Без никакви доказателства срещу бизнесмените рекетьори

Съдът ги пусна без мярка за неотклонение
3 сеп 2011 08:28,
63
Без никакви доказателства срещу бизнесмените рекетьори
Снимка: МВР

Софийският градски съд остави без мярка за неотклонение двамата бизнесмени Ангел Дерменджиев и Севделин Минчев на късно заседание вчера.

Бизнесмените  бяха задържани при акция на ГДБОП по сигнал за натиск над длъжници, незаконна финансова дейност, изнудване за обществени поръчки и принудително прехвърляне на фирми.

Съдът не намери доказателства за извършени престъпления от двамата обвиняеми. Според СГС прокуратурата не е събрала и доказателства за престъпление срещу третия сочен за участник в групата Красимир Велчев, който все още се издирва.

Съдебният състав посочи също, че няма данни тримата да имат връзка помежду си в престъпления, още по-малко да са представлявали престъпна група, която чрез сила и заплахи да е сключвала сделки или извличала облаги, както твърди обвинението.

Сигналът е подаден от Пламен Троански, за когото от адвокатите на Дерменджиев стана ясно, че дължи 200 хил. евро на клиентът им. Дългът бил от миналата година, а Дерменжиев е завел дело срещу Троански, тъй като не връщал парите.

От записи, направени със специални разузнавателни средства, стана ясно, че Троански се заканил на обвиняемия, че "сега ще види какво ще му се случи" , след като разбрал за заведеното срещу него дело.

Основната теза на защитата е, че това, което "ще се случи", е акцията на ГДБОП.

Още по темата
 По време на една от бизнес срещите на двамата необяснимо са присъствали служители на ГДБОП, каза в съдебната зала адвокат Илиян Василев. Той посочи, че прокуратурата не е представила никакви доказателства за заплахи за физическа саморазправа от Ангел Дерменджиев към Пламен Троански.

Задържаният Ангел Дерменджиев освен собственик на завода за отпадъци край Варна, притежава още 19 фирми. Сред тях е "Пътстрой - Варна" и "Пирин Ват", в която пък е съдружник с червения депутат Кирил Добрев, който отрече обаче да има отношения с него от 10 години.

Решението може да се протестира от прокуратурата пред Софийския апелативен съд. Ако това се случи САС ще заседава на 13 септември.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


63
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
0
 
2
 
! Отговори
ххахахаа преди 12 години
След така наречените политици в БГ,съдебната система е най-корумпираната институция......
56
0
 
4
 
! Отговори
Магистрати- президен преди 12 години
Абе вие, съдиите, защо не се пробвате като кандидат-президнтска двойка? Например: Михова - за президент, Митева или Рушанова вице; може и М.Тодорова - президент, Магдалинчева или Крънчева вице .... и накрая: Груев или Танчев - бащица на народа, Б.Велчев или Мингова - вице. Гаранция ,че повече от 5 хил.гласа няма да спечелят! Та даже и тези гласове са им много!
55
0
 
4
 
! Отговори
Гражданин преди 12 години
II-а съдебна система в действие! Съдиите от СГС и САС пускат на свобода недосегаемите и обвиняемите с много пари, а остават в ареста тези, които нямат или имат малко скътани пари! Вие защо не публикувате имената на съдиите, които се упражняват в този бранш? Та те са за орден Стара планина I степен! След многото критики по адрес на чернодрешковците, вие ги направихте партизани - те преминаха в нелегалност, ама си освобождават престъпниците... Да смятаме, че новата правосъдна министърка ще предложи изборност на магистратите, иначе оправия няма! Аман от нагли и безсрамни съдии/йки!
54
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Боже, защо не направиш така, както в легендата /за цар Крез - ако не се лъжа/, че всичко, до което се докоснат българските съдии да се превръща в злато. Да видя тогава тъпите, лакоми, ненаяли се ***, които са готови на всякакви безумия за пари, дали ще могат да се хранят с въпросното злато. И предвид наглостта и дебелоочието им - сигурно ще го ядат, но пък да видим тогава как ли ще се отрази това на стомашно-чревния им тракт ... и по-нататък.
53
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Полицаите пак доказаха , че им трябва европейско наблюдение.Съдиите са отсъдили според това , което са свършили полицаите, а те пак са я свършили , като кучето на нивата.
52
2
 
7
 
! Отговори
2011 преди 12 години
Без никакви доказателства срещу ...- бизнесмените - рекетьорите Е, кое понятие е по-точно? Защото в друга държава такова словосъчетание в превод може би ще изглежда като... ДЪРВЕН КАМЪК !
51
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Съдиите пак доказаха,че за БГ съд, трябва Европейско наблюдение!
50
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Айде сега, чакаме Цветанов да се нахвърли върху съда. Само че няма за какво, защото няма нито едно читаво доказателство у смешника Флиров.Те това ни е управлението на ГЕРБ точно като в наказателна бригада има, няма доказателства, когато налице е интереса на врътката бой, мачкане и кютек.
49
3
 
9
 
! Отговори
Цирк преди 12 години
Някои да очаквал нещо друго?Дежавю?
48
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
От статията не се разбира от "коалицията" Полиция, Съд и "Бизнесмени" кой на кого е бъркал по дупките !!!
47
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Защо Цвинокио не излезне по някоя тв и да обясни има ли доказателства?След всяка "акция"носът му става все по дълъг.
46
3
 
7
 
! Отговори
djoko преди 12 години
SADAT 4ETE DOKAZATELSTVATA KAKTO DIAVOLA EVANGILETO!!!!!!!
45
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Поредната издънка на "независимият",корумпиран ,български съд!
44
0
 
2
 
! Отговори
djoko преди 12 години
EHOOOO
43
2
 
10
 
! Отговори
минаващ преди 12 години
Адвокат Илиян Жасилев е достачно доказателство за съдиите,че ще им бъде платено здраво и подобаващо,ако ослепеят и оглупеят.
42
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
41,съдът ни не вижда,не чува,загубва и ума и дума,когато стане въпрос за червените *** и за съответните *** след освобождаване.Цоци-моци,ам *** и доказателствата стават недостатъчни,че чак в Европа ни разбраха.ПОЗОР -съдът продължава по старому.
41
1
 
8
 
! Отговори
до 33 преди 12 години
що да не може?Да не са червени на власт?Нали Бойко ги мачкал всичките??Май само си мечтаете..LOOSERS
40
3
 
9
 
! Отговори
ИМАМЕ ЛИ СЪД преди 12 години
Ако има той работи само за хора с пачки. По корумпиран съд от Българския няма никаде.
39
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ето това е ГЕРБ....Важното е да хващат, да се шуми, хората да цъкат...Пък после какво става няма значение...Няма осъдени няма недоволни, циркове с Валентин Златев.Само постановки и PR...Егати партията..Айде пишете сега бееее гербери
38
2
 
9
 
! Отговори
МРВ - Цоци преди 12 години
Всичката работа ни е такава, пушилка и медия, кино и апартаменти - по шест за късмет.