Йоско парализиран, делото за катастрофата не тръгна

1 250 000 лв. искат роднините на загиналите в Бояна
Обновена: 3 ное 2011 14:42 | 3 ное 2011 12:40,
113
Йоско парализиран, делото за катастрофата не тръгна
Джипът на Йоско и помленият от удара лек автомобил. Снимка: Булфото

1 250 000 лева кръвнина поискаха семействата на загиналите и ранените при катастрофата, причинена от Йосиф Йосифов – Йоско.

Йоско днес не се яви в Софийския градски съд, а адвокатът му – Христо Христов, обясни, че той е парализиран от кръста надолу и разполага с документ, че е инвалидизиран, за една година. Двамата обаче са обсъждали възможността Йоско да се признае за виновен и делото да се гледа по съкратената процедура.

Затова магистратите не дадоха ход на делото, а назначиха съдебномедицинска експертиза, която да определи дали Йоско може да участва в процеса. В изготвянето на експертизата ще участват и психиатър и психолог.

Още по темата

Очаква се заключението на вещите лица да е готово до 24 ноември, за когато е насрочено следващото заседание по делото.

На днешното заседание на СГС бяха конституирани като граждански ищци десет души – близки на загиналите в тежката катастрофа. Искът им за причинени неимуществени вреди е за милион и 250 хиляди лева. Не бе допуснат иск за 100 000 лв., предявен от сестрата на загиналия Димитър Керчев – Милка Попова.

Йосиф Йосифов причини тежката катастрофа в столичния квартал „Бояна“ през март тази година.

Тогава той се заби челно в автомобил КИА с бронирания си джип. Колата бе смазана, а намясто загинаха 31-годишният Станислав Михайлов и 53-годишният Димитър Керчев. Други двама мъже пострадаха тежко. Йоско също бе приет в болница с опасност за живота.

Разследваният за убийството на Константин Димитров – Самоковеца Йоско е обвинен, че е шофирал пиян – с 2,6‰ алкохол в кръвта, и с превишена скорост – 95 км/ч, с което е причинил катастрофата.

Той вече е бил глобяван за шофиране след употреба на алкохол.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


113
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тука само от заглавието мирише на 100% корупция. Дано успеят да го осъдят! Дано!
31
0
 
31
 
! Отговори
язе преди 12 години
да се провери документа от кой доктор е издаден и да се викне в съда.
30
1
 
32
 
! Отговори
ined преди 12 години
Горкия Йоско, ама полицаите са виновни - ако му бяха пуснали един контролен в тиквата за да са сигурни че е мъртъв - сега нямаше да се мъчи толкова.
29
1
 
20
 
! Отговори
до 27 преди 12 години
Съгласна съм с теб, че трябва да му спестят мъките. Но нека преди това плати исканата кръвнина.
28
0
 
23
 
! Отговори
Прокопи Прокопиев преди 12 години
Парализиран за една година .... странно ... дано е истина и да е до живот (макс. 1-2 години) Кукувица гука под зелена бука,няма да ни стигнат още 100 години.Нагоре е високо, надолу е дълбоко,в София е тесно, няма вече лесно.
27
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Брей, ама докато натискаше *** на газста и трепеше хората не му личеше да е парализиран. Прав е 25-ти, направо като конете, да го гръмнат, че да не страда човека.
26
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"Справедливостта" в България не стига че не е сляпа, ами е куца и с две леви ръце...
25
1
 
35
 
! Отговори
Хм преди 12 години
парализиран... ми тогава просто да се застреля, да не се мъчи...
24
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Абе изобщо има ли някой наивник тук дето си е мислил, че Йоско ще лежи в затвора????
23
1
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Поредната пушилка за народа. Парализиран ама друг път! Мамицата им продажна на всички! И на доктори и на политици и на съдии!
22
1
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Не е вярно 4е е парализиран,преди 3-4 дни беше пред магазина на баща си с още три мутри прав и без никаква помощ са придвижваше дори като преминах покраи тях подаваше една па4ка от по 100 лева на единия от тях.
21
4
 
25
 
! Отговори
Бъни преди 12 години
Тоя пич няма да бъде съден а ако го съдят ще е условно . На неговата хранилка са наредени всички отбившето БКП БСП , ДПС ВСИЧКИТЕ СИНИ , ГЕРБ АТАКА и още кой знае колко дето в Сливен не ги знаят . Евреичетата са с много солиден ПОЛИТИКОПОЛИЦЕИСКИ ЧАДЪР . Пък и спонсори на МВР са че и лични дарения към Цецо Просяка са правени абе КАНОНИЗИРАНИСА от ПОЛОВНИК МАКСИМ ТАКА ДА СЕ КАЖЕ
20
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
и в затвора има място за парализирани
19
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Такива явно доказани гадове трябва с куршум в тила и край!Кво да го съдят?Ами той е доказан убиец!
18
2
 
16
 
! Отговори
Noment! преди 12 години
interesno kak do v4era ve4erq6e v edin eliten stoli4en hotel i hode6e sus sobstvenite si kraka, a dnes ve4e e paraliziran! qd me e na tiq ne6tastnici!!!!
17
0
 
38
 
! Отговори
st.anger преди 12 години
пиян, с превишена скорост, убива двама, ранява други двама. Какво още е нужно да направи за да го вкарат в затвора ? Парализиран или не, мястото му е там.
16
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
А какво стана с онзи бившата барета дето гръмна един като го наобиколиха мутраците?Е така трябва,а не съд да се чака!Пуснаха ли го човека?
15
0
 
28
 
! Отговори
DARK преди 12 години
Признал си бил да си закара *** в съда и там да си признае долен убиец.До кога ще търпиме такива да ни мажат като мухи на пътя пияни надрусани самозабравили се престъпници.Как няма доброволни позиций към МВР да патрулирам след работа 2-3 часа и да си счупя китката от драскане на актове.
14
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ясна работата- "..има документ , че е парализиран за една година", " ..да бъде съден по бързата процедура.."- все признаци, че и този ще се размине с условна присъда.
13
0
 
61
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Потвърждавам,че ИЗОБЩО НЕ Е ПАРАЛИЗИРАН. Преди месец няколко пъти го видях най-спокойно да си ходи. Дойде с брониран Мерцедес W140 в хотел Берлин в Бояна!!! Мамицата му ***!