Съдът не дава Общинска банка на Столичната община

Христо Ковачки атакува решенията в градския съд
Обновена: 16 ное 2011 17:48 | 16 ное 2011 17:45,
13
Съдът не дава Общинска банка на Столичната община
Снимка: архив, Булфото

Виолета Иванова, автор в Investor.bg

Софийският градски съд уважи молбите на Търговска асоциация ЕООД и Интеркомерс груп плюс ЕООД, контролирани от Христо Ковачки, и спря вписването в Търговския регистър на промените в устава на Общинска банка АД и Надзорния ѝ съвет. Tова съобщи за Investor.bg Десислава Филипова, пресаташе на бизнесмена Христо Ковачки. Решенията бяха взети на провелото се на 11 ноември Общо събрание на банката.

Молбите за спиране на вписването на промените в устава и Надзорния съвет на банката са взети от съдия Иво Дачев.  Причината са висящи съдебни спорове относно законосъобразността на проведеното Общо събрание. Двете определения на съда са идентични и не подлежат на обжалване.

На провелото се в края на миналата седмица Общо събрание беше решено уставът на банката да се промени, така че решенията се взимат с мнозинство от 2/3, а не с 3/4.

Реши се още от Надзорния съвет на банката да бъдат освободени Никифор Вангелов и Димитър Колев, а на тяхно място като представителите на общината да влязат Петя Димитрова и Стефан Ненов.

Още по темата
Решенията бяха взети след намесата на БНБ, която лиши пет акционера на Общинска банка от право на глас в общото събрание на акционерите за период от шест месеца. Тези пет акционера притежават повече от 25% от капитала на банката.

Във Върховния административен съд също така има заведено дело, което е образувано по жалба на ОЗК Застраховане, която оспорва заповедта на БНБ за лишаването й от правото на глас.

Тази седмица стана ясно, че от Столична община ще предприемат мерки за установяване на състоянието на банката. Периодът, който ще обхване проверката, е от януари 2010 г. до октомври 2011 г.

Още икономически новини в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
1
 
2
 
! Отговори
АХМЕД ДОГАН преди 12 години
БЪЛГАРИЯ СКОРО ЩЕ СЕ САМОУНИЩОЖИ, АКО БЪЛГАРСКАТА КОМУНИСТИЧЕСКА ПАРТИЯ НЕ ВЗЕМЕ МЕРКИ СРУЩУ МАФИЯТА!!!
11
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Гледайте сега шефката на Агенция по вписванията как ще излети за това, че не е вписала бързо промените в ТР:) Не и е за първи път, преди и при далаверата с Петрол пак не изпълни волята на Вожда...
10
1
 
15
 
! Отговори
ПфУУУУУУУУУ преди 12 години
Мафията на ГоцЮ.Това са социалистите в БГ.
9
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Гоце и неговата чета все още работи на пълна пара.
8
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ужас! ДС продължава да ни управлява с пълна сила
7
2
 
23
 
! Отговори
ЕДИН БЪЛГАРИН преди 12 години
Ковачки , спонсора и купувач на гласове за кметицата Р.Янакиева от Перник . Виден спонсор на БСП . Личен приятел на Гоце .
6
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
съдия иво дачев - един богат човек
5
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ковачки е един обикновен престъпник, изгониха го от Сърбия заради далаверите му, но тук съда го пази, защото е под крилото на неговия бащица агента Гоце Първаоноуглу, на който препира милионите от престъпна дейност, да точно престъпна дейност, защото милиардера Агент Гоце е главата на мафиятата в БГ. Съдилищата в БГ са с шефове все негови хора и за това този престъпник трябва да е в затвора, а не да застава начело на БСП, защото Станишев може да е всякакъв, но поне не се занимава с престъпна дейност, до като Първанов е Капи Туто Ди Капи на Българската Мафия! Този мега престъпник трябва да бъде спрян, ако стане начело на БСП той ще се скрие зад имунитета на водач на партия и так ще му се размине и ще продължи да вреди на страната ни. Колкото по-бързо влезе в затвора толкова по-добре за България. От БСП това много добре го знаят, но се страхуват от него, дано Станишев удържи лидерското си място, иначе става лошо за БСП и много по-лошо за България!
4
3
 
14
 
! Отговори
sofeto преди 12 години
Накрая само името "Общинска банка" ще остане за общината!!!
3
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
В българия /нарочно не я пиша с главна букава/ мафията си има всичко. И съд и държава.
2
4
 
18
 
! Отговори
брееей..! преди 12 години
Ковачки ,не свърши ли прите ,още ли има ?Ама то ако нямаше ,щеше да е в затвора ,навън по-лесно и повече ,ще му ги вземат !
1
2
 
24
 
! Отговори
....? преди 12 години
КАКВА Е ТАЗИ ДУМА ----съд в Бг ?