Пет години затвор за депутат от ДПС

Митхат Табаков е осъден заради ВиК далавери в Дулово
12 дек 2011 20:16,
97
Пет години затвор за депутат от ДПС
Митхат Табаков. Снимка: НС

Депутатът от ДПС и бивш кмет на Дулово Митхат Табаков бе осъден на 5 години затвор от Софийския градски съд (СГС) заради престъпление по служба.

Той бе подсъдим заедно с Алтан Чаушев за сключена сделка за изграждане на водопровод в Дулово, когато депутатът е бил кмет.

Според прокуратурата той е нарушил Закона за обществените поръчки и се опитал да присвои 11 млн. лв., като сключил договор с фирма "Джеми".Собственик на фирмата е Зехир Мерт, чиято дъщеря е съпруга на брата на Митхат Табаков – Сали.

Алтан Чаушев, бивш заместник-кмет на Община Дулово, получава присъда четири години лишаване от свобода като помагач. Той е бил шеф на комисията, която е определила фирма „Джеми” да изгражда водопровода в Дулово.

„Тази присъда ни удовлетворява и няма да я протестираме. Това е много сериозна присъда за опит за измама в особено големи размери. Опитът за измама е бил в размер на 11 милиона лева, но все пак е останал опит и не са успели да осъществят измамата. Така че  за опит за измама, такава сериозна присъда нас ни удовлетворява”, коментира прокурор Пламен Георгиев пред „Фокус”.

Още по темата
 Чрез СРС-та обвинението е успяло да докаже, че зад фирма „Джеми” стои братът на Митхат Табаков – Сали и заради това са извършени всички нарушения, за да спечели фирмата на брата на депутата.

Двамата подсъдими Табаков и Чаушев получиха и съответно шест и пет години забрана да заемат държавни или обществени длъжности.

Присъдата може да се обжалва пред Софийския апелативен съд.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


97
Още по темата: Митхат Табаков
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
4
 
4
 
! Отговори
до wiktor преди 12 години
"Надницата, която ми дава фирмата, за която работя е 150 лв. Нетна месечна заплата 3300 лв. Брутна месечна заплата по трудов договор 4000 лв. Доходите ми нямат нищо общо с никоя политическа партия. Пиша във форума по собствено желание и подкрепям ГЕРБ, защото това е единствената партия, която показа резултати и реално върши някаква работа за разлика от всички предишни. Наистина имат и кусури, но дума не може да става за сравнение с БСП, ДПС ".- И като се събуди имаше ли какво да ядеш?***.
54
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Багери захапаха морски имот на Баневи FROGNEWS
53
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
За присъдата, ако е виновен, БРАВО!!! , но през ден да ни съобщавате такива новини, а не през век :) А иначе нямаше ли да е по-добре, ако в статията вместо "...Зехир Мерт, чиято дъщеря е съпруга на брата на Митхат Табаков Сали..." се напишеше "...Зехир Мерт, която е тъща на брата на Митхат Табаков - Сали..."? Звучи ми някак си по-ясно. :))
52
4
 
0
 
! Отговори
do wiktor преди 12 години
Прекалено често пишеш в този форум за да работиш на такава надница. Иначе жив и здрав.
51
0
 
1
 
! Отговори
anonimen преди 12 години
doide red i na selskite kmetove......
50
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Аааа Масларова, Софиянски , Р Овч Р Запалката, Доган- хидроинжинера Мадридския козел...кога ще ги осъдите!? Кога ще разстреляте ПАРТИИНИТЕ ВЕЛИЧИЯ !!?
49
4
 
3
 
! Отговори
Мърто преди 12 години
А КОЛКО ГЕРБЕРСКИ АКТИВИСТИ ЛАПАТ... ЗА ТЯХ ЩЕ ИМА ЛИ ШАМАР..?!??!
48
9
 
9
 
! Отговори
wiktor преди 12 години
до 42Надницата, която ми дава фирмата, за която работя е 150 лв. Нетна месечна заплата 3300 лв. Брутна месечна заплата по трудов договор 4000 лв. Доходите ми нямат нищо общо с никоя политическа партия. Пиша във форума по собствено желание и подкрепям ГЕРБ, защото това е единствената партия, която показа резултати и реално върши някаква работа за разлика от всички предишни. Наистина имат и кусури, но дума не може да става за сравнение с БСП, ДПС и сходните им партии.
47
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тоя навярно не си е платил "членския внос"!!!
46
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
pilqha pari po casinata v Amerika s priqtelqsi Gunai Sefer-kubito sega da perat 4orapi v zatvorite
45
0
 
3
 
! Отговори
A другите? преди 12 години
А за тия, дето гепиха сума милиони, ще има ли шамари?
44
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"Пет години затвор за депутат от ДПС"Едно добро начало,а колко БСП дУпетати чакат да бъдат осъдени.
43
0
 
1
 
! Отговори
dulovo преди 12 години
bravooo na s1da tovago 4akame godini nared za dashe zbidne Gunai Sefer-kubito, Guner Ramis, 4akat na opa6kata
42
4
 
2
 
! Отговори
АНдрей - не анонимен преди 12 години
воктере сам си пишеш коментари сам си ги харесваш преди това беше анинимен , не мога да разбера има тука нялколко нови (викачи) кой и колко ви плаща за това , защото сте много амбицирани нещо напоследък . ...
41
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Остава "независимия" български съд, най-накрая да осъди поне един измамник или мафиот, а не само помагач.
40
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ХАХАХА А НА КАКВО ОСЪДИХА ЦЕЦО КРАДЕЦО ЗА 6 АПАРТАМЕНТА НА ТЪСТА,ТЪСТАТА,ШУРАТА ШУРАНАИКАТА А,,....ПИТАМ АЗИЛИ МОЖЕ БИ ВЕ4Е НЕ СА 6 ,А 26 АПАРТАМЕНТА ПО ГЕРБЕРИСКА-МУТРЕНСКА ЛИНИЯ.
39
10
 
2
 
! Отговори
wiktor преди 12 години
ГАРАНТИРАНООТГЕРБ!
38
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
а сега да видим и Овчаров и Костов и Муравеичоабе много са за там
37
1
 
6
 
! Отговори
Кан Крум преди 12 години
Малко са му дали на гадината.Трябвало е повече да получи минимум 25.
36
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ее ама нова дума направихте бе червени клоуни , герберисти , не не е така при вас беше така , тука е друга , правиш нарушения влизаш в затвора , много странно нали , еми така е нарича се правосъдие, знам че вие господа бесепари не знаете какво е това нещо и не знам как да ви го обясня защото вие сте заченати с беззаконие още от малки преди 10-ти вие си правехте каквото си искахте а тати оправяше кашите ,сега има закон и съд ,има присъда и затвор , СВИКВАЙТЕ !!! а шаренето мбеше при вас !!!