Йоско парализиран, делото за катастрофата не тръгна

1 250 000 лв. искат роднините на загиналите в Бояна
Обновена: 3 ное 2011 14:42 | 3 ное 2011 12:40,
113
Йоско парализиран, делото за катастрофата не тръгна
Джипът на Йоско и помленият от удара лек автомобил. Снимка: Булфото

1 250 000 лева кръвнина поискаха семействата на загиналите и ранените при катастрофата, причинена от Йосиф Йосифов – Йоско.

Йоско днес не се яви в Софийския градски съд, а адвокатът му – Христо Христов, обясни, че той е парализиран от кръста надолу и разполага с документ, че е инвалидизиран, за една година. Двамата обаче са обсъждали възможността Йоско да се признае за виновен и делото да се гледа по съкратената процедура.

Затова магистратите не дадоха ход на делото, а назначиха съдебномедицинска експертиза, която да определи дали Йоско може да участва в процеса. В изготвянето на експертизата ще участват и психиатър и психолог.

Още по темата

Очаква се заключението на вещите лица да е готово до 24 ноември, за когато е насрочено следващото заседание по делото.

На днешното заседание на СГС бяха конституирани като граждански ищци десет души – близки на загиналите в тежката катастрофа. Искът им за причинени неимуществени вреди е за милион и 250 хиляди лева. Не бе допуснат иск за 100 000 лв., предявен от сестрата на загиналия Димитър Керчев – Милка Попова.

Йосиф Йосифов причини тежката катастрофа в столичния квартал „Бояна“ през март тази година.

Тогава той се заби челно в автомобил КИА с бронирания си джип. Колата бе смазана, а намясто загинаха 31-годишният Станислав Михайлов и 53-годишният Димитър Керчев. Други двама мъже пострадаха тежко. Йоско също бе приет в болница с опасност за живота.

Разследваният за убийството на Константин Димитров – Самоковеца Йоско е обвинен, че е шофирал пиян – с 2,6‰ алкохол в кръвта, и с превишена скорост – 95 км/ч, с което е причинил катастрофата.

Той вече е бил глобяван за шофиране след употреба на алкохол.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


113
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
1
 
19
 
! Отговори
Иван преди 12 години
По телевизията в изборната нощ Бенатова попита кандидата за кмет на Сливен дали не е само проформа кмет а зад него да стои Асен Гагаузов.Смущението което се прочете на лицето на този генерал ли е или самозванец показа че е само лице на кмет а всичко останало е Гагаузов.А от предишни публикации е ясно че Гагаузов и Йоско имат общ бизнес.Е изборите спечелени - Гагаузов кмет - работа ги чака с йоско по европейските фондове.
51
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"инвалидизиран" - има ли такава дума в българския език? Още повече за една година?!? Човек или е инвалид или не е, от кога има временен инвалид и то от кръста на долу? Нали първите данни бяха, че шофирал със 180 км/ч, как така изведнъж станаха само 95? Няма ли някой, да го отсреля, като улично псе за няколко стотин години? Щом може да бъде инвалидизиран и излекуван, значи може да бъде прострелян в празната капацина, пръсната на хиляди парчета и пак събрана, така че да го пробваме?
50
1
 
23
 
! Отговори
Гоце преди 12 години
На тоя *** трябва да му отрежат всички сухожилия както и езика след което роднините да минат и да уринират върху неподвижното му тяло.
49
0
 
2
 
! Отговори
peev e kojuder преди 12 години
peev mnogo pari iska6
48
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"...че е инвалидизиран, за една година ..." не бе само докато трае делото, след това ще се оправи ... а тоя доктор кой е знае ли се ?
47
0
 
11
 
! Отговори
до 45 преди 12 години
Ами трябва да ти кажа, че аз всеки ден минавам точно на това кръстовище и според мен преминаващи "нормални" няма. Всички идващи, както от бул. България, така и от страната на Панорамния път, летят просто. И да, съгласен съм, че такива изверги като тоя, изобщо няма да спрат, но поне едно 95 % ще го направят. А това е важно.
46
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Какво отдавна бих направил, ако бях роднина на загиналите:-Наемам частен детектив да го следи от както излезе от болницата. Снимки, филми, документи. Изчаквам тази новина за "парализата" му, и се изтъпанвам в 3 сутрешни блока, с всички заснети материали. Да го видим тогава тоя трътлест ***...
45
0
 
30
 
! Отговори
така е в БГ преди 12 години
Абе нама ли кой да го осъди тоя *** бе?Да го вкарат в панделата по съкратената процедура за максимум време.Бил инвалид.Ако му влязат 5 *** да го *** да видим как ще бега тогава.Аман от *** в тая държава.
44
0
 
14
 
! Отговори
До 37 преди 12 години
То не че като има светофар и свети червено някой такъв ще спре. Той като е на такова дередже, че не може да види червено ли е, зелено ли е и дали изобщо има светофар, очаквай да спре. Ще реши, че светофарът е някакво дърво там. Но поне по-нормалните хора ще спират.
43
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Нима смятате, че комисия от лекари биха издали документ с невярно съдържание ? А нима мислите, че следващата комисия, която ще проверява първата комисия колко е взела, пардон, достоверността на медицинското, ще открие нещо нередно? Нима някой от вас е на мнение, че български лекар би продал и майка си за пари? :) Аз не го вярвам!
42
1
 
37
 
! Отговори
k преди 12 години
СЪС СИГУРНОСТ НЕ Е ПАРАЛИЗИРА!!!!!!!!!!!!!!!!!! ВСИЧКО ТОВА Е ПОСТАНОВКА....
41
9
 
4
 
! Отговори
До Пеев преди 12 години
С автомата вземи се гръмни сам,че да не четем същото и за теб после.
40
0
 
33
 
! Отговори
godzibg преди 12 години
абе има ли поне един *** престъпник с много пари ,който да не бъде парализиран или в тежко здравословно състояние като наближава процеса няма ли кой да вземе мерки най накрая...
39
1
 
21
 
! Отговори
прасчо преди 12 години
По-принцип пожелавам хубави неща....Тук ще си позволя да пожелая,доживотна парализа и живот пълен с любов в произволно избран затвор....Йоско,като се замисля може и в хърватски затвор,там много ще те обичат......
38
0
 
37
 
! Отговори
Куршума! преди 12 години
Просто трябва някой от роднините на починалите да го застреля това *** за да проумеят разни Йосковци, Цар Кировци и всякаква подобна ***, че с пари могат да купят лекари, съдии и прочие, но на куршума не му пука колко пари имат, той просто си лети!!! Тогава техните аверчета ще си вземат веднъж за винаги поука и ще си седнат на преялите ***! Явно "независимата" ни съдебна система ще ни докара до такива примитивни начини за търсене на възмездие.
37
3
 
8
 
! Отговори
AZ преди 12 години
Стига глупости бе хора!Всички знаем,че има тарикати и балъци,от кои е ЙОСКО............
36
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Минаха 8 месеца от тази катастрофа и светофара, който е поставен там все още мига само жълто. А там разните селяни летят с 200, но никой не се сеща да пусне тъпия светофар. Явно чакат да умре още някой!
35
1
 
28
 
! Отговори
Пеев преди 12 години
Намерете ми 200 000 евро и един автомат и ще ви отърва от този ***!
34
0
 
40
 
! Отговори
Цвети преди 12 години
Не е парализиран, видях го най-спокойно да си пие кафенце в Сливен. Нямам думи!!! Вярно, че такива като него все се разболяват от нещо, ама за здрав и прав човек да твърдиш, че е инвалид и то ДА ИМАШ ДОКУМЕНТ за това... чак такава наглост по белия свят не може да се види!
33
0
 
13
 
! Отговори
DUBLIN преди 12 години
Paraliziran li-sled Nova godina kato si zaminat tezi KORUMPI v sada i prokuraturata i zaraboti noviqt sad,6te mu se opravi pazalizata,GARANTIRAM VI-takiva kato Iosko i "drugarite" mu revat i ne iskat Boiko......