За февруари отложиха делото за "черния Великден"

Свидетел потвърди, че Данаил е шофирал колата - убиец
Обновена: 27 яну 2012 21:10 | 27 яну 2012 21:00,
9
За февруари отложиха делото за "черния Великден"
Обвиняемият Данаил Георгиев. Снимка: Impact Press Group

Делото за катастрофата в Симеоновград бе отложено за 9 февруари. Причината - неявяване на петима свидетели и вещото лице, изготвило експертиза по процеса.

Dnes.bg припомня, че на връх Великден миналата годна шестима младежи загинаха, а други двама бяха ранени при катастрофа. Пешеходците бяха пометени на тротоара от Опел Векра, управляван с висока скорост.

Обвиняеми по делото са соченият за шофьор на колата Данаил Георгиев и братовчед му Живко Желев, който му е дал ключовете за колата – убиец.

В третия ден на процеса бяха разпитани 10 свидетели и вещи лица. Показания даде и служителка на бензиностанция в Симеоновград. Галя Димитрова била на смяна на 23 април миналата година. Тя обясни, че на бензиностанцията дошъл Опела, шофиран от Данаил.

Момчето слязно и поръчало бензин за 8 лева. След като Галя Димитрова изпълнила поръчката, двамата влезли в бензиностанцията, където Данаил платил.

След това 22-годишният младеж се качил на колата и потеглил. Във возилото били братовчед му Живко, който седял на предната седалка и още едно момче, което служителката, не успяла да види.

Това на практика оборва тезата на адвокатите, че Данаил не е шофирал колата, а третото момче - Христо Иванов.

Още по темата
24 апр 2011 18:18
502
В предните два дни от процеса те не оспорваха факта, че Дананил е шофирал до бензиностанцията, но имаха съмнение, че след това зад волана е застанал Христо.

По-късно днес адвокатът на Живко Желев - Бойчо Бойчев поиска техническа експертиза на пътя-убиец, но тя бе отказана от съда с мотива, че е минало много време от катастрофата.

В съдебната зала бяха изслушани и психологичната, медицинската и комплексната експертиза. Съдебният лекар заяви, че травмите на Данаил сочат, че той е бил зад волана, но категоричен отговор на въпроса кой къде е седял може да даде нова експертиза.

Такава адвокатите на подсъдимите вероятно ще поискат на следващ етап от процеса.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
2
 
! Отговори
Платон преди 12 години
от нищо се раждаш - защо трябва животът ти да струва нещо?
8
0
 
2
 
! Отговори
Ина преди 12 години
Отвратително, какви безсрамници са всички, нямам думи просто, повръща ми се като чета такива нелепи "новини"! Колко струва живота ни-пълно нищо !!!
7
1
 
21
 
! Отговори
DS преди 12 години
Абе в цивилизованите страни ако не се явят на дело не ги ли бутаха в панделата за неуважение на съда? А тук си ги чакат и отлагат делата.....Или викате то тва страна ли е.....дето някъв пубер се дърви на мъж, убива 6 деца и накрая паляците адвокати ще го изкарат невинен, защото сигурно някой демон се е вселил в него и под негово вляние тоз *** е згазил децата....Утре сигурно и с извънземни ще ги оправдават!
6
3
 
9
 
! Отговори
Sasho преди 12 години
От едно недомисляне, се случва това.Не ги защитавам, но това е урок за младите.Ако не е ***, ще има съвест и това, че е премазал 6 деца, ще е най-голямото наказание за него,незавизимо колко години ще лежи.
5
2
 
21
 
! Отговори
БГ Съдия преди 12 години
"Дай ми кинти и си свободен човек !" е моето мото. Нали има балъми дето ни търпите :)
4
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Споко момчета, ще размотавате малко системата и ....изхода е ясен. То съдебна система няма от 20 години поне, така че.... Стискайте, малко остана
3
1
 
24
 
! Отговори
Един Бастун преди 12 години
Почнаха с ебавките за кво ги отлагат тези дела виновни са кво сега ще гледат на кой да му дадът 3 години ли?
2
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Едно не мога да разбера кой са изкарали от предната седалка......? кво толкова има да мислят влачат мажат измислят донаписват България е тва
1
0
 
32
 
! Отговори
Иво преди 12 години
по 6 доживотни за всеки - това щяха да направят в нормалните страни