Вичев се отказа от нов мандат като апелативен прокурор на София

Той си оттегли кандидатурата след скандал за фалшив документ
Обновена: 30 ное 2011 17:32 | 30 ное 2011 17:27,
23
Вичев се отказа от нов мандат като апелативен прокурор на София
Снимка: архив, Булфото

Апелативният прокурор на София Вичо Вичев е оттеглил кандидатурата си за втори мандат на поста. Това съобщиха от Висшия съдебен съвет.  Изборът на апелативен обвинител на столицата е насрочен за утре. 

Вчера стана ясно, че Вичев е разследван за използване на документ с невярно съдържание пред съда.  Преди няколко години, докато е бил районен прокурор на столицата, той е имал връзка с прокурорка от СРП.

Жената забременяла и родила момче. Вичев обаче отказал да признае бащинство на детето и прокурорката завела дело срещу него в съда.

Направен бил ДНК-тест, който показал, че Вичев е баща на детето. Той обаче представил документ, че му е правена вазектомия и поради това няма как да бъде баща на детето.

Принуден да избира между двата документа, съдебният състав решил, че няма да даде вяра на ДНК-теста. Съдът се позовал на документа за операцията и постановил, че Вичев не е баща на детето.

Прокурорката оспорила документа за вазектомията пред въззивната инстанция. Същевременно бил подаден и сигнал до Инспектората на ВКП, който образувал преписка срещу Вичев за използване на документ с невярно съдържание.

Още по темата

След неговия отказ да участва в надпреварата за апелативен прокурор на София кандидатите остават двама – Венцислав Андреев от СГП и Стойчо Ненков от апелативната прокуратура в София.

Името на Венцислав Андреев нашумя наскоро, след като синът му Бисер беше привлечен като обвиняем за тежката катастрофа на бул. "България" в София, при която бяха пометени двама пешеходци. Делото срещу 21-годишния прокурорски син ще се гледа във Варна, тъй като баща му работи в София.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ДНК теста за разлика от кръвно-груповия, доказва 99,99% бащинствата. Доказва идентичност, а не сходство. С него могат да се докажат родствените връзки, дали е майка, баба, племенник и други кръвно-родствени връзки с изследвания. Така че, съдът да го духа
22
0
 
2
 
! Отговори
Хунвейбин преди 12 години
Човекът си е грамотен. С ДНК се доказва бащинство.
21
0
 
0
 
! Отговори
До sss преди 12 години
*** се ограмоти. ДНК може да отхвърли кой е баща. Доказването е по аргумент на противното, Ханс!
20
0
 
0
 
! Отговори
13 преди 12 години
Вичката поне се е оттеглил от "високия пост" - достойно е, а Венцито кво се пъне, не го ли е малко срам от синчето му - двоен убиец!?
19
0
 
1
 
! Отговори
koko преди 12 години
*** долен мръсен прокурорски нерез.Да изгние в затвоеа.
18
1
 
2
 
! Отговори
sss преди 12 години
*** и се застреляй. ДНК теста със сигурност може да докаже бащинството
17
4
 
4
 
! Отговори
ДНК преди 12 години
Просто за информация на читателите и са успокоение на духовете: При ДНК тест за установяване на бащинство, тесът не може да докаже, че изследваният е баща. Той може да покаже със сигурност, че изследваният НЕ Е баща. За това при положителен тест, т.е. при съвпадение на ДНК, се допуска, че изследваният е ВЕРОЯТЕН баща. Така се записва и в решението на съда за установяване на произход от бащата. И в този случай, съдът правилно е дал вяра на представения документ за вазектомия.
16
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ваня цветкова от седем часа разлика е дърта ***!
15
0
 
9
 
! Отговори
valeri преди 12 години
А мошенникът който е издал този документ няма ли да го съдят?
14
0
 
10
 
! Отговори
анонимен преди 12 години
ясно..притиснал го е някой..но пък ако му е чиста съвестта не би се оттеглил..ех жадни за власт мошеници...
13
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
тоя п*дал пак ще мине между капките, с едно отегляне и това е. да ги преследват до край, все пак мамят държавата. позор.....
12
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Сега,сигурно ще го изкарат с 3 тестиса,и благодарение на третия тестис,се родило детето.
11
0
 
15
 
! Отговори
ined преди 12 години
Да му резнат и мадурите за да е сигурно, че повече няма да запложда колежки.
10
0
 
9
 
! Отговори
ku4eto преди 12 години
///Преди няколко години, докато е бил районен прокурор на столицата, той е имал връзка с прокурорка от СРП.///.........................ПРОкурОР срещу ПРОкурОРКА ........и накрая страда детето
9
1
 
12
 
! Отговори
jo преди 12 години
Стига сте го плюли,ами се стягайте и на неговото *** да плащате издръжката
8
0
 
12
 
! Отговори
ku4eto преди 12 години
////съдебният състав решил, че няма да даде вяра на ДНК-теста. ///.........какво значи някакво си днк за български съд..........виж да беше в друга държава ама в бг
7
0
 
16
 
! Отговори
1 преди 12 години
и тия са призвани да защитават Правдата! пълен СМЕХ дами и господа.
6
1
 
6
 
! Отговори
документ с невярно с преди 12 години
Наказателен кодекс: "Чл. 313. (Изм. - ДВ, бр. 28 от 1982 г.) (1) (Изм. - ДВ, бр. 10 от 1993 г., изм. и доп., бр. 92 от 2002 г.) Който потвърди неистина или затаи истина в писмена декларация или съобщение, изпратено по електронен път, които по силата на закон, указ или постановление на Министерския съвет се дават пред орган на властта за удостоверяване истинността на някои обстоятелства, се наказва с лишаване от свобода до три години или с глоба от сто до триста лева."
5
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Този Вичев го виждам като един скорошен КУРифей в правото. Ако не стане доктор, то със сигурност е поне за фелдшер на юридическите науки.Прочее, да живее България!
4
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Този май е братовчед на Цецко?! На него ми прилича, има жестоко излъчване! Почти на енциклопедист.