3,8 години затвор за кмета на Ямбол

Георги Славов е облагодетелствал фирма при изграждане на водопровод
Обновена: 14 ное 2011 18:15 | 14 ное 2011 18:15,
103
3,8 години затвор за кмета на Ямбол
Георги Славов. Снимка: Архив, Булфото

Ямболският окръжен съд осъди на 3 години и осем месеца затвор кмета на града Георги Славов.

Освен това магистратите го лишиха от правото да заема длъжността кмет на общината за срок от четири години и  да плати разноските по делото в размер на близо 6000 лева.

Кметът на Ямбол е подсъдим за превишаване на служебните му задължения при изпълнението на обществена поръчка. Според обвинението той е ощетил бюджета на общината с около 2 милиона лева при изграждането на водопровод и канализация в града, като е облагодетелствал местна строителна фирма.

Още по темата

След произнасянето на присъдата Георги Славов заяви, че ще обжалва решението пред Апелативния съд в Бургас.

Прокурорът по делото Димитрина Георгиева пък заяви, че е доволна от осъдителната присъда. Въпреки това тя ще протестира определението, защото според нея магистратите е трябвало да признаят деянието за особено тежък случай.

Георги Славов бе признат за виновен по това обвинение преди година. Тогава друг състав на Ямболския окръжен съд го осъди на 5 години лишаване от свобода, но кметът обжалва и Бургаския апелативен съд върна делото за ново разглеждане.

Мотивите на бургаските магистрати бяха, че са нарушени процесуалните правила, а един от съдиите в ямболския състав е бил предубеден.

Кметът на Ямбол в момента е разследван по още няколко обвинения – за умишлена безстопанственост и присвояване на 10 000 лв. и за нарушаване на Закона за обществените поръчки при определяне на фирма за издаване на общински информационен бюлетин и ремонта на спортна зала „Диана“.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


103
Още по темата: ЯмболГеорги Славов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
99
0
 
1
 
! Отговори
до 70 преди 12 години
Аман от чули недочули незапознати *** !!! Собственици са 50 семейства, средно по 4 души, можеш ли да го сметнеш...съмнявам се...та тези хора отдавна са напуснали блока и нямат никаква вина, че "не си били стопанисвали домовете". Но защо наистина да им се дават обещетения, какви са те да искат пари от Г. Славов, да не би да са от някоя негова "приятелска фирма"?
98
0
 
1
 
! Отговори
wtf преди 12 години
Какъв читав кмет е Георги Славов??!! Едвам се въздържам да наруша правилата на сайта в отговор на този коментар ! Безочлив, нагъл, повярвал си до безобразие, че е недосегаем, краде та две не види, а бил единствения вариант за читав кмет??!? Еми то народа го е казал: "не е луд който яде баницата, а който му я дава". Жалко за Ямбол и за читавите хора там, но такива, които мислят, че Славов е читав кмет, не ги съжалявам. Познавам го лично - и него и празния му поглед. За срам и съвест и дума няма.
97
0
 
1
 
! Отговори
послушко преди 12 години
Наглоста му няма граници мисли хората за куковци като всеки гербаджия. Помнете ми думата и той няма да бъде осъден.Кервана си върви кучетата си лаят.
96
2
 
4
 
! Отговори
калина преди 12 години
И 20 години са малко за този безсрамен, нагъл крадец ! И сливенския *** е за затвора.
95
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Георги Славов този път твоя покровите ДЕПУТАТА АНАСТАС АНАСТАСОВ НЯМА ДА МОЖЕ да ТЕ СПАСИ ОТ ЕФЕКТИВНАТА ПРИСЪДА !!!
94
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Лечков - герб - осъденсега и този - пак от герб
93
5
 
17
 
! Отговори
но комент преди 12 години
След последните избори ГЕРБ не е партия, а банда разбойници, превзела държавата.
92
4
 
2
 
! Отговори
Гоце ЧаУУУУУУУУУ преди 12 години
Само толкова ли скалъпи ЯмбУлския Гоцев Съд.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
91
2
 
15
 
! Отговори
Ямболлия преди 12 години
Този алчен плешивко счупи всички рекорди за кражби с над 15млн. за 4год.Когато Тиквения го сложи за шеф на ГЕРБ и излъга че ще махне всеки заподозрян в корупция, хората се излъгаха и му повярваха.Сега Крадльо /така казват на кмета в Ямбол/, вече два пъти е признат за престъпник от съда, но Тиквата си трае...
90
0
 
12
 
! Отговори
До Pekata преди 12 години
Pekata, pekata, ЗАБЛУДЕНА ОВЦА СИ, брато! Жал ми е за теб!! СЛАВОВ Е НАГЪЛ КРАДЕЦ, НЕКАДЪРНИК И ЛЪЖЕЦ!!!
89
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
В Ямбол поне съдиите работят. В Сливен всички съдии си направиха отвод и не посмяха да съдят от страх ямболията Йордан Лечков, но за това пък градските му от Ямбол се съгласиха и го осъдиха и него, въпреки, че Лечков е родом от Стралджа от Ямболски окръг и един вид техен земляк. Обаче тия в Бургас са много милосърдни и пак ще оправдаят и двамата ямболии и Славов и Лечков.
88
3
 
6
 
! Отговори
Кунио Секирита преди 12 години
Абе Ямболии, вие имате ли некви мадиньа въобще? Ходете му набийте два/три шамара да се освести тоя.
87
2
 
12
 
! Отговори
Младоженец преди 12 години
И Лечков да мажи халката.
86
0
 
17
 
! Отговори
haha преди 12 години
До авторите на статията 3,8 години не е същото като 3 години и 8 месеца!!!!3,8 год. = 3 години и близо 10 месеца. Не че разликата е голяма, но пък грешката в смятането е от елементарен характер, обръщайте внимание!
85
18
 
2
 
! Отговори
Pekata преди 12 години
И пак ще го изберем за кмет! Защото е единствен вариант за читав кмет! А това за тръбите бош лаф. Повод на трима - четирима ***--си, подтиквани от БСП да се правят на интересни - плюс глупав прокурор и още по-глупави съдии е стествено розови(червени).
84
4
 
3
 
! Отговори
Смолян преди 12 години
А смолянската ДОРА ЯНКОВА която е милиардер кога щв влиза у затворо ? Само с титана подписа у 30 000 000 милиона сделка а оттам още 8 години управлява и краде Това животно затвора му е малък Белене трябе да отвворите
83
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Евала на тоя че бутна коптора където се беха нанесли ***
82
2
 
10
 
! Отговори
варненец преди 12 години
В сряда, 16 ноември, премиерът Бойко Борисов и Цветан Цветанов ще се насладят на един от най-големите си позори в морската столица. Наглата лъжа, че никога ГЕРБ няма да е в договорка с ДПС, ще лъсне със страховит цинизъм
81
3
 
9
 
! Отговори
до 76 преди 12 години
Не мога да разбера колко трябва да си неориентиран за да викаш Браво на ГЕРБ!!! Кое му е бравото бе!!!! Айде само не ми ги приказвай и ти че видиш ли те как се чистели и вземали мерки срещу такива в техните редици. Все едно не са знаели какъв е..... Такива *** ни управляват, но не мога да разбера защо ни мислят и нас за такива.
80
0
 
7
 
! Отговори
До 80 преди 12 години
То и бившия търновски Рашев го осъдиха да плати близо половин милион обезщетение за подобни истории - облагодетелстване на определени фирми. Ама той хитрец, не се кандидатира пусна сегашния от ГЕРБ, които беше има няма 8 година управител на общинско дружество. Е тва са ГЕРБ!!!!! Мнооооого приказки, само с една цел да папнат властта - нищо друго.