Условна присъда за дядо, хвърлил в контейнер внучето си

Детето оцеля по чудо и е настанено в социален дом
Обновена: 20 окт 2011 09:52 | 20 окт 2011 09:51,
15
Условна присъда за дядо, хвърлил в контейнер внучето си
Снимка: архив Булфото

57-годишен варненец получи условна присъда за това, че е изхвърлил в кофа за смет новороденото си внуче.

Сашо Христов, който е с психически проблеми, беше наказан с 3 години условно с 5 години изпитателен срок.

Мъжът, който живее с дъщеря си и брат си, също умствено изостанали, прибягнал до ужасяващата постъпка в средата на ноември миналата година.

Още по темата

Обвиняемият се прибрал вечерта от работа и легнал да спи. Около 2,30 часа обаче се събудил от детски плач и видял дъщеря си с бебе в ръце в банята.

Останал шокиран от гледката, тъй като не знаел, че щерка му чака дете. Минути по-късно се върнал, взел бебето, сложил го в кофа и го изхвърлил в контейнера за смет до блока.

Свидетел на случката станал клошар, който се обадил на съсед от блока. Медиците от "Бърза помощ" открили новороденото момиченце посиняло и премръзнало.

Прокуратурата беше повдигнала на мъжа обвинение в опит за убийство, но служебният му адвокат изтъкна, че тежкото семейно положение е довело мъжа до постъпката му.

Съдът се съгласи, че не става въпрос за типичен криминален случай и че Сашо е с психически проблеми и не е особено адекватен.

Детето сега е настанено в социалния дом в квартал "Виница" под грижите на социални работници.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още по темата: Варнаконтейнер за смет
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
6
 
! Отговори
Pukami! преди 12 години
Уважаеми Г-н Президент, Уважаеми Г-да Народни Представители, Уважаеми Властоимащи и Властодаващи, Уважаеми Имото- и състояние- имащи, Днес във времето на всякакви предизборни кампании и пилеене на пари за всеки привлечен гласоподавател аз пиша това писмо с изключително силно искане за внимание и молба, незабавно да бъде променеа законовата уредба на България във връзка с изоставените деца и децата съществуващи ( те наистина просто съществуват, едва ли е живот) в условията на т.нар. институция Детски дом Аз не съм политик, нито власто- имащ, дори трудно изразявам това което ми се иска да кажа, защото емоцията дава превес - аз съм една майка, която вижда как биват изхвърлени и изоставяни деца като ненужна никому стара и *** вещ. Всеки път когати приспивам своето дете плача, защото има хиляди деца лишени от правото на майчина ласка. Едно дете не иска само храна и вода. Не ме интересува защо и как са изоставени, не ме интересува кой и как ги е намерил, ИСКАМ да се съкрати изключително много цялата бавна и бюрократична процедура по осиновяването, ако е нужно да се създаде организация на Чакащи одобрени семейства, нещо като чакащите за органи. МОЛЯ, ПЪРВОТО НА КОЕТО ТРЯБВА ДА СЕ ОБЪРНЕ ВНИМАНИЕ В НАШАТА И БЕЗДРУГО МИЗЕРНА ДЪРЖАВА СА ДЕЦАТА И ПЕНСИОНЕРИТЕ, НО ЗА ТЯХ ИМА ВРЕМЕ. УВАЖАЕМИ ВСИЧКИ ВИСОКОПОСТАВЕНИ, ВЛАСТТА Е ВЪВ ВАС, ЗАЩО ОЩЕ ИМА ДЕЦА ПО ДОМОВЕТЕ И ТОЛКОВА ПЛАЧЕЩИ БЕЗДЕТНИ СЕМЕЙСТВА????
14
1
 
3
 
! Отговори
bg преди 12 години
kakvo da kajem za atanaska ot rudozem kogato rodi v toaletnata v zavedenieto prez rabotno vreme i izhvarli bebeto v ko6a tq e b1lgarka ima edno dete i kakvo izkaraha 4e imala stres ot rajdane ujas da sega baba i gleda golqmoto dete bebeto v dom a tq hodi da pravi drugo bebe ima zakoni no nqma koi dagi spazva
13
8
 
0
 
! Отговори
Алов преди 12 години
Много по лесно бе уж случайно да го пусне под няква кола.
12
0
 
7
 
! Отговори
Цвети преди 12 години
"Типичен криминален случай" ?! Какъв е типичният криминален случай? Всяка една такава постъпка си е опит за убийство, ако искат да го смятат по непредпазливост (макар че той умишлено го е оставил в кофата)... пак си е криминално деяние. Просто е късмет, че детето е живо.
11
12
 
1
 
! Отговори
Алов преди 12 години
Ха -ха... евала на стареца. Хубаво е направил с копеленцето като не му дава с тъпиат плач да спи.
10
11
 
4
 
! Отговори
онбашията преди 12 години
ясно си пише че е ***, и брат му също, значи е генетично, жалко че бебето е оживяло, още едно олигофренче.
9
2
 
4
 
! Отговори
Ivan Grozni преди 12 години
Направете една рубрика Етнокултурни ценности и изнасяйте там такова инфо... другите просто не ни се чете... сами са си избрали този мироглед и отношения... не ни товарете с него... имаме си достатъчно грижи ...
8
0
 
33
 
! Отговори
Димитрова преди 12 години
Клошарят, който е подал сигнала, също е в ужасно социално, семейно и финансово положение, но човекът е реагирал адекватно. Някой дали ще го потупа по рамото поне, че е спасил човешки живот?!Да е жив и здрав и той и "съседа"! А за бебето - не е задължително да бъде и то с психично заболяване. Господ да го пази и занапред!
7
2
 
6
 
! Отговори
Българин преди 12 години
Това са непълноценни индивиди, животни - да ги кастрират !!!Цяло семейство слабоумни, и *** ще е същото.
6
2
 
20
 
! Отговори
БАЧКАТОР преди 12 години
В България съдиите са умствено изостанали и с психически проблеми. Законотворците и те са такива. Вече изобщо не се съмнявам.
5
0
 
15
 
! Отговори
... преди 12 години
Браво бе!Това ако не е опит за убийство здраве му кажи...(но съдът се съгласи с...)Добре че съдът си е "свършил" работата и е осъдил злосторника...Искам името на адвоката на обвиняемия и на съдията,който е взел това "адекватно"решение!!!Просто да знам кого да псувам...
4
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Карайте ... може да се изтрепвате както си искате щото раздават условни прсъди предимно...ако се закучи работата се обявяваш невменяем и готово....Кой де има да си отмъщава да почва...предизборно време е и всички са ларж....Всички сме неадекватни, особено съда. Щом е ненормален и върши такива деяния би трябвало най-малкото да е в психиатрия под строг надзор, а те го пускат с условна та да направи още нещо и съда да има работа че иначе ще останат гладни адвокатите и съдиите...
3
1
 
33
 
! Отговори
Един Човек преди 12 години
Определено такива хора трябва да се подлагат на стерилизация.С риск да бъда обвинен в расизъм, хомофобия и прочие, заявявам това.Критиците нека помислят малко с нещото което е недоразвито изглежда при тях(разум).Дете отраснало в такава среда ще бъде за цял живот обременено от спомените си, отглеждането му в дом не е по-добра алтернатива.Да не забравяме че чичото може да е бащата - кръвосмешение, а за генетичната предразположеност към отклонения в умственото и физическо развитие...
2
1
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Каква условна присъда, бе? Тоя е за психиятрията, за отделението за опасни луди. Не виждате ли, че човека не само не е в час, но е и опасен? Първо живее с дъщеря си и не разбрал, че е бременна, после направил опит да убие собственото си внуче без да му мигне окото. Е, това ако не е опасен психапат здраве му кажи! А вие условна присъда, че утре да му избият бушоните и да посегне и на някой друг.
1
1
 
75
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"Мъжът, който живее с дъщеря си и брат си, също умствено изостанали" Защо съдите такива хора ? Те имат нужда от социален работник , не от затвор . Също имат нужда и от стерилизация очевидно .