Домашен арест за хванатия с подкуп прокурор

Хипотетична била опасността Румен Пенев да повлияе на свидетели
Обновена: 16 яну 2012 20:20 | 16 яну 2012 20:20,
51
Домашен арест за хванатия с подкуп прокурор
Прокурор Пенев в съда. Снимка: БТА

Софийски градски съд наложи мярка "домашен арест" за шуменския прокурор Румен Пенев, който бе задържан в петък ри получаване на 21 000 лева подкуп.  Той бе обвинен за търговия с влияние.

Според съда от събраните доказателства може да се предположи, че магистратът е поискал подкупа, за който е обвинен, но дори и да не е в ареста, няма да повлияе на свидетели. 
 
Всички свидетели вече са разпитани. С цел избягване на най-малката вероятност за въздействие, съдът определи мярка „домашен арест”.
 
Няма опасност прокурор Румен Пенев да се укрие, смята още съдът. 
Още по темата
Румен Пенев е обвинен, че е взел 21 бона от адвоката Найден Николов. Парите му били дадени, за да въздейства на колегата си от шуменската прокуратура Янко Железов да прекрати дело срещу Николов. 
 
Решението на СГС може да бъде обжалвано пред Софийския апелативен съд.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


51
Още по темата: шуменпрокурорподкуп
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
0
 
18
 
! Отговори
бавно развиващ преди 12 години
Е пък вие какво искате от човека . Всички които са на държавна работа работят за себе си това не ви ли е ясно ,ние само им плащаме данаците и осигуровкитеА някой ги пенсионираме и по рано ,да имат време да си изхарчат паричките ,които са крали Работи народе работи
24
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Домашен арест ли? Защо не го изпратят този човек на един круиз малко да си почине от напрежението?
23
0
 
8
 
! Отговори
svetlio do 23 преди 12 години
Само 5% от тях са ефективни,голямата час са условни.
22
3
 
33
 
! Отговори
анонимен преди 12 години
В КИТАИ прз 2010 са осъдени на смърт 10,000 чиновници за корупция ! Защо ли тази страна в близко бъдеще ще една от наи-мощните икономически сили в света ? Защото се управлява от не корунпирани и умни хора !
21
0
 
35
 
! Отговори
БГ Съдия преди 12 години
Колега на колега око не вади.
20
5
 
3
 
! Отговори
hyperbeden преди 12 години
Kajete mi molia vi se zashto hranime edna 40 000-na armija ot milicioneri koito dori ne si plashtat osigurovki i tam edi kvo si kato obiknovenite grajdani pri polojenie 4e nishto ne varshat ?Za kakvo govorime ? Kakvo e tova neshto 40 000 hratutnici i *** razdutija bjudjet. A malkite firmi v provincijata masovo falirat , takava bednost nikoga ne e imalo na fona na samodovolnata usmivka na nashija premier.Kakav prehod e tova ? Tova e g e n o c i d ! Mahnaha armijata znam zashto ..............
19
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
до 14Не,изобщо не си предубеден.На мен ли не ми прилича на ***?Няма вид,нещо.Клъвнал е на 21 000 лева,*** най-много да ти обере мазето със суджука и компотите от глад.
18
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Полицайте кефат! Особенно полицайката дето се облизва отзад .... какво ли е папкала... нещо прокурорско ;)
17
1
 
16
 
! Отговори
... преди 12 години
НАРОДЕЕЕ, НАРОДЕ! СПИШ, НАРОДЕ! АМА ТОВА СТАНА ПРАКТИКА ВЕЧЕ!!! НЯМА ЗАКОНИ В ТАЯ СКАПАНА ДЪРЖАВА, ЕЙ! ЩЕ НАПРАВЯ ВСИЧКО ПО СИЛИТЕ СИ ДА ОТГЛЕДАМ ДЕЦАТА СИ ДРУГАТА ДА СЪМ ЖИВ И ЗДРАВ ДАНО САМО! КАКЪВТО ИСКАЙТЕ МЕ НАРИЧАЙТЕ, НО ДА ОСТАНА ТУК СИ Е НАПРАВО МАЗОХИЗЪМ!
16
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тоя с белезниците на снимката не прилича на ***(ром),но има вид на престъпна мутра.
15
0
 
13
 
! Отговори
emigrant преди 12 години
Шенген ли ? Всичко доказано , отиваи си вкъщи ! Идиотска държава !
14
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
тоя прокурор на външен вид изглежда като рецидивист с 5-6 убииства зад гърба си еб* и прокурорите дето имаме!!
13
4
 
2
 
! Отговори
калейчо преди 12 години
Е и вие пък сега...то 21000 лв пари ли са в днешно време...зорлем се опитват да топнат човеко за нема нищо...брях...брях ..брях...оня другия се самозастреля пак за пари май....щото късмет....патлака му бил в ***...и го пазели други таквиз едни служители...трети пък решил да махне на приятел отблизо...ама с цял кораб...тюх....
12
1
 
3
 
! Отговори
ultrabeden преди 12 години
*** darjata mamka mu ......
11
0
 
10
 
! Отговори
манго преди 12 години
еее *** ,*** амо тоз път бял ***
10
0
 
15
 
! Отговори
Арест ли ? преди 12 години
Защо домашен арест - направо ефективен затвор. Това не може да е прокурор - това е престъпник !!!
9
3
 
8
 
! Отговори
Гавра! Цигани пребих преди 12 години
Ромите нападнали ловджийската дружинка с брадви, синджири и колове Братът на бившия ни национал по футбол Мариан Христов и негови приятели, сред които и горският на село Литаково, са били нападнати от група роми. Христо е бивш баскетболист на Балкан (Ботевград) и е известен с прякора Белята. Инцидентът се разиграл на връщане от лов в гората, когато ловджийската дружинка засякла бракониери. Ромите карали цяла каруца с дърва. Горският им потърсил сметка и тогава те нападнали групата с колове, брадви и синджири. Пребили зверски баскетболиста и приятелите му, пишат от Блиц. На мястото пристигнали служители на специализираното звено Горска стража, сред които и бившият футболист Юсеин Шакиров. Той е споделил след това, че гледката е била разтърсваща. На земята са били натръшкани големи яки мъже, целите в кръв и рани. Христо Христов е разказал за инцидента пред сайта Botevgrad с горчивина и е изказал недоумението си, че такива неща продължават да се случват в България. Според него, ромитеса откраднали оръжието на горския и са нападнали служебно лице. Това само показва, че те нямат никакъв страх от държавата и не смятат, че ще бъдат подведени под отговорност за действията си. Този случай разтърси и потребителите в интернет, които заляха форумите и социалните мрежи с гневни коментари. Искам само да знам колко от тях са били арестувани? В България цари безнаказаност и ромите нямат респект. Как Цветанов ще коментира това? Защо горският не е използвал оръжието си и не е стрелял на месо? Нима човек няма право да се защити? възмущава се потребител.
8
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ами съдиятА за който са били парите??????????
7
1
 
2
 
! Отговори
NIE OT BSP преди 12 години
TAKA NAPRAVIHME ZAKONITE CHE NA TEZI I IURGAN DA IM FARLI6 NEMOGAT DA GO HVANAT
6
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
е те нали са манекени - повечето рекламират униформана на мвр-то...