Нов обвинителен акт срещу Батко от Пътното

Това е второто му обвинение в престъпление по служба
Обновена: 20 мар 2012 15:25 | 20 мар 2012 11:43,
15
Нов обвинителен акт срещу Батко от Пътното
Веселин Георгиев Снимка: архив, Булфото

Срещу бившия шеф на пътния фонд Веселин Георгиев е внесен нов обвинителен акт за нарушение на Закона за обществените поръчки, съобщи софийският градски прокурор Николай Кокинов.

Прокуратурата е внесла обвинението на 8 февруари, като то касае периода от октомври 2006 до ноември 2007 г.

Това е второто обвинение в престъпление по служба срещу бившия шеф на пътния фонд.

През юни миналата година Софийският градски съд върна на прокуратурата другото дело срещу Веселин Георгиев, който стана известен като Батко, тъй като възлагал обществени поръчки на братята си.

Делото беше върнато заради допуснати нарушения още когато на Георгиев е повдигано обвинение. Първо той е бил обвинен за едно престъпление, а след това за още две, уточниха тогава от съда.

Още по темата

Според обвинението Георгиев е злоупотребил със служебното си положение, като е одобрил договори и така е възлагал работа на фирми, управлявани от братята му – Емил и Бойко Георгиеви.

Той беше отстранен от директорския пост в тогавашния фонд Републиканска пътна инфраструктура, след като стана ясно, че едната фирма – "Биндер", е спечелила поръчки за 120 млн. лева.

За 12 договора всеки от по за над 4500 лв. е разследвана и бившата шефка на фонд "Земеделие" Ализан Яхова, съобщи още Кокинов.

Междувременно за трети път вече, след две поредни връщания, обвинението срещу бившия премиер Сергей Станишев отново е в съда.

С 2059 са по-малко използваните СРС през 2011 г. от използваните през 2010 г.

Макар двойно да е нараснала ефективността от СРС-та през 2011 г., като цяло едва 40% от тях са послужили за доказателства пред съда, сочи годишният анализ на прокуратурата.

По 22 дела е използван защитен свидетел. Според Кокинов спадът  в използването на СРС-та се дължи на обществената полемика и натиска от страна на ръководството.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
3
 
! Отговори
,,LARI,, преди 12 години
VIE SADIITE STE DIREKTNO ZA ZATVORA,A BATKO,DA SI RAZVQVA X...4EZA.
10
0
 
5
 
! Отговори
прасчо преди 12 години
Докато не видя осъден Батко,Кака,Вуйчо,Вуйна,Леля,Чичо ще считам,че всичко това е метод за изнудване на муцуни забогатели на гърба на Народа......Като видя поне един такъв,като този Свинара,Арабаджиев,Братята и куп други герои.......мога и да се замисля п.п. Като варненец живо ме интересува и съдбата на лицето д-р Станев
9
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
A aaaaaaa къде е Братко .........
8
0
 
4
 
! Отговори
Варна преди 12 години
А ВЕЛИКО ЖЕЛЕВ И ВАРНЕНСКИТЕ ХИДРОСТРОЙ, ИНЖСТРОЙ И ДРУГИТЕ ПОДОБНИ .....СТРОЙ КОГА ЩЕ ГИ ПОДХВАНАТ !!!!!
7
0
 
10
 
! Отговори
Discovery преди 12 години
До 9:Комунизма сам по себе си е добър, като идея от една страна, но е НЕосъществим при хората :). Поради простия факт, че винаги ще има алчни хора за власт пари и т.н.. Демокрацията също е добра, като идея, но проблема й е че тя по-скоро е за пред обикновените хора... уж нали всички са равни... а пък е факт, че винаги по умния отстъпва и в крайна сметка света се управлява от ***, алчни без морал и ценности :)...
6
2
 
6
 
! Отговори
скептик преди 12 години
Нищо няма да му направят. Нали и Боко даде 50 милиона на Стенли - някой да пита защо? А Цветлонка още повече изкяри - и банка и винетки и всички плащания за МВР и общината през нея минаваха.
5
0
 
8
 
! Отговори
питай преди 12 години
питай ЙОСКО наркоманчето дето преби хората пиян със суперскъпият си джип откъде идват парите !?? ДАЛИ ЩЕ ОСЪДЯТ НЯКОГО !???хахха КЕНЕФИНЛАНДИЯ
4
0
 
9
 
! Отговори
от Сливен преди 12 години
Да не би случайно прокуратурата да е пропуснала името Асен Гагаузов! Защото Гагауза, батко, братко и т.н. са от нашия град и всички са навързани като свински черва.
3
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Батко и братко още ли не са осъдени за деяния от -2006 година??????????????
2
0
 
9
 
! Отговори
все тая преди 12 години
Батко,братко, все тая.Знаем си ги,все ни крадът ние се гледаме тъпо.Оня ден обясняват по нова как крадът като запоследно от енергетиката,ама все тая.Вчера гледам цените като в Гърция били,ама нашата заплата в пъти по малка(те са в криза), пак все тая.Са догодина пак избори,и ние(вие),пак ще си кажете,и да гласувам и да не гласувам,ВСЕ ТАЯ.
1
1
 
13
 
! Отговори
Кадия преди 12 години
Само шум вдигат! Нищо няма да има като резултати накрая.Съдът в България работи за престъпниците и за собствения си джоб! Думата "правда" и "справедливост" са му непознати.