"Наглите" пред финал. Присъдите ясни на 2 април

Девет души са обвинени за 11 отвличания и един неуспешен опит
23 мар 2012 15:50,
44
"Наглите" пред финал. Присъдите ясни на 2 април
Част от задържаните от групата на "Наглите". Снимка: Impact Press Grouр

Процесът срещу бандата за отвличания "Наглите" е пред финал, след като днес защитата на подсъдимите се отказа да представя нови доказателства.

Така съдебното следствие приключи и започнаха пледоариите. Очаква се присъдата да бъде произнесена на 2 април.

Още по темата

Прокурорът по делото поиска присъди от 8 до 15 години за подсъдимите (Ивайло Евтимов, Прокопи Прокопиев, Даниел Димитров, Кирил Кирилов, Павел Петков, Любомир Димитров, Цветозар Славчев, Радослав Лебешковски и Митко Лебешковски), участвали в 11 отвличания и един опит за отвличане.

Всички те са обвинени в това, че са образували и ръководили организирана престъпна група, създадена, за да извършва отвличания.

В обвинителния акт е записано, че групата е похищавала жертвите с незаконно притежавано оръжие, държала ги е в изоставени къщи и ги е измъчвала.

Показания по делото вече дадоха и голяма част от жертвите им - Мехмед Чакър, Михаил Краус, Джорджио Марков, Венцислав Величков, Ангел и Камелия Бончеви, Георги Георгиев, Васил Маникатов, Киро Киров, Борислав Атанасов и Румен Гунински.

"Наглите" бяха изловени в средата на декември 2009 г., а от МВР разкриха, че бандата е използвала три къщи, където са държали пленници. Главната им квартира обаче била в софийското село Долни Лозен.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
2
 
21
 
! Отговори
да да преди 12 години
Ако присъдите са като доказателствата, значи присъди няма да има!!!!
37
0
 
23
 
! Отговори
архангел преди 12 години
тая разплута мишка ми открадна колата преди 3 години. тъкмо започнах да го ухажвам и да го направя любовница,той взе,че се призна за виновен. нищо,аз ще го чакам да излезе....тъкмо ще са го разработили подобаващо!! п.п. а,какви сладки гърдички загатва из под тениската..
36
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
hehehehehehehe cisti bulgaisa mafiyoti bulgarskamu rabota
35
0
 
28
 
! Отговори
УУУУу,боклуци! преди 12 години
От 8 до 15? Тия да не са джебчии???!!!
34
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Бе тия нямаха ли и убийства ... егати и смешната държава
33
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Най-добре е да ги разстрелят , по 1 олово в тиквата и край. Такива *** никога няма да станат нормални хора , никога.
32
0
 
29
 
! Отговори
Живота в Бг е рай преди 12 години
Прокурорът по делото поиска присъди от 8 до 15 години за подсъдимите!Все си мисля че тези ще се отървати след време ще започнат същия бизнес!
31
0
 
23
 
! Отговори
hah преди 12 години
пича е с тениска SUCCESS is the best REVENGE :D :D :D
30
1
 
20
 
! Отговори
бъдещ юрист преди 12 години
до 24: Продължавано престъпление е налице, когато две или повече деяния, които осъществяват по отделно един или различни състави на едно и също престъпление, са извършени през непродължителни периоди от време, при една и съща обстановка и при еднородност на вината. Продължаваното престъпление е само едно и за него по общо правило следва да се наложи само едно наказание. Същевременно то включва няколко деяния. Обяснявам ти защо не си прав. Относно другите престъпления, поглъщат се от по-голямото
29
0
 
20
 
! Отговори
Сотиров преди 12 години
Добре де, само не разбрах, щом тия са отвличали и са си признали и т.н., какво стана с Вене Сотиров? Нито една медия не пише за него. Нещо май и власта има пръстче тук....
28
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Сега доказателствата няма да са достатъчни и ще ги пратят да си отвличат по живо,по здраво.Никой няма да им лепне по толкова години,макат,че и тези са малко.
27
0
 
29
 
! Отговори
Дежа вю преди 12 години
Такива процеси ги гледахме преди повече от година. Трябваше да замажем очите на ЕК и осъдиха Мургина на цели 5 г.затвор, а Сашо Томов - на 7 г. Осъдиха ги, надуха фанфарите : вижте ни, съдим справедливо и въз основа на морала (???) и оттогава двете дела кабардисват на първа инстанция без перспективи да се придвижат до САС. Така ще изчакат да мине срока на давност и ето ти двамата осъдени вече чистички като ангели, готови за нови успехи, този път в сферата на бизнеса! Гарантирано от СГС и САС!
26
0
 
26
 
! Отговори
Завистлив преди 12 години
Пак ще има ''бонуси'' за съдиите преди Великден....ние да му мислим
25
0
 
31
 
! Отговори
Мнение преди 12 години
Не съм сигурен как ще завърши това дело. Базирам се на съдийката, която води съдебният процес - Вили Магдалинчева. Дано стане нещо накрая и да има осъдени на повечко години, ама надали! Да не говорим, че лелките от САС вече са в готовност, облекли са черните раса и чакат да се включат. Ако някой от обвиняемите бива осъден, не се бойте, братя зайци- лелките ще намалят присъдите наполовина, а може и да оправдаят подсъдимите. Зависи от паричния поток насреща!
24
0
 
32
 
! Отговори
кривосъдие преди 12 години
Наглите" пред финал. Присъдите ясни на 2 април -и следва обжалване и след това условни присъди със парична гаранция и мнооого подаръци тук таме
23
0
 
31
 
! Отговори
до 21 преди 12 години
Не е лошо Бг съд. система да отиде в Бразилия ,за да се ПООБРАЗОВА !
22
2
 
33
 
! Отговори
до 21 преди 12 години
Извинявам се за намесата ,НО:Колко пъти Бойко ще подканя Съд. система ------САМИ ДА СИ НАПРАВЯТ ----РЕФОРМАТА...?Защо ,като 1-ва точка ВИНАГИ ФИГУРИРА в Евродоклада за Бг ...:"Слаба съдебна система"...?
21
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Доста цинично от твоя страна, никъде в закона не е казано , че ако отвлечеш 11 човека , могат да те осъдят на от 8 до 15 години, това е наказанието за всяко едно деяние, тоест ако бяхме правова държава, въпросните мискини трябва да получат 11 * 8 до 15 години и отделно да бъдат съдени за опит за отвличане, колкото за рязането на пръсти ... какво да ти кажа , много са гъзарите дет се правят на мъже, но когато ножът опре до кокала болшинството получават жълто-кафяв синдром.
20
2
 
25
 
! Отговори
До 21 преди 12 години
АБЕ ДА НЕ ТИ ОТВЛЕКАТ НЯКОЙ БЛИЗЪК,ЧЕ ДРУГА ПЕСЕН ЩЕ ЗАПЕЕШ
19
0
 
19
 
! Отговори
до 20 преди 12 години
Освен да е ,....г-н *** ,други нема!