Царчето остава в ареста при дядо си Цар

И внукът на Рашков не пожела да излезе на свобода
Обновена: 11 окт 2011 14:46 | 11 окт 2011 11:45,
134
Царчето остава в ареста при дядо си Цар
Кирил Рашков – младши. Снимка: Булфото

Кирил Рашков – внукът на Цар Киро и синът на Принц Ангел, реши да остане в ареста. Той отказа да обжалва наложената му постоянна мярка "задържане под стража" от Асеновградския районен съд.

"Изтече 3-дневният срок, в който можеше да се подаде жалба срещу решението на магистратите от Асеновград, такава не е подадена от подсъдимия", съобщи за Dnes.bg говорителят на Съдебната палата в Пловдив Марияна Кирезиева.

Внукът на Цар Киро е обвинен в отправяне на смъртна заплаха към Веселин Христев – чичото на убития 19-годишен Ангел Петров от Катуница. Това се е случило минути преди момчето да бъде прегазено от бус вечерта на 23 септември.

"Смъртната закана е отправена с особена агресия от страна на подсъдимия", твърди прокурорът по делото Венелин Савов.

Още по темата

По неговите думи Кирил-младши е склонен към посегателства върху граждани и да нарушава обществения ред. Според прокуратурата в Асеновград внукът на Кирил Рашков контактува с криминално проявени хора и се движи в лоши среди.

Дали се страхува, ако бъде на свобода, или просто реши да последва примера на дядо си, Кирил-младши не обжалва мярката си "задържане под стража" и остава за постоянно в ареста до началото на съдебния процес срещу него.

Както дядо му, така и той е на мнение, че "мълчанието е злато". Тези думи се превърнаха в лайтмотив на Рашков и приближени.

"Мълчанието е злато" бе казано за първи път от Цар Киро в съдебната зала пред журналисти. После същите думи бяха повторени от Спас и Георги, които са обвинени в умишленото прегазване на трима полицаи и двама младежи пред къщите на ромската фамилия в нощта на убийството на 19-годишния Ангел.

Без да обжалва мярката си за неотклонение, в ареста остава и Симеон Йосифов – соченият за шофьор на буса, прегазил момчето от Катуница. След това убийство последва вълнà от протести в цялата страна.

"Скоро ще изготвим обвинителния акт на Кирил Рашков и неговия внук Кирил", коментира лаконично районният прокурор на Асеновград Калоян Димитров.

Съдът е категоричен, че дядо и внук могат да се укрият или да извършат друго престъпление, ако са на свобода.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


134
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
99
5
 
33
 
! Отговори
националист преди 12 години
*** журналисти,какво ми ги коронясвате тия ***,това са си чисти ***,публичен разстрел.
98
2
 
13
 
! Отговори
noname преди 12 години
С равитието но мутро-демокрацията у нас, все повече длъжности, като министър председател, министър, президент, губят своето съдържание. В тази връзка пресата не случайно нарича сегашните мутри царе, принцове, барони, защото утре те може да са бъдещите управляващи.Само от нас зависи, да не се случи това
97
1
 
11
 
! Отговори
ринго преди 12 години
как може тия *** да носят български имена ....направо ме е срам като си помисля че това беше политика на държавата с тая единна именна ситема .Мръсен *** с българско име а плещи на катунарски или турски
96
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
АМИ ДА ВЛЕЗЕ ДА ИМ ПРАВИ КОМПАНИЯ БИВШИЯТ ПРОКУРОР И НАСТОЯЩ АДВОКАТ-ЗАЩИТНИК НА СПРАВЕДЛИВОСТТА
95
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
НАМИСЛИЛИ СА НЕЩО ГАДНО ТИЯ ДВАМАТА,ЩОМ НЕ ОБЖАЛВАТ
94
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
102Бастун от БанТустан,първо се научи да пишеш неграмотна *** и после "умувай"по разни СЕРИОЗНИ теми.Да те е***ба в селянина крив!
93
4
 
5
 
! Отговори
МОНАРХИЯ БАНДУСТАН преди 12 години
НЯМА ДА СЕ ОЧУДЯ АКО СКОРО НА САДЪТ ДА НЕ МУ КАЗВАМЕ СЪД А МЕШАРЕ . Той решил не магистратите . Вече вообще не се съмнявам че Киро Рашков е платил достатъчно на когото трябва и е дърил отрочето на Цецо Дарението с ново жилище в престижен столичен квартал и вил а на морето . Ако се покажат СРС-тата от разговорите преди поизшествието въпросния внук щеше да е ПОРЪЧИТЕЛ НА УБИЙСТВО а дядому след това е копувал ПРОКУРОРИ ПОЛИЦАИ И ПОЛИТИЦИ
92
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Царе, принцове и принцеси. Пълни глупости , това са си ***.
91
4
 
10
 
! Отговори
гражданка преди 12 години
Кога най-после тези 100%-ви престъпници-*** ще влязат в затвора завинаги??? Остава да се надяваме Господ да ги накаже!
90
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
90От дие си ба,"гражанино"?
89
4
 
9
 
! Отговори
дф преди 12 години
Според анкетата на днес.бг за кой ще гласувате на изборите Волен Сидеров води с 30% следващ от Плевнелиев с 21% ще ги сложим на мястото им ***
88
2
 
6
 
! Отговори
Razz преди 12 години
"Принц Ангел" ААААААААААААААААААААААХАХАХАХАХ :)))вий т....к си прайте чесно вече, б..и журналята келяви :)))
87
4
 
15
 
! Отговори
Говедарин преди 12 години
...внукът на Цар Киро и синът на Принц Ангел...Муахахахахахахахахахахахахаааа!Е те тоа да ако го подфанем с мойта гега,за 5 мин. от принц, на обикновен *** щего направа...:D :D :D
86
2
 
7
 
! Отговори
Az преди 12 години
Abe vie ludi li ste s tiq titli.Tiq ne stiga che sa prosti ami im pomagate i da si povqrvat oshte poveche.Koi q e pisal tazi statiq ? Predi da nadraskate neshto v publichnoto prostranstvo -MISLETE !!!
85
2
 
24
 
! Отговори
Възмутена преди 12 години
Как може!? Да продължавате да ги наричате с благороднически титли!? Срамота и резил!!! Прекалихте вече, "уважаеми" журналисти!!!!!!!!!87 и 90 - По-добре не можеше и да се изразиш! Браво :)
84
3
 
33
 
! Отговори
Десислава преди 12 години
ЪРРРРРРРРРХХХХХХРРРР, СПРЕТЕ ДА ГИ ТИТУЛУВАТЕ!!! КИРО ДОБРЕ, СЪГЛАСИХМЕ СЕ, ЗАЩОТО ТОЙ СИ СЕ ВОДЕЛ ТАКА, НО ДА НАРИЧАТЕ ОСТАНАЛИТЕ *** ПРИНЦОВЕ, ЦАРИЦИ И ПРИНЦЕСИ Е ПРОСТО БЕЗУМИЕ!!!!!!
83
3
 
32
 
! Отговори
ананимнъ преди 12 години
Лелее ...ако на някой чужденец му преведа статията ще помисли , че сме като Испанската монархия пълни с царе и принцове...а то на`ште *** ....
82
1
 
24
 
! Отговори
az преди 12 години
abe kakvi care kakvi princovebe tezi sa obiknoveni ***
81
3
 
17
 
! Отговори
До 88 от 87 преди 12 години
Ами, да- аз съм част от това общество- честен данъкоплатец, квалифициран работник, с две висше образования и винаги, когато мога показва и участвам с гражданска позиция.А ти, каква позиция защитаваш, неграмотнико???От тук лъхаш на комплекси, липса на култура, образование и елементарно гражданско поведение.
80
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Видяхте ли колко сме велики - на 88 му разказахме играта от минуси хахахаха.