Масовите арести и евродокладът – просто съвпадение

Брендо се канел да избяга като Братя Галеви, каза Кокинов
Обновена: 18 май 2012 10:32 | 18 май 2012 10:31,
70
Масовите арести и евродокладът – просто съвпадение
Николай Кокинов с Цветан Цветанов. Снимка: архив, Булфото

Масовите арести на знакови фигури напоследък не са свързани с предстоящия мониторингов доклад на Европейската комисия за това как се справяме с борбата с организираната престъпност, с корупцията по високите етажи на властта.

Това заяви пред Нова телевизия градският прокурор на София Николай Кокинов. Според него това било „съвпадение във времето“. Той каза, че залогът от доклада е огромен и изрази надежда евроекспертите да останат доволни от нас.

„Когато Европа е доволна от нас, участваме в различните й фондове, в различните й проекти, влизат пари в България, разкриват се работни места, хората си пълнят хладилниците, образно казано и простичко казано“, обясни Кокинов.

По повод случая с осуетеното покушение срещу български бизнесмен, който е трябвало да бъде убит от ливанец, а поръчителят се оказа, че е сърбин, а не черногорец, както МВР съобщи, Кокинов отказа да коментира откъде се е получило разминаването в информацията. 

„Зная само, че когато прокуратурата излезе с изявление, то беше базирано на база на това, което се съдържа в кориците на разследването“, отсече прокурорът.

Още по темата
„Имаме задържан един поръчител. Извършителят, както разбрахте, се е предал доброволно. Имаме оръжие огнестрелно – пистолет със заглушител, имаме снимки на жертвата, имаме много доказателства, които смятам, че ще доведат до осъдителна присъда в този казус“, отсече прокурорът.

Той не потвърди появилата се информация, че ливанецът е бил помилван. „Зная само, че е бил в затвора и е в процес на придобиване на статут на пребиваващ чужденец у нас“, каза Кокинов.

Николай Кокинов се обяви за законодателни промени, за да се избегнат случаи като този с Братя Галеви. 446 престъпници, които е трябвало да бъдат по затворите, са избягали и са на свобода. Той обаче отказа да бъде конкретен кой е виновен за бягството на дупнишките бизнесмени.

“Трудно ми е да кажа защо Братя Галеви са на свобода, тъй като не са ми казали къде се намират в момента. Те се укриват от правосъдието, тъй като имат да изтърпяват 4 и 5-годишни присъди”, каза още обвинителят.

„Искам и хората да разберат, че когато третата инстанция – Върховният съд, се произнася, когато приключи съдебното заседание, съдът се оттегля и произнася присъдата си може би след месец, не в деня на съдебното заседание. Поради тази причина нито прокурорът, който се е явил на третата инстанция, нито адвокатите са можели да знаят каква ще бъде присъдата. Лицето не би могло да бъде, говоря хипотетично, ако едно лице е подсъдим, не би могло да бъде задържано, без да се знае дали присъдата ще бъде осъдителна“, заяви още Кокинов.

По повод ареста на Евелин Банев–Брендо, градският прокурор  заяви, че доказателствата срещу него са изключително сериозни. На базата на тях ще се иска постоянен арест за Брендо.

„Евелин Банев е подсъдим по едно дело за пране на пари, което се намира в Софийския градски съд, което може би от около година - година и половина е в съдебна фаза. Този човек е без мярка за неотклонение...
Предвид факта, че са изтекли максимално допустимите срокове, в които той е бил задържан някога. Междувременно при нас постъпи информация от МВР, че той се кани да избяга, образно казано, по примера на братя Галеви, така да се каже. Съответно ние облякохме тази информация с доказателства, които сме представили на Софийския градски съд“, обясни Кокинов как се е стигнало до задържането на Брендо.

На въпрос дали доказателствата са свързани с трафик на кокаин от Швейцария, градският прокурор отговори кратко: "И да, и не. Нека да не гадаем“.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


70
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
0
 
2
 
! Отговори
бг преди 11 години
Вярно - всичко е смях и прах в очите. Докато не ги тикват зад решетките по бързата процедура (нали има неопровержими доказателства) както гледаме по филмите в държавите с традиции, всичко е една игра..
51
0
 
3
 
! Отговори
гарабед преди 11 години
всичко е смях
50
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
И Цветанов и Кокаинов, не са назначени за борба с организираната престъпност, а в нейна помощ.Така ще е, докато ИПОН е на власт.
49
0
 
6
 
! Отговори
гошо преди 11 години
мотаят ни всичките със планирани сценарии, за съжаление, кокинов няма думата.слуша шефа си и тогава действа
48
1
 
16
 
! Отговори
аман преди 11 години
Господа управляващи ,престанете да се подигравате с интелигентността ми.Нищо че не съм облечен във власт като Вас ,просто не съм по глупав от Вас-затова моля ви престанете да говорите глупости!Ставате смешни!
47
1
 
15
 
! Отговори
.... преди 11 години
Кокинов и Цвъцко май са получили по още един апартамент подарък и са тоооолкова доволни на снимката...а галевците мъ звънят само,но още не могат да договорят сумите и за това не са му казали къде са :) скоро ще му кажат,даже веднага щом получи една 4 етажна къщичка :)
46
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ето така работи ИСТИНСКА РЕПУБЛИКА! Италианските власти иззеха от мафиот имущество на стойност 330 милиона евро 18 май 2012 | 13:55 | Агенция "Фокус" Рим. Италианските власти днес обявиха изземането на имущество на стойност 330 милиона евро, притежавано от предполагаем мафиот, наричан краля на видео покера, предаде АФП. През юли 2010 година имуществото на 72-годишния мафиот Камполо беше поставено под запор, като в началото на 2011 година той беше осъден на 18 месеца затвор. Сред иззетото имущество фигурират 4 предприятия, 256 недвижими имота в Рим, Милано и Париж, луксозни автомобили и картини на Салвадор Дали. Смята се, че Камполо е приближен на калабрийската мафия.
45
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
А дали ще се намери журналист да попита най-елементарния въпрос-Откога точно липсват братя Галеви??? Кога за последно са проверени?
44
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
И това ако е полицейско търсене-едва ли ще се намерят. Интересно е, защо не е осуетено бягството им, след като са очаквани осъдителните присъди.
43
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ами топката все пак е у Цветанов, както и да го усукват и увъртат, не става ясно що и как гранична полиция ги е пуснала да излязат от страната... ако не са излезли пък, още по-зле, значи никой не ги и търсикакто и да се извърти, все оцапан изглежда, отвсякъде, г-на министъра
42
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Drugarite da otidat na drugata statiya,tam im sa idolite kradlivi.
41
6
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
На снимката са две от най-големите мижитурки в държавата.
40
6
 
39
 
! Отговори
третия от братя Гале преди 11 години
На снимката: Кокаинов и третия от братя Галеви!
39
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
На тоя Кокинов му се чудя как избщо е завършил право, а за диалекта - нямам думи...
38
7
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Видях снимката и отивам да повръщам .А за казаното ще повърна и втори път .
37
5
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Хванете малко *** които дерибействат по селата ,малко телефонни измамници, стига сте ловили конкурецията ви!
36
2
 
25
 
! Отговори
Filip преди 11 години
И един шоколад завива мармота в станиол ....
35
2
 
34
 
! Отговори
кънчо преди 11 години
господа управляващи,хубаво е че ловите някои знакови криминални фигури,но лошото е че след това ги изпускате.и не се хвалете че борите престъпността.кога ще се преборите с БИТОВАТА ПРЕСТЪПНОСТ.цели села и домове са опушкани от тези крадци.хората не смеят да мигнат нощем щото ще се простят от *** и покъщина.
34
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
кви спонсори нали разчистиха пазарите
33
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Таки трябва да е върне в България , идват избори и трябват спонсори, при гришата удариха на камък.