Прокуратурата се самосезира за случая с ампутираната ръка

Обвинението е за немарливост при медицинската манипулация
Обновена: 4 авг 2011 15:29 | 3 авг 2011 20:46,
37
Прокуратурата се самосезира за случая с ампутираната ръка
Снимка: Булфото

Варненската районна прокуратура се самосезира по случая с ампутираната ръка след коронарография на Милко Михалев от Провадия, съобщиха от ведомството.

Оттам уточняват, че това се е случило след медийните публикации и репортажи за съдбата на професионалния шофьор и баща на 2 деца.

Образуваното досъдебно производство е срещу неизвестен извършител за причинена тежка телесна повреда поради немарливо изпълнение на извършена медицинска манипулация в СБАЛ по кардиология "Кардиолайф".

На 7 юли 42-годишният Милко Михалев потърсил джипито си с остри сърдечни болки.

Той получил направление за кардиолог, който без допълнителни изследвания му назначил коронарография.

На следващия ден манипулацията била извършена и пациентът изписан от болницата във Варна, но още същата вечер ръката му изтръпнала.

Още по темата

Следват пет тежки дни за Милко, в които лекарите правят 5 неуспешни опита да спасят дясната му ръка.

Вчера проверката на Изпълнителната агенция "Медицински одит" показа, че има нарушения при лечението на пациента заради поставена диагноза без необходимите за това изследвания.

Министерството на здравеопазването се закани, че ще наложи финансови санкции на медиците. Националната пациентска организация пък призова прокуратурата да се самосезира.

По случая се чака становище и на външни експерти по кардиология и съдова хирургия, които трябва да преценят дали е имало нужда от манипулацията.

Предвиденото в закона наказание за престъплението е лишаване от свобода до 3 години.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
0
 
0
 
! Отговори
donjakade kompetente преди 12 години
ajde milicioneri i plo4kadjii sys svojata polugramotnost da ne se izkazvat, kakto i az ne vzemam mnenie po vyprosi za nacionalnata sigurnost i fugiraneto.
34
0
 
0
 
! Отговори
donjakade kompetente преди 12 години
spored mene ima 2 vyprosa1-imal li e infarkt 4oveka i pokazana li e bila koronarografijata2-za6to se e stignalo do amputacija na rykataotnosno pokazanijata za koronarografijata i stentiraneto...ami ako naistina sa mu spasili jivota na 4oveka...zamisljali ste se nad tova...anatomijata na 4oveka, vklju4itelno i kryvosnabdjavaneto sa slojni ne6ta. ami ako 4oveka ima njakakva sydova anomalija i cjaloto mu kryvosnabdjavane e razli4no, kakto ima hora, 4iito syrca sa v djasno, a ne v ljavo?
33
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ееее,ако прокуратурата се самосезира че,живеем бедно,че ни ограбват със застраховки по 200лв,и за всички които ограбиха България = ние ще заживеем щастливо бе !!!!!
32
2
 
1
 
! Отговори
мери-попинс преди 12 години
Срещу неизвестен!!!! Боже,по голяма простотия не бях чувала.Доста лекарски грешки напоследък....А иначе,все от нещо недоволни,все заплати им не стигали...Но когато,трябва да си вършат професионалния дълг...НИКАКВИ ГИ НЯМА!!! И ако това, не е подигравка-ЗДРАВЕ МУ КАЖИ!!!!
31
3
 
3
 
! Отговори
лекар-некадъРник преди 12 години
та кой казвате,че бил най-добрия инвазивен кардиолог-жена в Бг??Аз гласувам за доц.Джоргова-страхотна е.
30
2
 
3
 
! Отговори
лекар-некадъРник преди 12 години
и да е искал кардиологът не може да направи всичките нужни за преценка функционални изследвания,защото те по здравна каса са лимитирани и трябва и пациентурата да си плаща често-говоря за извънболничната мрежа.А колкото до оценка-за това си има компетентни хора.не се правете на Гинеколога на Републиката-Цв ЦВ,че ще стане голем смех пак ;-))
29
1
 
3
 
! Отговори
лекар-некадъРник преди 12 години
проблемът е в ненужното изследване и от немарливостта на обслужващия екип.От комерсиализъм се пренебрегват критериите за насочване за коронарография.
28
2
 
7
 
! Отговори
13 преди 12 години
Като бивша медицинска сестра,съм съгласна с лекаря,който обяснява,че вината е в екипа извършил коронарографията.Има мед. стандарт - ЗАДЪЛЖИТЕЛНО наблюдение на пациента 24 часа след изследването.Очевидно е,че след като са го изписали,той НЕ Е наблюдаван!А на всички,които с повод и без повод плюят по лекарите:бъдете по-умерени в писанията си,особено,ако нямате мед. култура,защото на лекарите в България им е УЖАСНО ТРУДНО да работят в тези условия!Дано нещата по-скоро се променят ЗА ДОБРОТО НИ!!!
27
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
за 21 и 22 и останалите всезнайковциИзвършителят е неизвестен до момента, в който има достатъчно данни конкретно лице да бъде обвинено за извършване на конкретно престъпление. В противен случай, ако бъде повдигнато директно обвинение, се нарушава принципа за невиновност. Избягвайте да коментирате неща, в областта на които сте пълна нула. Компренде, камарадес?
26
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Докога бе неуважаеми бг съд?Докога ще криеш лекари-престъпници,крадци и некадърници?!
25
1
 
5
 
! Отговори
do bg преди 12 години
Ти като си доктор би трябвало да знаеш, че не се пише стенД, а стенТ. А тази "виетнамка", за която говориш е доцентка и е най- добрия инвазивист в България. Представа си нямаш колко хора е спасила. Включително и мен!!!
24
3
 
1
 
! Отговори
stajanka преди 12 години
naro4no e napraveno da moje po klini4na p1teka da mine lekara e vzel ot zdravnata kasane po malko ot 800lv vsi4ko e mafiq
23
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
*** rabota
22
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Неизвестен е ..това еКАК НЕИЗВЕСТЕН БЕ ГОЦЕВСКА ПРОКУРАТУРОО?????????
21
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Е как е неизвестен извършитяля бе . Невидим лекар ли му отряза ръката ?
20
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Вината е и във ***..кия доктор, който уж дойде да оправи здравната с-*** , ама май също като лудата от кръстопътя няма да я докара до никъде ! Лишават пострадалия от активна трудова дейност и добро заплащане поне за 20г. Лишават децата му от нормално детство и развитие ! *** мед.*** да му дадат поне 150-200000 лв. обезщетение и да ходят да лежат на топло в панделата ! Всички ан блок !
19
5
 
8
 
! Отговори
bg преди 12 години
доктор съм но вярвам,че случая кореспондира с истината .да се спънеш покрай кардиологична болница докато се изправиш и може и да ти сложат стенд.затова и не минавам и нашега покрай тях.ако знаете каква грозна упрвителка има в кардилогичната болница като виетнамка е на ръст и на вежди.а на КМЦ казвам акомбинат за цветни метали.айде стига толкоз колегиъе да ходят в затвора.заплатите им са по 7000лв.крадат и прочие.в затвора им е мястото
18
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Така ще е, докато "Темида" е с превръзка на очите...
17
3
 
4
 
! Отговори
на ръба преди 12 години
Предвиденото в закона наказание за престъплението е лишаване от свобода до 3 години.--------смешно е при положение че за дже кокошки дават от3до5
16
2
 
11
 
! Отговори
пациент преди 12 години
Просто са му пристегнали превръзката на ръката много ашлашки,и никой не е обърнал внимание след това че възщност са му спрели цялото кръвоснабдяване към дланта,това си е чиста престъпна небрежност,ако бяха му я разлабили на време...нямаше да се стигне до ампутация,*** те лекарите сега мислят за къщи,за вили,за големи възнаграждение....с една дума "пази Боже сляпо да прогледне"