Обвиниха шофьора, помел 6 деца в Симеоновград

Ако бъде признат за виновен, Данаил Георгиев ще лежи от 5 до 15 г.
Обновена: 30 сеп 2011 14:06 | 30 сеп 2011 14:03,
114
Обвиниха шофьора, помел 6 деца в Симеоновград
Данаил Георгиев се придвижва с патерици, придружен от майка си. Снимка: Булфото

Шофьорът, който навръх Великден в Симеоновград причини катастрофа, която отне живота на шестима младежи и рани други двама, от днес е с повдигнато обвинение.

23-годишният Данаил Георгиев ще отговаря пред съда за извършено от него пътно-транспортно произшествие след употреба на алкохол, при което по непредпазливост е причинил смъртта на шестима младежи и е ранил други двама.

Ако Данаил Георгиев бъде признат за виновен, го грозят между 5 и 15 години затвор.

В рамките на предварителното производство 23-годишният шофьор е казал, че няма спомен от деня на катастрофата.

Данаил е заявил, че не той е карал автомобила във въпросната нощ, а братовчед му Живко, който е обвинен в това, че е предоставил автомобила си на пияния Данаил.

"Експертизата и гласните доказателства сочат, че именно Данаил е управлявал колата", заяви наблюдаващият прокурор Павел Жеков.

Още по темата
24 апр 2011 18:18
502

Той допълни, че обвинението се повдига 5 месеца след катастрофата, тъй като това време е било нужно да бъдат изготвени всичките 21 експертизи по случая.

Dnes.bg припомня, че жестоката катастрофа стана на 23 април в Симеоновград минути преди Великден.

Яница, Гошо, Красимир, Евгени, Мелин и Трифон бяха прегазени от "Опел Вектра", шофиран с несъобразена скорост от 23-годишния Данаил Георгиев.

Водачът загубил контрол над колата, ударил се е в железобетонен стълб, след което качил возилото на тротоара, където помлял групата пешеходци.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


114
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
93
1
 
23
 
! Отговори
бай Иван преди 12 години
Ако бъде признат за виновен, Данаил Георгиев ще лежи от 5 до 15 г.Как така АКО ??????? Какво трябва да се случи,че да е СИГУРНО ?
92
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
За 6 живота от 5 до 15 г. ?По скоро трябва да е от 30 до 90 г. (6 x 5 = 30; 6 x 15 = 90) Като в САЩ - сумиране
91
3
 
13
 
! Отговори
Мукавей преди 12 години
А ти,Господи,за какъв *** си? Само сеири ли гледаш..
90
2
 
26
 
! Отговори
Говедарин преди 12 години
Алооооу прокурорите!?!Тоя кво още требеше да напраи, че да му искате доживот?Да се изреже къркан с опелчето у некоя детска ясла, та белким прегази повече дечурлига ли?Протести требе да има и пред съдилищата!!!
89
2
 
7
 
! Отговори
gft преди 12 години
ама от от 5 до 15 за всяко дете, а не общо.ей някой хора цял живот си живеят и не знаят тая глава за какво служи.
88
36
 
6
 
! Отговори
ггг преди 12 години
Всеки, който употребява алкохол е за затвора !
87
2
 
15
 
! Отговори
Samo minavam преди 12 години
Достоиното е сам да си сложи въжето на шията,но преди това да иде на поп за покаяние.
86
2
 
7
 
! Отговори
Ganja преди 12 години
Братоубиец !
85
1
 
21
 
! Отговори
анонимен преди 12 години
ДОЖИВОТЕН ЗАТВОР
84
2
 
6
 
! Отговори
x преди 12 години
TUKA VECHE STAVA VUPROS ZA 6IMA DECA A DA VIDIM KAKAV E ZAKONA V BG.
83
1
 
29
 
! Отговори
киро преди 12 години
6 човешки живота = на 5 години затвор по-малко от година на човек :/ е нема такова правосъдие и това е при положение ,че има употреба на алкохол
82
1
 
16
 
! Отговори
redordead преди 12 години
тоя бурсук как хем уж не помни какво се е случило, хем обвинява браточед си, че е карал? ето само за това, трябва да му дадат максимално наказание, защото дори не изпитва вина и разкаяние...
81
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Нямал спомени, глупости, така го е посъветвал адвоката да го изкарат невменяем или е бил мъртво пиян. От 5 до 15 е добре, ама х6, защото е затрил шестима души, тоест минимум 30 годинки.
80
97
 
7
 
! Отговори
bizcocho преди 12 години
do 79 - Това е по истински случай, в Испания. Не е измислица. Думите на детето, което е издъхвало са записани от журналистка, оказала се наблизо.
79
107
 
22
 
! Отговори
tane преди 12 години
Преди да се качите на колата си ,спомнете си какво сте прочели тук!Николетта РеджоваВ паметта на едно дете, което трябва да почетем. Нека всички гласно да го прочетем.- Мамо, излязох с приятели. Отидох на един купон, и си спомних какво ми каза преди да изляза: Недей да пиеш, ако ще караш. Затова, пих един спрайт. Почувствах се горда със себе си за това, че послушах ...съвета ти, и за разлика от много мои приятели бях трезвена!! Направих своя избор, и твоите думи бяха свещени за... мен. Когато купона свърши, хората започнаха да се качват по колите си, пияни. Аз се качих в моята със сигурността че съм в състояние да карам. Тогава, Мамо, не можех дори да си представя какво ме очаква. Нещо неочаквано Сега съм тук, просната на земята и чувам полицаите да говорят: Момчето, което се блъсна в тази кола е пияно. Мамо, гласовете са толкова далечни..! Кръвта ми е навсякъде и се опитвам с всички сили да не заплача. Мога да чуя и докторите: Момичето няма да издържи. Сигурна съм мамо, че момчето което ме блъсна, не е искало да ме рани. Но защо?! Той е пил, а аз трябва да умра. Защо живота е толкова несправедлив, мамо? Защо хората го правят, знаейки че могат да заличат толкова човешки животи..?! Болката ми в момента е огромна, все едно ме бодът с хиляди ножове. Мамо, кажи на сестричката ми да не се плаши, кажи на татко да бъде силен. И моля те, отиди при момчето, и му дай съвет, както даде на мен. Може би, ако неговите родители му бяха казали, сега щях да съм жива, мамо! Дъхът ми отслабва все повече и повече, и започвам да се страхувам наистина. Това са последните ми моменти и се чувствам толкова сама. Как исках да можеше да си до мен сега, мамо, докато съм тук на земята, умираща. Исках да ти кажа толкова неща, Обичам те мамо, Обичам те толкова много! Обещавам да те пазя, да бъда твоя ангел, и да те защитавам както направи ти. Сбогом мамо. Тези думи са написани от журналистката, която е била на мястото на инцидента. Докато е умирало, момичето е шепнело тези думи. От теб не се иска нищо, просто ако поне малко тази история те е трогнала, прати го на няколко човека за да запазим нас, и тези около нас. Благодаря на всички, че го споделиха със своите близки! Надявам се да успеем да отрезвим голяма част от родителите и децата, които не мислят за последствията от своята безотговорност. Да се замислим...! Отнема 3 минути да се прочете, а толкова много, за да помислиш..
78
4
 
12
 
! Отговори
ГОСПОД БОГ преди 12 години
- ЧУЙ МЕ, О, ЧАДО МОЕ МУКАВЕЙ.И КАЗВАМ ТИ АЗ: - БОЛИ МЕ ГРЕЗДЕЯ ЗА ВАС ЧОВЕЦИТЕ. И ВОЛЯ САМОСТОЯТЕЛНА ДАДОХ ВИ АЗ, САМИ ДА СЕ СПРАВЯТЕ СЪС СОБСТВЕНИТЕ СИ БЕЗУМИЯ, А НЕ ДА ЧАКАТЕ ОТ МЕН ДА ВИ НАКАЗВАМ И ПРАВОСЪДИЕ СВИШЕ ДА ВИ РАЗДАВАМ !!!
77
1
 
1
 
! Отговори
Серийния до 65 преди 12 години
Започвам!
76
2
 
39
 
! Отговори
rumen221 преди 12 години
Приятели,Пет години ЗА ШЕСТ ЖИВОТА... ТА ТАВА Е МАСОВО УБИЙСТВО...ДА ВИ П-Я НА ПРАВОСЪДИЕТО...!!!
75
3
 
16
 
! Отговори
Ganji преди 12 години
*** дано *** мръсно.
74
1
 
9
 
! Отговори
до ру преди 12 години
ще му се радват в затвора батковците