Обвиниха шофьора, помел 6 деца в Симеоновград

Ако бъде признат за виновен, Данаил Георгиев ще лежи от 5 до 15 г.
Обновена: 30 сеп 2011 14:06 | 30 сеп 2011 14:03,
114
Обвиниха шофьора, помел 6 деца в Симеоновград
Данаил Георгиев се придвижва с патерици, придружен от майка си. Снимка: Булфото

Шофьорът, който навръх Великден в Симеоновград причини катастрофа, която отне живота на шестима младежи и рани други двама, от днес е с повдигнато обвинение.

23-годишният Данаил Георгиев ще отговаря пред съда за извършено от него пътно-транспортно произшествие след употреба на алкохол, при което по непредпазливост е причинил смъртта на шестима младежи и е ранил други двама.

Ако Данаил Георгиев бъде признат за виновен, го грозят между 5 и 15 години затвор.

В рамките на предварителното производство 23-годишният шофьор е казал, че няма спомен от деня на катастрофата.

Данаил е заявил, че не той е карал автомобила във въпросната нощ, а братовчед му Живко, който е обвинен в това, че е предоставил автомобила си на пияния Данаил.

"Експертизата и гласните доказателства сочат, че именно Данаил е управлявал колата", заяви наблюдаващият прокурор Павел Жеков.

Още по темата
24 апр 2011 18:18
502

Той допълни, че обвинението се повдига 5 месеца след катастрофата, тъй като това време е било нужно да бъдат изготвени всичките 21 експертизи по случая.

Dnes.bg припомня, че жестоката катастрофа стана на 23 април в Симеоновград минути преди Великден.

Яница, Гошо, Красимир, Евгени, Мелин и Трифон бяха прегазени от "Опел Вектра", шофиран с несъобразена скорост от 23-годишния Данаил Георгиев.

Водачът загубил контрол над колата, ударил се е в железобетонен стълб, след което качил возилото на тротоара, където помлял групата пешеходци.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


114
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
113
1
 
2
 
! Отговори
до 109 циганина преди 12 години
***...залягай над буквара и научи думата предумишлено какво означава...и тогава ще откриеш десете разлики....*** му работа!!!
112
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Както за оня фуРашков така и за него-никаква милост!Ако има запис от въпросната вечер нека го гледа по 100 пъти на ден!Нека ляга,нека става с мисълта,че е убил!Това не само за тоя лумпел,не само и за фуРашков това да е за всеки,който е отнел живот на пътя!
111
4
 
5
 
! Отговори
Обективен преди 12 години
Точно, защото е българин ще бъде осъден, за разлика от Кирил Рашков, който ще бъде оневинен заради липса на доказателства. А относно сравненията за инцидента в Симеоновград и убийството в Катуница се сещам за думите на Б.Б. дето направи подобно сравнение с бул. България и Катуница. Че той е *** пожарникар и тв манекен и не може да направи разлика между непредумишлено и предумишлено убийство е ясно на всички. По-лошото е, че и тук виждам такива изцепки.
110
0
 
9
 
! Отговори
Инна преди 12 години
Няма АКО, при 6 погубени живота.Присъда трябва да има и то по-тежка от 5 до 15 години.Това си е буквално масов убиец!!!!
109
5
 
6
 
! Отговори
циганин преди 12 години
Е сега как е . Значи щом е българин може да убива и то 6 на брой . Браво . Само така. Няма събиране няма искане на смъртна присъда . Е това е държава . Срам и позор .
108
1
 
7
 
! Отговори
djoni преди 12 години
ubieca na 6 4oveka da se vdigame kakto vav katunica vikaite rokeri. agitki da se saberem
107
0
 
7
 
! Отговори
Велик преди 12 години
Що пляете прокурорите, съдиите и т.н., то законите ги гласуват ДЕПУТАТИТЕ... Нали ако в Наказателния кодекс е записано за това престъпление - 30 години затвор, то никои съдия не може да даде по-малко. Е, какво са ви виновни другите - ДЕПУТАТЕ СА ВИНОВНИ ЗА ТЕКСТОВЕТЕ ПО КОИТО РАБОТЯТ СЪДИИ< ПРОКУРОРИ И прочие. Забравихте ли скандалната поправка Ванко 1....
106
0
 
8
 
! Отговори
Наблюдаващ преди 12 години
Не виждам как нормален човек би живял пълноценно, след като знае, че е затрил живота на 6 млади хора, и то някои от тях приятели. От тази гледна точка, лежането му в затвора ще е поне някаква утеха, че е изкупил част от вината си.А според мен тя е неизмерима в години или пари - при всеки подобен случай на алкохол трябва да има свирепи наказания и затвор.
105
0
 
3
 
! Отговори
До 88-ми преди 12 години
Много си краен, 88. Ти и жените щото правят сви.ки ще ги вкараш в затвора. Ако вкарваш в затвор всички ,които пият в БГ, ще трябва да изселиш държавата в някой затвор-остров. Като почнеме от политиците и свършиме до параноиците дет се казва.
104
0
 
0
 
! Отговори
ми преди 12 години
С две три думи за виарата-киберидиот!Редно е да е само истината=реалната=а не измислената!
103
0
 
2
 
! Отговори
До 90 преди 12 години
С последното ти изречение съм много съгласен.В тази държава никога управниците не са били по-виновни от съда. Но нали така сме възпитани от живково време, да плюем по управниците.При управлението на всеки един министър е арестуван поне по един като цар киро, но е пускан от съда. Ако всички бяха вътре, друго щеше да е.
102
3
 
3
 
! Отговори
ахахаха преди 12 години
Ще цитирам 98:Щом е Българин не е проблем,а?
101
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Убиец!
100
0
 
6
 
! Отговори
Детектифф преди 12 години
Ако бъде признат за виновен???? Че кой е виновенНе е ли смешно, че в България вече съдят за малтретиране на животни, а за 5-6 човешки (детски) трупа ако. Щом е толкова важно, то отбележете, ше го заплашва затвор до 15 години и толкоз.
99
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ако мине мот надрусан през група депутати и остави на място 10 от тях ,пак ли ще е от 5 до 15 .Или ще му дадът отстъпка за количество
98
3
 
4
 
! Отговори
daaa преди 12 години
Щом е Българин не е проблем,а?
97
0
 
5
 
! Отговори
минаващ преди 12 години
К'ви прокурори са те патили,бе? Законът е такъв, 5-15 за убийство по непредпазливост на повече от едно лице, като не се прави разлика дали убитите са 2 или 20. Виж, с кръвнината, нещата стоят съвсем другояче.
96
0
 
9
 
! Отговори
Diana преди 12 години
Аз директно виждам 1 противоречие в думите му - хем няма спомени от деня, хем казва, че братовчед му карал колата. Айде сега за лъжа още 15 години! Не мога да повярвам, че съдебната ни система е ТОЛКОВА зле, че да дадат 5-15 години за 6 живота!!?! Трябва като в Щатите - 6 доживотни например или 6 х 30 години = 180 години затвор...
95
0
 
13
 
! Отговори
аз преди 12 години
ако се чудите защо за такова престъпление дават малка присъда, ще ви кажа - доста депутати и техни близки карат кьоркютук пияни и въпреки че вероятнастта да ги осъдят, ако стане нещо такова с тях, е доста малка, все пак си оставят вратичка да го не лежат много.
94
1
 
9
 
! Отговори
Сержант преди 12 години
Ако има някой тук ,който иска да укрия заради него 16 000 000 лева да се обади за три години условно няма проблеми.