Брат охрани брата със 100 млн. лв.

Образуваха досъдебно производство срещу уволнения пътен шеф Веселин Георгиев, облагодетелствал фирма на брат си за ремонти на пътища
15 май 2008 14:11,
18
Брат охрани брата със 100 млн. лв.
Снимка: Dnes.bg

Прокуратурата е образувала досъдебно производство срещу бившия директор на фонд "Пътна инфраструктура" Веселин Георгиев.

То е образувано въз основа на доклада на Сметната палата, в който се сочат нарушения за над 100 милиона лева по времето, когато Георгиев е бил директор на фонда.

Засега Веселин Георгиев няма качеството на обвиняем. Той все още не е разпитван.

"Кои са фирмите, които са се облагодетелствали ще се доказва тепърва", обяви градския прокурор Николай Кокинов.

Скандалният директор на фонд "Републиканска пътна инфраструктура" Веселин Георгиев бе уволнен след като в средата на януари стана ясно, че фирмата, която управлява единият брат на директора на фонд "Републиканска пътна инфраструктура" е получила от фонда поръчки за 120 млн. лева.

Става дума за фирма "Биндер", като самият Веселин Георгиев навремето бил един от управляващите я.

След като поел държавния пост, позицията му заема неговият по-малък брат Емил Георгиев.

Справка в регистъра на обществените поръчки показва, че "Биндер" е между често предпочитаните изпълнители на проекти за строителство и рехабилитация на пътища.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
17
 
! Отговори
Yonex преди 15 години
За съжаление, мисля че обвинението в случая няма да издържи. Законът за обществените поръчки е направен, за да се краде легално. Трябва юристите им да са големи , за да не са подсигурили "законосъобразни процедури".
16
0
 
17
 
! Отговори
Yonex преди 15 години
По принцип заглавията в днес.бг ми харесват.
15
0
 
19
 
! Отговори
Ivan преди 15 години
трябва да ги разтрелемя публично тия двамата или да ги обесим...
14
0
 
17
 
! Отговори
DevilishSoul преди 15 години
7, Браво... Кой е авторът?
13
0
 
18
 
! Отговори
men преди 15 години
mnogo me e iad, che az sum goliamoto dete u nas, i si niamam takuv batko!!!! s takuv batko-ne ti triabva nisto drugo...... molia, ako niakoi poznava takiva batkovtzi, da vzeme da mi se obadi. blagodaria predvaritelno. P.S: Po podrazbirane-samo rodninski otnoshenia.... :-)))
12
0
 
19
 
! Отговори
ф.с.в. преди 15 години
Aма той не е виновен човека,,вижте какви хубави пътища имаме,дори и германците ни завиждат(любителите на Off road) и г.Георгиев не е вложил 20 милиона в пътищата ,а от 120 милиона 119 е взел за себе си
11
0
 
17
 
! Отговори
преди 15 години
Голям късметлия си 6-ти!!! Още не са те изтрили!!! Ама за пронцентите бъркаш! Поне 20-25% са.....Що се отнася до другото "разпределение" можем само да гадаем.....
10
0
 
17
 
! Отговори
митко палаузов преди 15 години
Другари, по-спокойно...Нека не издребняваме за някакви си 111 000 000 лева
9
0
 
17
 
! Отговори
АЗ преди 15 години
Какво общо има твоят коментар коментар със статията ????????? Иначе те подкрепям не на 100%, а ва 10000000000000000000 %. Болезнено си прав. Дано да има повече хора, които мислят като теб.
8
0
 
17
 
! Отговори
jojko преди 15 години
Se si mislq 4e mediite kolkoto i da 6umqt polza ot tqh ima v mn malko ot slu4aite i to ako ima polza tq e naso4ena k1m po drebni i po lesno razre6imi problemi... da ne govorim za "svobodata na pe4ata"... i v1preki usiliqta na mediite v taq d-va vsqka edna po golqma ribka si pravi kakvoto i e got. DA JIVEE KORUPCIQTA !!!
7
0
 
18
 
! Отговори
sssss преди 15 години
Ексхумацията на днешната чалга ще открие един и същ артефакт по вътрешните стени на всички пеещи вулви. Там ще пише "Тук беше Бизнесмен. Направи ми дете. И ми купи джип". Проблемът не е дали ще има пространство за целия надпис, а в неговата скучност. Отвътре има място да се издълбае и марката на джипа. Но това ще бъде минималното разнообразие. Науката, която трябва да изследва пеещите вулви, е паразитологията. Чалгата е тяло, което се храни с чужда музика, носи подарени цици, кара чужда кола, но има собствена . И личен PR на , работещ пресрилийзи за новия джип, в който се вози тя.Децата на чалгата някой ден ще направят роднински Биг Бенд. И той ще свири в Кошарите. Или ще играят заедно футбол в един отбор, където президент ще бъде баща им. Коко Динев е феномен на меломанщината и мегаломанщината, колекциониращи чалга майки. Ако те са стадо, той трябва да е най-личният бик. Отбелязал през последните минути рекорден хеттрик за фолклора на поп фолка. Кравешката алюзия обаче е прекалено селска, а наоколо никой не кара каруца. Всички се возят на 4x4.Единицата за мерене на музикални дълго време беше цветя, много цветя. Може да изгледате хиляди концерти. Нo никъде извън естрадата няма да видите толкова карамфили. Те са четен брой за мъртъв бизнес, който понякога прави помени. Само наоколо има хора, които дават пари за букети, но не и за лицензирана музика. Естрадата е някакъв *** 15 септември, на който има цветя за всяка учителка и пари за нито една. В сравнение с пеещите вулви е дори 24 май и празник на славянската култура. Мерната единица на успеха в чалгата са ***, много *** на рояци. И много коне - 500 коня, турбодизел, всички екстри. Съвсем скоро е денят, когато някой ще се качи с джип на сцената, за да го подари на вулвата отгоре. Ако го пропуснете - пиарите й после ще изпратят пресрилийз: Отскоро фолкфурията *** благодарение на собствената си дупка се движи по дупките с ново Audi Q7, подарък от тайнствен приятел бизнесмен. Влюбената *** възнамерява да се сноши с него на задната седалка на творческия си успех. И да роди следващите деца на чалгата.Ако бащата на PR Едуард Бернайс беше жив, вероятно щеше да си помисли "Когато нещо е чалга, PR му също е чалга". Въздухът, който използвате, дори е тапициран от путкоимидж "Една жена имала *** и й купили нова кола". Изразходвайте умно своите дупки и оттам ще излезе джип. Кой каза, че младите не знаят какво искат. Кой пее "Вървях един следобед без цел и посока". Да гледа пак мокрите интернет минети на Галена. След тях й подариха точно Audi Q7. Което може да е обикновено чалга съвпадение, ако умишлено не се използваше за производство на имидж.Пеещите вулви са комуникационна иновация. Според медийната им легенда те сякаш съществуват, за да получават подаръци, докато живеят в кожен салон. Преди той да се протърка от честа употреба, намират бизнесмен за разплод. За да му родят десен бек за детско-юношеската школа. Да са живи и здрави
6
0
 
17
 
! Отговори
Majstora преди 15 години
Баткото е дупе и *** с Гагауза.Той го назначи за шеф на фонда .Така че не завиждайте на братчетата , те да са взели най-много 10 % . Големият въпрос е как се е разпредилило останалото между БСП и ковчежника и.
5
0
 
18
 
! Отговори
преди 15 години
Да не би да вкарат някой в затвора. Само си ги отбелязват и толкова. Софиянски го оправдаха от всякъде, Вальо топлото си диша волно и свободно, Митьо очите още малко и ще излезе, Ванко 1 вече забрави и така може човек да си изброява до утре. Няма прокуратура, няма. И там предимно мошеници и крадци.
4
0
 
17
 
! Отговори
преди 15 години
Брат охрани брата - сервират му кебапчета в панделата...
3
0
 
17
 
! Отговори
_az_ преди 15 години
Е то минаха 2 месеца от скандала, достатъчно време да се заметата следите, сега се сетиха да повдигат обвинение. И то ще приключи като всичко подобни през последните 19 години...
2
0
 
17
 
! Отговори
Шишо Бакшишо преди 15 години
Даи боже всекиму такъв брат !
1
0
 
17
 
! Отговори
преди 15 години
opravete si snimkata