Обвиниха шофьора на цистерната, обърнала се край Дебелец

Глоби за общо 13 000 лв. ще платят той и фирмата превозвач
Обновена: 30 авг 2011 10:26 | 30 авг 2011 10:25,
14
Обвиниха шофьора на цистерната, обърнала се край Дебелец
На 11.07. цистерна с химикали се обърна в района на гр. Дебелец. Снимка: Булфото

До дни ще започне съдебният процес срещу турския шофьор Юмер Вар, който катастрофира с автоцистерна с химикали край гр. Дебелец минслия месец.

Районната прокуратура във Велико Търново е повдигнала обвинения срещу него за замърсяване на околната среда и за превозване на опасни товари без разрешение, съобщава БТА.

Според обвинителния акт инцидентът е довел до безпрецедентна евакуация на застрашените от обгазяване близо 2300 жители на Дебелец.

Още по темата
11 юли 2011 09:52
84

В резултат на разлива е била замърсена почвата край обърнатата автоцистерна, както и водите на р. Белица.

Около 18 часа е продължила операцията по изтеглянето на цистерната и обезопасяването на засегнатия участък, като разходите, направени от всички институции, се изчисляват на около 28 000 лв.

Шофьорът е санкциониран с 8000 лв. от Държавната автомобилна инспекция.

Санкцията е свързана откритите нарушения, като липсващ сертификат за превоз на опасни товари, обозначителни знаци за опасния товар по цистерната, неспазване на задължителната деветчасова почивка на денонощие и др.

Заради инцидента Районната инспекция по околната среда и водите е глобила с 5000 лв. фирмата превозвач "Тап Тед Глобал лоджистик" от Истанбул.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
1
 
! Отговори
гурбетчия преди 12 години
Много ми е чудно дали ще има санкции за българските митничари ,които са допуснали цистерната да влезе в територията на Бг. без необходимите документи ?! Еееееййй мама му да е....... , вие българите като видите малко пари , с дявола ортак ставате ! И мъжете сте такива и жените сте такива , за пари сте готови и г-ъ-з-а си да дадете !
12
0
 
9
 
! Отговори
хим-дим преди 12 години
На влизане в РБ шофьорът какво е декларирал, че превозва - минерална вода? Кой митничар го е проверил? И да превозва стирен(леснозапалима и задушлива течност) без АДР това е криминално деяния!Така че има доста хора за санкциониране...
11
0
 
5
 
! Отговори
sstoqnov преди 12 години
Добре де,как става така,че този камион преминава границата без да са му проверени документите!?А именно "липсващ сертификат за превоз на опасни товари, обозначителни знаци за опасния товар по цистерната, неспазване на задължителната деветчасова почивка на денонощие и др." Тук нещата много намирисват!А митничарите допуснали това превозно средство на територията на страната,какво ще се случи с тях?Или там ще се правят на ни лук яли ни лук мирисали!
10
3
 
10
 
! Отговори
до 9 преди 12 години
Глобите са постановени с наказателно постановление - Акт - те са си глоби и нямат нищо общо с разходите. Възстановяването на разходите и размера на обезщетението ще бъдат постановени от съда - тоест по време на делото...
9
2
 
9
 
! Отговори
УаУ -нов рекорд преди 12 години
Като се има пред вид че е *** подобен турчин ,животното е за похвала - все пак е успял някак си да стигне някак си чак до гр. Дебелец !!!!
8
6
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
разходите, направени от всички институции, се изчисляват на около 28 000 лв.Глоби за общо 13 000 лв. ще платят той и фирмата превозвачКак така глобите са по-малко от разходите направени да се изчисти мизерията....това го няма в никоя държава. на всякъде се плащат всички разходи 100% плюс глоби, които отиват в държавната хазна. А при нас с мойте данъци да оправят мизерията на някакъв ***. То затова ни е бедна държавата защото не си вземаме това дето ни се полага ....
7
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Добре е че ще го съдят и дано добре го осъдят и него и фирмата. Но кой го пусна да влезе в България без необходимите документи за разрешаване превоз на опасни товари , лицензи , инструктажи и т.н. Май има и наши длъжностни лица и институции не свършили каквото трябва
6
1
 
4
 
! Отговори
до 5 преди 12 години
Кво е тва " БТВ"
5
2
 
15
 
! Отговори
Fullrange преди 12 години
Значи държавата плаща 28 000лв. защото някой си е абсолютен мърляч и взема от същия 13 000лв., а разликата кой я поема? Пак ние, данъкоплатците ??? Какво за Бога става???
4
4
 
3
 
! Отговори
до 3 преди 12 години
гледай довечера от 20 часа ЛИСТОПАД по БТВ. ще разбереш.
3
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Това си е терористичен акт - пратете го в гуантанамо ,на курорт !
2
6
 
6
 
! Отговори
anonimen преди 12 години
dobre 4e gi ima fesovete si pishete komentari nali tryabva da ima nyakogo da psuvate,
1
4
 
19
 
! Отговори
SAUER преди 12 години
Трябва да си получи заслуженото скапаният фес.В панделата трябва да го забият и нека Ферхунде да си го чака.