Царчето остава в ареста при дядо си Цар

И внукът на Рашков не пожела да излезе на свобода
Обновена: 11 окт 2011 14:46 | 11 окт 2011 11:45,
134
Царчето остава в ареста при дядо си Цар
Кирил Рашков – младши. Снимка: Булфото

Кирил Рашков – внукът на Цар Киро и синът на Принц Ангел, реши да остане в ареста. Той отказа да обжалва наложената му постоянна мярка "задържане под стража" от Асеновградския районен съд.

"Изтече 3-дневният срок, в който можеше да се подаде жалба срещу решението на магистратите от Асеновград, такава не е подадена от подсъдимия", съобщи за Dnes.bg говорителят на Съдебната палата в Пловдив Марияна Кирезиева.

Внукът на Цар Киро е обвинен в отправяне на смъртна заплаха към Веселин Христев – чичото на убития 19-годишен Ангел Петров от Катуница. Това се е случило минути преди момчето да бъде прегазено от бус вечерта на 23 септември.

"Смъртната закана е отправена с особена агресия от страна на подсъдимия", твърди прокурорът по делото Венелин Савов.

Още по темата

По неговите думи Кирил-младши е склонен към посегателства върху граждани и да нарушава обществения ред. Според прокуратурата в Асеновград внукът на Кирил Рашков контактува с криминално проявени хора и се движи в лоши среди.

Дали се страхува, ако бъде на свобода, или просто реши да последва примера на дядо си, Кирил-младши не обжалва мярката си "задържане под стража" и остава за постоянно в ареста до началото на съдебния процес срещу него.

Както дядо му, така и той е на мнение, че "мълчанието е злато". Тези думи се превърнаха в лайтмотив на Рашков и приближени.

"Мълчанието е злато" бе казано за първи път от Цар Киро в съдебната зала пред журналисти. После същите думи бяха повторени от Спас и Георги, които са обвинени в умишленото прегазване на трима полицаи и двама младежи пред къщите на ромската фамилия в нощта на убийството на 19-годишния Ангел.

Без да обжалва мярката си за неотклонение, в ареста остава и Симеон Йосифов – соченият за шофьор на буса, прегазил момчето от Катуница. След това убийство последва вълнà от протести в цялата страна.

"Скоро ще изготвим обвинителния акт на Кирил Рашков и неговия внук Кирил", коментира лаконично районният прокурор на Асеновград Калоян Димитров.

Съдът е категоричен, че дядо и внук могат да се укрият или да извършат друго престъпление, ако са на свобода.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


134
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
79
40
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
87Какъв "народ" си ти бе ***??Ти си един обикновен селски ***.
78
4
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Двама гнусни *** се подиграват на полиция, прокуратура, съд, на ццялата държава и на нас като народ.Сега да видим дали тези, които трябва да отстоят честта на държавата ще го направят.
77
3
 
21
 
! Отговори
а преди 12 години
Престъпник и една втора, на когото трябва да му се израдват в панделата. Тогава ще се изясни дали е цар, принц, княз, малък принц или най-обикновен самозабравил се ***.
76
3
 
14
 
! Отговори
анти-касапина преди 12 години
Провъзгласилия се за kasapina е сигурно и той от показаните!Защото не мисли нормално!Как може неграмотен /*** в този случай/ да е по-богат от другите,ако не краде,не се занимава с кражби,изнудване,проституция,наркотици,продажба на деца-все *** дейности???Затова има и обикновени ***,които тънат в простотия и немотия,но техните "царе"нямат полза да ги ограмотяват и правят хора,щото един ден ще ги ритнат от борда,като разберат ,че и те са мошеници,дори по-прости от тях...
75
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Всички, с коментарите си искат да покажат "ИСТИНАТА" и да покажат колко са запознати с проблема. Защо, след като сме такива специалисти сме на това положение? - Защото сме страхливциииии.
74
3
 
41
 
! Отговори
traba преди 12 години
Царе, принцове?!!-ШЕЕЕЕЙ ***, кирката и лопатата, и започвай да копаеш веднага!
73
15
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
73Абсолютно си прав.Българите в множеството си са *** по природа.Злобни и завистливи а в същото време ужасно НЕКАДЪРНИ.
72
2
 
16
 
! Отговори
Все едно....... преди 12 години
Но питайте някой по възрастен за Кирил Рашков!И той ще ви разкаже за "топлите връзки"на горепосочения с МВР от времето на социализма.За познанството му с небезизвестния Тефик /наркотрафикант и пръв приятел на другаря с каскета от Правец/.И като се замисли човек лесно би намерил връзка между "това"намерено в изгорелия му автомобил и "някои"хора.Просто времето на този "друг" агент или е изтекло,или това е поредната инсценировка!Интересно че е бил в период на основаване на някаква партия!Хм......
71
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
И каква полза да стоят там и държавата съвсем узаконено да ги хрантути? Малко след изборите ще ги пуснат, а вече управниците почнаха с оправданията, че нямало как да им вземат незаконно придобитото имущество. Тогава този спецсъд чий ще го бара, за какво ще е, ако Киро ***, Крадлив Дедо, гей Станишков, Доган Сополя, Цвъцко апартаментчика, агент Гоце, Боко Тиквата и цялата останала знайна и незнайна нагла крадлива *** не се озове зад решетките???
70
2
 
37
 
! Отговори
Анонимна преди 12 години
Какъв цар, какво царче бре хора, това са едни обикновени мръсни ***. Какво толкова ги царосвате тези *** :)
69
3
 
9
 
! Отговори
касапин, преди 12 години
Какво който може? Да краде ли? Мислиш ли че така ще станем цивилизована страна?Нали защото са безнаказани кражбите, стоим на това положение.
68
4
 
21
 
! Отговори
гост преди 12 години
"журналистите",нарочно слагат титли на престъпници за да има коментари. И да дразнят Българите, защото са слугинаж на обръчи от "фирми". Артистите и журналистите са най-слагаческите съсловия у нас. Блюдолизци.
67
3
 
17
 
! Отговори
roi преди 12 години
леле тоя как прилича на ***!
66
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
По-скоро така са посъветвани. Като отминат страстите и - който от където е.
65
16
 
5
 
! Отговори
kasapina преди 12 години
VI6TE SE KAK ZAVIJDATE NA *** 4E JIVEIAT PO DOBRE OT VAS VIASTE PLNI POMIARI TOVAE TIPI4NO BULGARSKO MISLENE ZA6TO *** DASA PO BOGATI OT BULGARI TOVAE JIVOTA KOTO MOJE IMA KOITO NEMOJE DA GO ***.
64
3
 
20
 
! Отговори
антиЕС преди 12 години
истината е че ги скриха,няма да ги осъдят
63
2
 
30
 
! Отговори
И.Семов преди 12 години
Докога медиите ще титуловат тази фамилия с цар, принц, царче...Целенасочено ли се втълпява на българина, без значение от етноса му, че те са нещо повече от обикновения отруден човек? Това са просто крадци и наркопласьори, които 20г. не са потърсени от полицията!!!
62
2
 
22
 
! Отговори
БЪЛГАРИН преди 12 години
НЕ ВЯРВАМ НА СЪД,ПРОКУРАТУРА,ПОЛИЦИЯ И ПРАВИТЕЛСТВО.ЩЕ ГО ПУСНАТ СЛЕД КАТО СИ ПЛАТИ.
61
2
 
7
 
! Отговори
ККК преди 12 години
CK на тениската да не иде от Czar Kiro ???
60
3
 
9
 
! Отговори
мим преди 12 години
СТРАХУВАТ СЕ.ЗАЩО ЛИ?