя нормална държава МВР е последната дупка на кавала, ***? Я *** в Германия и пусни местна радиостанция. На всеки час има новини от полицията - кого хванали и какво разкрили. Така е в Мютхен, така е и в Щутгарт. И между другото там полицията е уважавана институция.
251
5
 
4
 
! Отговори
софиянец преди 12 години
мълчите и чукате минуси - хахахах, е така е - създадени сте да изпълнявате не да мислите... копои ***, когато в бг (ако изобщо се случи някога) дойде нормално управление и мвр стане последната дупка на кавала - както е във всяка нормална страна - тогава ще ви стане още по-тъпо - пкъ и някаква работе ще трябва да извършвате...
250
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Сеа стига истерии...требе а се научите да *** без много много приказки по сяко време и на всяко място по знайни и незнайни причини за да не стресирате Цвъцковия хапарат...и да мое да (не) си гледат работата спокойно хората Му... Преди да измислят некви методики и анализи па са могли да определят на място насилие имало ли е или е немало *** сеа не мой тъй...също като самоубитите с 5-6 куршума у глъвътъ е работата...
249
2
 
3
 
! Отговори
софиянец преди 12 години
слгайте минуси - няма проблеми, знаеме, че криете данните от преброяването и сега ще замените/допълните догановият вот с *** + мъртвите души - ама въпреки всичко текезесарската ви диктатурка ще отиде по дяволите *** до;нопробни - наистина най-продажното и долно правителство в модерната история - начело със страхливец!!! станишев беше по-мъж от тая тиква пробита...
248
2
 
5
 
! Отговори
софиянец преди 12 години
любимите ви "следствени" или "процесуални" действия докато случая се забрави - да ама смотаняко ние също сме чели някакво право като студенти и са ни изпитвали като такива а не като наведени бавно-развиващи се.... ***, бездарници и на всичкото отгоре дупелизци... може би има някакви професионалисти сред над 130 000 *** - но те по-скоро са изключение - за голямо съжаление!
247
0
 
3
 
! Отговори
До 241 преди 12 години
Моля се такива като тебе да намерят пристан в някой *** затвор, за да ти изкарат злобата през устата!