За първи път стъклена преграда за арестантите в съда

Откриха модерната сграда на спецсъда – бившата на ДАНС
Обновена: 18 окт 2011 13:33 | 18 окт 2011 13:33,
17
За първи път стъклена преграда за арестантите в съда
Стъклената преграда. Снимка: БТА

За първи път в България вече има съдебна зала, в която арестанти ще стоят зад стъклена преграда.

Модерното съоръжение е само едно и се намира в новооткритата днес сграда на спецсъда в София ((в бившата сграда на ДАНС на ул. „Черковна”).

Останалите четири зали нямат подобни прегради. Стъклената преграда е подсилена и е избрана пред вариант решетки, за да не се унижават задържаните лица, обясни зам.-министърът на правосъдието Христо Ангелов.

Пристроявано е специално крило, в което са 10 килии за по четирима арестанти и две помещения за защитени свидетели. Предвидени са отделни входове за магистрати, входове за свидетели.

Началникът на съдебната охрана Станислав Стефанов поясни, че към спецсъда ще работят 30 охранители. От тях 23-ма са за охрана, а другите седем са за конвоиране. Всички те ще бъдат избирани по подготвеност, издръжливост и добра физика.

Ремонтните дейности на сградата са приключили. Съдебните зали и кабинетите на магистратите обаче все още не са обзаведени.

Предстои да бъде обявена обществена поръчка от Висшия съдебен съвет.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още по темата: спецсъд
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
2
 
! Отговори
Жоро преди 12 години
Решението на мин.Дянков да не се дава 13-а заплата в министерствата е полезно, макар че мналата година колегите му-министри го бламираха. Само че защо "правителството" на съдебната власт не вземе същото решение, а в края на годината проф.Л.Груев с благата си душа и липсата на влияние от "ИМАГИНЕРНОТО обществено мнение" (израз на съдия Иво Вапцаров от САС) предлага, а ВСС единодушно приема за показани добри резултати (??!!) раздаване на пари за Коледа и Нова година и така е всяка божа година. Тези хора от съдебната с-*** откъде вземат пари за заплатите си, нали от нашите данъци?? И защо парламентът не влезе в правото си да поореже бюджета, а оттам и заплатите на магистратите - та БГ е парламентарна република, а не такава на професорите Груев, Мингова, Танчев и доц.Велчев! Нека обидените магистрати да се оплачат в ЕС! Там много ги обичат и като чуят думата БГ магистрати, скомина ги хваща. А Ц.Цачева най-после да влезе в ролята си на шеф на НС, а не на юрист, защитаващ колегите си! Досега такъв послушко-шеф на НС не си спомням.
15
0
 
2
 
! Отговори
Гражданин преди 12 години
Леле мале, започна се! Ами помислете и за подходящо облекло за подсъдимите и не им слагайте пранги на краката и белезници на ръцете, че много лесно се разболяват! А за поддържане на настроението им по веднаж седмично им пускайте хубави момичета, ако им хареса , може и по 2 пъти! Къде открихте тези два съда и кои сложихте за шефове! Та вие със съдии от СГС като Ушев спецсъд ли ще правите?!Нали тъкмо от оправдателните присъди на съдиите от СГС и САС трябваше да бягате?!
14
0
 
2
 
! Отговори
NIE OT BSP преди 12 години
EEE CHAKAHME I DICHAKAHME------DRUGARI DANO GEI PODGOTOVKATA NI POMOGNE V ZATVORA
13
0
 
2
 
! Отговори
NIE OT BSP преди 12 години
MNOGO IAKO SA IA BARNALI-------SERGO KOGA 6TE NI PODREDIAT PO ----KRASOTA
12
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
мале колко пари се харчат в тази Държава,строят прегради а закриват болници-да им се чуди човек?
11
2
 
4
 
! Отговори
дс преди 12 години
Зад тази преграда ще бъдат съдени Трактори и ремаркета, разглобяването и е.ането ще е на закрито!
10
3
 
4
 
! Отговори
АЗзззз преди 12 години
Сигурен съм,че след 23.10.2011г.,когато ще свърши имунитета на Трактора, той ще бъде "подготвен" за откриването на СТЪКЛЕНАТА ПРЕГРАДА в СПЕЦ-СЪДА и ще "пререже лентата", придружаван от ГОЦЕ и сърГЕЙ!!!!!... Свидетеля Устинов ще им поднесе "приветствие"!
9
1
 
7
 
! Отговори
ШОКОВА ТЕРАПИЯ преди 12 години
Браво ! Дали ще има килия за Р Петков, Алексей помака, дето изповядва исляма, Дон Цеци, Първаноглу, СърГей, Джон Костов, Валентин Петров -поръчковия убиец, Стефчо Софиянеца, Масларката .. . . , Бай Доган, браво да им е честито . . .
8
11
 
16
 
! Отговори
wiktor преди 12 години
Браво! Резултат, след резултат. Пирон след пирон. На 23-ти заковаваме окончателно ковчега в който лежи столетницата!
7
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
до хахахаБъди сигурен че тям няма бивши и настоящи от Армията само хора на Дон Цеци
6
1
 
8
 
! Отговори
хахаха преди 12 години
Станиславчо-парашутист в системата-няма и ден да е работил в системата-Мин. на правосъдието-ГДИН и ГДОхрана-началници-пенсионери от МВР и Армията-*** до ***....!!!Голяма част от държавните служители -писарушки и чантаджий са пенсионери----700лв-пенсия и 2000лв-заплата-плащай народе,плащай!!!
5
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Пълни глупости опасни терористи с граната в ръка ли ще съдят че им трябва преграда или просто да похарчим малко парички за ненужна и *** показност ние сме специални ?
4
2
 
15
 
! Отговори
Инкогнито преди 12 години
До 2: Ще трябва да си чакат реда. Трябва да се почне от ВСИЧКИ бивши и настоящи народни представители от БСП и прилежащите им партийки начело с Гоце Архароубиец (по прякор Трипера), Емилия Масларова, Р. Овч., Калфин 1-до-8-млрд. и Пикаещия-във-фонтани. След това наред са Миленчо Сделката, Симеон Изсечигорски. После вече и до гербавите ще стигнем. Преди тях са големите престъпници, ощетили страната с милиарди. Наредени до тях Борисов и кликата край него изглеждат смешни.
3
9
 
30
 
! Отговори
да-да,ама не преди 12 години
А съд за олигарси и герберасти кога ще има ???
2
18
 
34
 
! Отговори
мен преди 12 години
Боцко да пререже лентичката от вътрешната страна, заедно с Цецко апартаментчика, леля ни Цура Цачева, и цялта пасмина гербери.
1
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Направете им по една килия по 5 * на арестантите.