Дачков съди Борисов заради СРС-то "Леденика"

В него премиерът натиска да бъде спряна митническа проверка в пивоварна
Обновена: 18 яну 2012 12:27 | 18 яну 2012 12:27,
175
Дачков съди Борисов заради СРС-то "Леденика"
Явор Дачков. Снимка: Булфото

Журналистът Явор Дачков обяви, че през следващата седмица ще заведе дело срещу премиера Бойко Борисов заради твърдения за манипулиран запис.

Преди около година в медийното пространство бе разпространен запис от телефонен разговор между Борисов и директорът на агенцията "Митници" ген. Ваньо Танов, в който премиерът настояваше Танов да прекрати проверка на Михаил Михов – Мишо Бирата, шеф на федерацията по баскетбол и собственик на пивоварна "Леденика".

Още по темата
"Поех ангажимент да не го закачам Мишо Бирата...", казва премиерът в разговора, имайки предвид Мишо Бирата.

Впоследствие Борисов обясни, че президентът Георги Първанов е потърсил съдействие от него по случая с бизнесмена Мишо Михов, който изненадващо почина в края на март м.г. в хотелска стая в Правец.

"Борисов твърдеше, че записът на разговора е манипулиран, при това лично с мое участие", поясни днес Дачков и допълни, че записът е автентичен, позовавайки се на експертиза, направена във френска лаборатория.

"Подслушването на разговора между Борисов и ген. Танов е извършено от служба към МВР, като след това записът е прослушан в ДАНС, откъдето по-късно бил изнесен", обяви днес журналистът.

По думите му подслушването и записването на разговора е извършено от Иван Драшков - тогавашен заместник-директор на ДАНС, с цел рекет и изнудване.

Според Дачков записването на разговора е станало и със знанието на министъра на вътрешните работи Цветан Цветанов.

"С подобно съдържание на разговора между Борисов и Танов Борисов може да бъде незабавно подведен под отговорност", каза още Дачков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


175
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
поръчката на тая новина идва от "Костов"
20
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ТРАКТОРА НЕЩО ГО Е ВТРЕСЛО МАЙ.МНОГО СЕРИОЗНО ЩЕ СТАВА ЗА НЕГО.И СЕГА Е ПУСНАЛ ХИЕНАТА ХРАЧКОВ .ОНАЯ КУКУМЯВКА ПАТРАШКОВА И ТЯ ЩЕ СЕ ПОЯВИ СКОРО.
19
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
С голямо нетърпение ще очаквам да видя,как дечкоффф и питрашкоффф ще осъдят бибитко-кучкаря това ще е направо феноменално,почти като сняг и зима в пустинята...
18
16
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Трактора говори чрез *** Сашко а а ауа ъ а ъ а ,Патарашкоица и Дачков.Дачков беше добър, докато беше любовник на Люба,после се загуби и се нуждае я бомбичка да гръмне,я хейтърски да кресне.
17
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Страхотна новина! Никой не е забравен и нищо не е забравено Борисов! Рано или късно си в кюпа за престъпления и срещу личността и срещу държавата!
16
15
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ОТКЛОНЯВАТ ВНИМАНИЕТО ОТ ВОЙНАТА В БСП МЕЖДУ ГОЦЕ И СЕРГЕЯ.А ТАМ СЕГА МАЙТАПА Е ПЪЛЕН.КОЙ ЩЕ ВЗЕМЕ КОКАЛЧЕТО.ЩЕ СЕ ИЗБИЯТ.
15
4
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Хахахахаха! Гледам герберите по форумите се *** от страх:))))) що ви е старх бре! да не излезе истината:))))
14
9
 
26
 
! Отговори
Професора преди 12 години
Боко тиквата в затвора за доказани престъпления,и Цецо след него за недоказано забогатяване,след тях Искра Фидосова, после да се готви Костов за криминалната приватизация, измамния цар и цялото политбюро на БСП...да не забравим и Милен Велчев.и накрая конфискация на мафиотските имоти-Таки,Очите,Маргини,Маджо...
13
21
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тоя *** отново изплува.
12
10
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Време е за истината гербери! А тя не е лицеприятна за вас! Само така Яворе! Съди до последно!
11
13
 
9
 
! Отговори
герб преди 12 години
Очаквайте скоро да стане много напечено за ТРАКТОРА.Щом се появява тоя *** Дачков значи ще става интересно.
10
24
 
7
 
! Отговори
Иван преди 12 години
Дачков отново търси популярност - от доста време прожекторите загаснага срещу него.Кой ли го съветва - той няма толкова мозък.За това държавата ни е на този хал - разговори с мъртви хора, агенти в църквата, журналисти-следователи - никога няма да станем бяла държава докато нереализирани хора манипулират обществото с глупости.Това го имаше и при Костов и при царя и Станишев.Сега и при Борисов.
9
4
 
33
 
! Отговори
хъм... преди 12 години
как само бе потулен този скандал. евала на дачков, че отново повдига въпроса за автентичността на записа. така ще стане ясно най-накрая кой крив, кой - прав. ако съдът осъди бат'бойко в клевета, това ще означава, че записът е автентичен. какви биха били последствията за премиера в една бяла държава, преценете сами :)
8
27
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Мисля че Дачков много отдавна е за затвора за фалшификации.Да е благодарен че на Бойко не му се занимава с нищожество като Дачков
7
8
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Браво Дачков! Ако тук не успееш давай в Страсбург! там няма съдии като Янева, семейната дружка на Цвъцко, нито като новата зам министърка на правосъдието, която осъди журналисти, че разкриват корупция! Те от своя страна осъдиха България в Страсбург! Давай пич! До дупка! Нормалните хора са с теб!
6
32
 
11
 
! Отговори
сандокан преди 12 години
ГЛЕДАТ ДА ИЗМЕСТЯТ ВНИМАНИЕТО ОТ ТРАКТОРА,ЗАЩОТО В МОМЕНТА ИМА НОВ МНОГО ВАЖЕН СВИДЕТЕЛ(АКО ТРАКТОРА НЕ ГО Е УБИЛ ВЕЧЕ)КОЙТО ИЗНЕСЕ ФАКТИ ЗАРАДИ КОИТО ТРАКТОРА ГО ОЧАКВА ДЪЛЪГ ЗАТВОР.ТОВА Е ....А ДАЧКОВ Е ПРОСТО ЕДИН *** ЧЕРВЕЙ ИЗХЛУЗИЛ СЕ ОТ ЗАДНИЯ ДВОР НА А.П.
5
7
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
vreme e Boiko da otgovarq za delata si
4
35
 
10
 
! Отговори
несвита преди 12 години
Тоя гъзолизец Дачков да вземе да се скрие и да млъкне,защото знаеме чии поръчки изпълнява и срещу какво.Толкова е мазен и гнусен и така явно чупи китките,че неговия покровител може да бъде доволен. ГЪЗОЛИЗЕЦ е най-точното определение за него,нали?
3
29
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
И този *** иска да получи инфаркт май !!!!!
2
7
 
48
 
! Отговори
iwan преди 12 години
в нормалните държави може да бъде "окошарен" премиера,но в България-засега не.