Масовите арести и евродокладът – просто съвпадение

Брендо се канел да избяга като Братя Галеви, каза Кокинов
Обновена: 18 май 2012 10:32 | 18 май 2012 10:31,
70
Масовите арести и евродокладът – просто съвпадение
Николай Кокинов с Цветан Цветанов. Снимка: архив, Булфото

Масовите арести на знакови фигури напоследък не са свързани с предстоящия мониторингов доклад на Европейската комисия за това как се справяме с борбата с организираната престъпност, с корупцията по високите етажи на властта.

Това заяви пред Нова телевизия градският прокурор на София Николай Кокинов. Според него това било „съвпадение във времето“. Той каза, че залогът от доклада е огромен и изрази надежда евроекспертите да останат доволни от нас.

„Когато Европа е доволна от нас, участваме в различните й фондове, в различните й проекти, влизат пари в България, разкриват се работни места, хората си пълнят хладилниците, образно казано и простичко казано“, обясни Кокинов.

По повод случая с осуетеното покушение срещу български бизнесмен, който е трябвало да бъде убит от ливанец, а поръчителят се оказа, че е сърбин, а не черногорец, както МВР съобщи, Кокинов отказа да коментира откъде се е получило разминаването в информацията. 

„Зная само, че когато прокуратурата излезе с изявление, то беше базирано на база на това, което се съдържа в кориците на разследването“, отсече прокурорът.

Още по темата
„Имаме задържан един поръчител. Извършителят, както разбрахте, се е предал доброволно. Имаме оръжие огнестрелно – пистолет със заглушител, имаме снимки на жертвата, имаме много доказателства, които смятам, че ще доведат до осъдителна присъда в този казус“, отсече прокурорът.

Той не потвърди появилата се информация, че ливанецът е бил помилван. „Зная само, че е бил в затвора и е в процес на придобиване на статут на пребиваващ чужденец у нас“, каза Кокинов.

Николай Кокинов се обяви за законодателни промени, за да се избегнат случаи като този с Братя Галеви. 446 престъпници, които е трябвало да бъдат по затворите, са избягали и са на свобода. Той обаче отказа да бъде конкретен кой е виновен за бягството на дупнишките бизнесмени.

“Трудно ми е да кажа защо Братя Галеви са на свобода, тъй като не са ми казали къде се намират в момента. Те се укриват от правосъдието, тъй като имат да изтърпяват 4 и 5-годишни присъди”, каза още обвинителят.

„Искам и хората да разберат, че когато третата инстанция – Върховният съд, се произнася, когато приключи съдебното заседание, съдът се оттегля и произнася присъдата си може би след месец, не в деня на съдебното заседание. Поради тази причина нито прокурорът, който се е явил на третата инстанция, нито адвокатите са можели да знаят каква ще бъде присъдата. Лицето не би могло да бъде, говоря хипотетично, ако едно лице е подсъдим, не би могло да бъде задържано, без да се знае дали присъдата ще бъде осъдителна“, заяви още Кокинов.

По повод ареста на Евелин Банев–Брендо, градският прокурор  заяви, че доказателствата срещу него са изключително сериозни. На базата на тях ще се иска постоянен арест за Брендо.

„Евелин Банев е подсъдим по едно дело за пране на пари, което се намира в Софийския градски съд, което може би от около година - година и половина е в съдебна фаза. Този човек е без мярка за неотклонение...
Предвид факта, че са изтекли максимално допустимите срокове, в които той е бил задържан някога. Междувременно при нас постъпи информация от МВР, че той се кани да избяга, образно казано, по примера на братя Галеви, така да се каже. Съответно ние облякохме тази информация с доказателства, които сме представили на Софийския градски съд“, обясни Кокинов как се е стигнало до задържането на Брендо.

На въпрос дали доказателствата са свързани с трафик на кокаин от Швейцария, градският прокурор отговори кратко: "И да, и не. Нека да не гадаем“.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


70
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"Най вероятно властите в Дубай ще откажат да екстрадират Таки у нас, защото според тях животът му тук бил застрашен. Според неофициалната версия, при евентуалното си завръщане, Таки можел да стане жертва на покушение.""Масовите арести и евродокладът просто съвпадение"И един мармот.............Кой им вярва на тия!
31
4
 
24
 
! Отговори
Какво Става Бе Цецко преди 11 години
Дубай отказват да върнат Таки - сприятелил се с арабски принцове и станал инвеститор в ОАЕ
30
1
 
16
 
! Отговори
Минувач преди 11 години
Относно преследването на "братя" Галеви, това е атака срещу БСП. Преди 4-5 г. Мая Манолова обяви: "Тези са наши момчета". Заради срещите й с тях край Рилския манастир, както и тези на Румен Петков, последния се прости с министерското си кресло. Бившите ченгета ръководеха част от приватизираните канали от ДС за наркотици и се отчитаха там, където трябва. За изчезването им от страната беше организирана съответната помощ и влияние.
29
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До 29Абе пич, няма лошо да ловят бандитите и тарикатите, ама защо един път на 3 години и то в рамките на 10 дни? Защо хващат едни а други им се смеят през туитър? И защо точно тези а не други примерно, можеме мноог да изброяваме?
28
4
 
16
 
! Отговори
Галев преди 11 години
до 29, герберче наивно, да, наврян съм в миша дупка..казват и Карибите.
27
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Кокинов не знам кой ми е по-противен ТИ или Цвъцко. Баси лъжливите скапаняци дето сте!
26
2
 
27
 
! Отговори
Селянин с колело преди 11 години
Тия ни хванаха за мишоци братя българи:):)
25
9
 
7
 
! Отговори
Vesso преди 11 години
То и атентатите миналата година при идването на еврокомисари,вотовете на недовери и изборите бяха"случайни".Сегашните действия поне носят дивиденти на страната.И няма как да не се планират по този начин в България,защото колкото и арести да си извършил до момента,когато някои"патриоти"хвърлят и една"случайна"бомба точно преди доклада и ревнат като заклани, всичко се зачерква.
24
2
 
20
 
! Отговори
Сиганче преди 11 години
Всичкото прах е заради Шенгену!Тези двамата на портрета много лъжат бе братче.Аз като съм *** не лъжа толкоз:::)))
23
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Значи цялото натягане е за европейските пари, които да изхарчат за бонуси, коли и апартаменти ,а Българите кучета ги яли???
22
2
 
30
 
! Отговори
С.М. преди 11 години
Другото голямо съвпадение е, че Гришата Ганчев спонсорира Кунева; и съвсем случайно беше сложен под ножа и той. Единствената инвестиция, която бе направена в мандата на Бойко е всъщност завода на Гришата. Даже ченгетата които ги арестуват, са с коли Great Wall, които Гришата е дарил на МВР :-) Пълна пародия... да му мислят Бойко и Цецо, като паднат от власт; доста другарчета успяха да ядосат...
21
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
хех, ако не бяха казали че е съвпадение, нямаше и как да се сетимабе ударно и да изпоарестуват още 50 , все тая ... факта, че галевите ги няма няма как да не се забележи... а що, друга дълга тема ... и всички са в кип, няма кво да си се плюят периодично полиция, прокуратира и съд, заедно си го изработиха това да осигурят спокойно и бепзпроблемно излизане и покриване на галеви
20
0
 
31
 
! Отговори
С.М. преди 11 години
Глупости на търкалета... защо изобщо публикуват такава статия... гузен негонен бяга :-) То всички знаем, че е заради доклада... и всички знаем колко хора бяха арестувани без да има нито доказателства, нито смисъл от арестите, освен медийния пиар на Бойко...Емиграция му е майката... тук накрая ще останат само мутри, *** братя и пълни ***.
19
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Не знам ама вчера четох в американско списание,че в България държавата се е сраснала с мафията на 100%
18
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Цветанов оставка ,ходи си в Европа!
17
0
 
37
 
! Отговори
Oleee преди 11 години
"Масовите арести и евродокладът просто съвпадение". ХАХАХА - само пълен *** може да повярва на това.
16
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Когато Европа е доволна от нас, участваме в различните й фондове, в различните й проекти, влизат пари в България, разкриват се работни места, хората си пълнят хладилниците, образно казано и простичко казано, обясни Кокинов. ................................................................Европа доволна от нас.... Мама и тате са доволни от петърчо. Комплекс за малоценност. Българите да са довлни господа министри и прокурори.Като не са доволни от Гърция, да не би да не я обгрижват, г-н Кокинов?
15
0
 
21
 
! Отговори
veco преди 11 години
канил се да бяга що за обвинение - ПО НОВИТЕ МАГИСТРАЛИ
14
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Европа не вярва на Цвъканици
13
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
-Цецо защо присвоихте 6.-Защото съм вярващ и Господ е казал 6 дни работи, а на седмия почивай.