Прокуратурата се самосезира за случая с ампутираната ръка

Обвинението е за немарливост при медицинската манипулация
Обновена: 4 авг 2011 15:29 | 3 авг 2011 20:46,
37
Прокуратурата се самосезира за случая с ампутираната ръка
Снимка: Булфото

Варненската районна прокуратура се самосезира по случая с ампутираната ръка след коронарография на Милко Михалев от Провадия, съобщиха от ведомството.

Оттам уточняват, че това се е случило след медийните публикации и репортажи за съдбата на професионалния шофьор и баща на 2 деца.

Образуваното досъдебно производство е срещу неизвестен извършител за причинена тежка телесна повреда поради немарливо изпълнение на извършена медицинска манипулация в СБАЛ по кардиология "Кардиолайф".

На 7 юли 42-годишният Милко Михалев потърсил джипито си с остри сърдечни болки.

Той получил направление за кардиолог, който без допълнителни изследвания му назначил коронарография.

На следващия ден манипулацията била извършена и пациентът изписан от болницата във Варна, но още същата вечер ръката му изтръпнала.

Още по темата

Следват пет тежки дни за Милко, в които лекарите правят 5 неуспешни опита да спасят дясната му ръка.

Вчера проверката на Изпълнителната агенция "Медицински одит" показа, че има нарушения при лечението на пациента заради поставена диагноза без необходимите за това изследвания.

Министерството на здравеопазването се закани, че ще наложи финансови санкции на медиците. Националната пациентска организация пък призова прокуратурата да се самосезира.

По случая се чака становище и на външни експерти по кардиология и съдова хирургия, които трябва да преценят дали е имало нужда от манипулацията.

Предвиденото в закона наказание за престъплението е лишаване от свобода до 3 години.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
3
 
10
 
! Отговори
Хаос но не доктор преди 12 години
Наскоро имаше анкета за или против евтаназията в БГ...... каква евтаназия бе господа та то е цяло щастие ако излезеш жив след среща със здравната ни система....
14
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Nashto vsichko e hirurzi, iskat da operirat na vsiaka cena, qvno tam sa parite
13
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тия същите лекари ни 'плашат' че щели да избягат извън България ! На бегом да се махат, ако искат да доживеят пенсия !
12
3
 
5
 
! Отговори
Somebody преди 12 години
Днес ръка-утре крак... Който си плати - кирия... Който не - може да стане и донор без да знае - пак далавера! Доктор да си .. и то хуманен :)
11
5
 
6
 
! Отговори
Somebody преди 12 години
Абе не си е платил достатъчно пациента.Съответно процедурата е била претупана-то ясно като бял ден.А и нали все още не вярва някой,че българските медици са на световно ниво.Образованието е пародия,практиката доподопна, условията трагикомични.И законът казва:"Предвиденото в закона наказание за престъплението е лишаване от свобода до 3 години."-а ето как медикът наказва:"Министерството на здравеопазването се закани, че ще наложи финансови санкции на медиците."Глобете ги100лв и нека си практикуват!
10
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
*** коментират и юридически въпроси освен политически - Днес.бг.Няма да ви призовавам да не говорите простотии под формата на цитати на журналистическа и тиквунска реч, защото знам, че *** обича да се "демонстрира".
9
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Според мен не трябва да търсят вина в тоя който е назначил коронографията,а в тези които са направили самата процедура.... ако до това се стига при всяко изследване което ти правят смятаййй
8
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
До 7:да...думите ти потвърждават - хората ще си свикнат.
7
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
До 5:Смяташ ли че човека е искал да излезе жив с една ръка при положение че е още работоспособен?! Едва ли пич! И ще ти кажа защо:Имам роднина който в средна възраст остана инвалид по подобен начин и първите няколко месеца той не можеше да повярва че цял живот ще му трябва помощ! После естествено привикна и дори се оправя сам но в началото е изключително трудно!
6
4
 
8
 
! Отговори
лопес преди 12 години
Безотговорността трябва да бъде преценявана според отговорността. Отговорните за човешкото здраве не са равнозначни на отговорните за платежоспособността на държавата. Лекарите трябва в най голяма степен да бъдат наказвани за меркантилността и безотговорността си. Ще ме извиняват свестните лекари, но тази гилдия се превръща в по голяма заплаха за обшеството от всякаква организирана пресъпност
5
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
КАКТО КАЗАХ ВЕЧЕ ЧОВЕКА ДА ВДИГНЕ КУРБАН, ЧЕ Е ИЗЛЯЗАЛ ЖИВ ОТ ЗДРАВНАТА СИСТЕМА. СТИГА ВЕЧЕ БЕЗСМИСЛЕНИ КОМЕНТАРИ ПО НАПЪЛНО ЗАГУБЕН СЛУЧАЙ. ТВА Е ПОЛОЖЕНИЕТО В СТРАНАТА И ОСТАВАЩИТЕ ДА ЖИВЕЯТ ТУК ДА СВИКВАТ. ЩЕ ИМА ОЩЕ - РЪЦЕ, КРАКА, НОСОВЕ, УБИТИ ДЕЦА, СМЪРТ В БЯЛО И Т.Н.
4
3
 
2
 
! Отговори
GOCE преди 12 години
I SADA POLUCHI UKAZANIA---DO IZBORITE OSADENI NEMA DA IMA
3
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Срещу неизвестен извършител. И от 5 човека, които са експериментирали върху човека, кой е неизвестния??? Накрая ще остане неизвестен и ще приключат случая. В Китай вече да са го обесили тоя., а тука е неизвестен
2
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Вече няколко дена се коментира този случай и се чудя на журналистите как още никой не е потърсил за отговор медицинската сестра която е стегнала така ръката на този човек.
1
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Прокуратурата стига се е самосезирала а да фане да свърши нещо! Само се самосезират а съдът ги оправдава! Дано този път си свършат работата като хората защото човека едва ли е заслужавал такава лекарска немърливост! Ся и на лекаря да му отрежат ръката да види къв е кеф!