Пускат Любо Къдравия срещу 20 000 лв.

СГС постанови гаранцията с "особено мнение"
9 мар 2012 16:15,
9
Пускат Любо Къдравия срещу 20 000 лв.
По Ицо Папата бе стреляно през 2009г. Снимка: архив Булфото

Любомир Илиев - Любо Къдравия излиза от ареста срещу 20 000 лева парична гаранция, реши Софийският градски съд. Решението на съда е окончателно.

То беше подписано с особеното мнение на един от членовете на състава  -  Александра Йорданова.

Любо Къдравия е обвинен за подготовката на убийствата на Христо Върбанов - Папата, лидера на Евророма Цветелин Кънчев и прокурора Олег Янев.

Според прокуратурата Къдравия е наел грузинеца Константин Копреашвили, за да извърши убийството на Христо Върбанов-Папата. За "услугата" предложил 100 000 евро.

Копреашвили обаче се отказал от сделката и отишъл при Папата и му разказал за намеренията на Любо Къдравия.

Според разследващите Къдравия обещал на Копреашвили още стотици хиляди евро, за да извърши и други убийства, ако се справи с Христо Върбанов.

Мотивът Папата да бъде поръчан е стар конфликт между него и Къдравия.

От материали на обвинението става ясно, че той е тлеел още от 2003 година насам. Тогава беше направен опит да бъде взривен впоследствие убитият Тано Танов - братовчед на Папата.

През 2009 година беше направен неуспешен опит за убийството на Папата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
1
 
! Отговори
ПИСНА НИ! преди 12 години
Че съдиите държат да бъдат смятани за свещени крави и да не отговарят за своите понякога поръчкови действия/бездействия отдавна се знае. Те с успех използват и по най-дребни поводи служебния си имунитет. но твърде много станаха случаите, когато проявяват не нахалстно, а наглост и безсрамие при вземане на решения. Любо къдравия поръчал убийства на трима известни хора, ама състав на СГС го пуска под гаранция и то каква 20 хил.лв! За да се подпише с особено мнение съдия А.Йорданова същата тази, която практически оправда Ковачки, осъждайки го на 3 г. условно за укрито ДДС в размер 16 млн.лв, това означава, че решението за пускане под гаранция е било направо поръчково! Не виждате ли,че и не съобщават имената на докладващия съдия и на председателя на състава! Тези съдии се изложиха поголовно и направо се учудвам защо държат все още Наказателното отзеление на Градския съд, при положение,че вече 14 години нито един престъпник не е окошарен, а през тях преминават тежките и много тежките престъпления! И ние плащаме на тези с черните престилки луди пари, за да не вършат нищо, да точат делата по 5-8, че и 18 години и да пишат мотиви за пирсъдите цели 3-5 години!Наследници на видни бизнесмени се държат и биват обгрижвани като свещени крави. Полицаите станаха хора, които "обират" последиците от такова пренебрежение към тях, но да убиеш най-жестоко човек и то полицай е върхът на нахалството. Време е и татковото синче, и убиецът садист да си получат заслуженото. И един път Темида да покаже, че я има и че и поръчителят, и изпълнителят ще бъдат подобаващо осъдени. Иначе резултатът ще бъде самоуправство. Нервите на полицаите са натегнати докрай и на някой униформен нервите може да не издържат.... Само че тогава ще бъдат виновни прокурорите и съдиите!
7
0
 
1
 
! Отговори
Мнение преди 12 години
НО на СГС за пореден път показаха,че хем са некадърни, хем са поръчкови съдии! Те просто не стават дори за разрешаване на елементарни казуси и техните прояви отдавна будят недоумение, а сега - насмешка. Да си хващат спецсъдилищата тежките престъпления , а съдийките от НО на СГС и САС да нищят битовизмите. Вярно, ще им секне парата, но със своите действия те отдавна го заслужиха. Начело с шефа на СГС В.Янева.
6
1
 
7
 
! Отговори
БАЧКАТОР преди 12 години
Тоя къдрав *** има пропуск за парламента , вие чакате да влезе в затвора. Наивници !
5
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Предлага 100 000 за убийство и го пускат за 20 000 мисля , че повече няма какво да се коментира.
4
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
не бе , съдът е безпристрастен , 20 000 лева гаранция и още 20 000 лева подкуп и съдът е независим от другите институции
3
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ами той е спонсор,бе ***!как бибитковците ще заколят кокошката със златните яйца!
2
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
този пък кой е?
1
3
 
6
 
! Отговори
manqk преди 12 години
20 000 лв как се вадят за гаранция от къде толкова пари замислете се дали им са чисти работите :)