Обрат за Вальо Топлото, САС отмени присъдата му от 14 г. затвор

Той беше оправдан, че е присвоил 6 млн. лв. от „Топлофикация-София“
Обновена: 15 юни 2012 14:50 | 15 юни 2012 11:32,
269
Обрат за Вальо Топлото, САС отмени присъдата му от 14 г. затвор
Топлото не коментира оправдателната си присъда. Снимка: архив, Булфото

Обрат по дело срещу Валентин Димитров – Вальо Топлото. САС го оправда по обвинението, че е присвоил близо 6 милиона лева от „Топлофикация-София“.

През 2009 година СГС го осъди  на  14 години затвор и постанови конфискация на цялото му имущество.

Днес Софийският апелативен съд отмени 14-годишната му осъдителна присъда и го призна изцяло за невинен, заедно с всички останали подсъдими в процеса.

Магистратите отмениха и наложената му конфискация на цялото имущество,  възстановено беше правото му да заема материално-отговорна длъжност.

Още по темата
Освен него обвинени за присвояването на близо 6 млн. лв. от дружеството са друг бивш началник на "Топлофикация" – Георги Рогачев, заместникът му Емил Антонов, Лина Абланска и Мая Стоилова.

Стоилова е собственик на фирма "Шибър", посредством която според прокуратурата дружеството е източено.

Антонов и Рогачев бяха оправдани от СГС, а Абланска беше осъдена на 12 години лишаване от свобода, както и конфискация на половината й имущество. Мая Стоилова пък получи присъда от 10 години затвор и също конфискация на половината имущество. Те са сочени като помагачи на Вальо Топлото.

Днес апелативните съдии ги оправдаха напълно и отмениха наложените им наказания. Оправдателните присъди на Антонов и Рогачев бяха потвърдени.

Вальо Топлото отказа да коментира днешното решение на съда. То може да бъде протестирано пред ВКС.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


269
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
162
21
 
8
 
! Отговори
Отвън преди 11 години
Здравейте кукли!Аз печеля по 3700 паунда на месец - чисто,следскорощното ъпгрейдване на заплатата ми.Близо 3000 получавам и отаграрите,които съм натикал,като *** за разплод във вторият сиапартамент - гризачи,за които е най - важно,да се забият в лидл или темподобни бакалии,веднага като приключат работа - работа нейде из разниферми.Това е доволно за мен,тъй като аз - човек от сой,потдържам единвисок стандарт на живот - маркови облекла,тузарски ресторанти с най -добра и отбрана кухня,отлежали питиета и чер хайвер,на когото съмфен....С цел да избегна предстоящат суматоха около олимпийските игри вЛондон,от сега съм си резервирал апартамент в подобаващ хотел вМонако,за да убия малко време - казина,добър коняк и нощен разват, накогото съм също фен...След вашият драстичен скок в заплатите,планиратели по някое холидейче на Черноморието , или ще се валяте в тинята наблизките ви риборазвъдници?Мбухахаха
161
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
BRAVO ! Ako bqha re6ili drugo 6tqh da pomislq , 4e tova ne e moita rodina !
160
2
 
3
 
! Отговори
от "до протести преди 11 години
За какви глупости говоря ли! Ами за мисли се малко и ще разбереш. Незнам кой как управлява но е факт ,че при тези има воля за престъпноста .А относно за платените в форумите сподели кой дава да вадя и аз поне лев от това ...гледам имаш опит
159
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Простаци
158
0
 
7
 
! Отговори
Исето Ф. преди 11 години
да припомниме:dnes.bg/crime/2006/10/20/valio-toploto-kytal-milioni-po-primera-na-mecho-puh.28815След заседанието, единственото, което каза Валентин Димитров, бе, че е изкупителна жертва и не си спомня откъде са неговите пари.
157
2
 
18
 
! Отговори
urko преди 11 години
Бсп и Герб най добрата коалиция театърчето продължава публиката спи ....
156
0
 
0
 
! Отговори
Someone преди 11 години
do 180Slojih ti minus , i shte ti zadam vyprosa "A koi inache , pri polojenie vseki bqga ot otgovornosta i v Bylgaria kakvo ostava ?" p.s sami si pravete izvodi !
155
6
 
22
 
! Отговори
гошо преди 11 години
Червени ***.За всички тия мрасотии са виновни БСП.Те са създателите на тази съдиска вихрушка.Вальо Топлото е продължението на Р. ОВЧ.и негово протеже.
154
0
 
27
 
! Отговори
М преди 11 години
ХАХАХАХАХАХАХАХАХАХА!!!! Голям карнавал е тази държава!
153
1
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Няма така държава!
152
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Какъв обрат - всичко в тази мафиотска държава си дойде на мястото!
151
1
 
25
 
! Отговори
ЗСЗ преди 11 години
Отново гарван гарвану око не вади,срещу заплащане,естествено!Хващайте по света,оставете тази територия на комунистите и *** им гласоподаватели!Няма държава!
150
0
 
18
 
! Отговори
иван преди 11 години
МАФИЯ.Няма ВИШ няма АПЕЛАТИВЕН няма ВКС всички са от едно кутило.Корумпирани и алчни, нямат кандисване.ПРОКЪЛНАТИ да са от НАРОДА.
149
0
 
7
 
! Отговори
к к преди 11 години
да събереме подписи и да го изгониме от държавата
148
0
 
26
 
! Отговори
НФБ преди 11 години
Червените другари от БСП и мутрите от Герб сключиха примирие...аз на тебе ти на мене ...ядене и пиене до дупка на гърба на народа!Заплатите не са пипани 4та година!скок на токаскок на газтаскок на водатаскок на данъцитезастраховка срещу земетресение задължителна
147
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
БЕЗ КОМЕНТАР..............
146
3
 
12
 
! Отговори
Валентин Димитров – преди 11 години
Оправдаха меееее, а вие *** гадиниииии хахаааааа, в скапаните си люлински панелкиииии и плащайте по 200 лева парнооо ахахахааааа
145
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
За да оправдаеш някого, трябва да си намерил виновника за престъплението. Кажете ми сега господа съдии, кой е източил милионите, щом като не са били Вальо Топлото и компания?
144
5
 
2
 
! Отговори
до до протестиращите преди 11 години
Приятелю ти си срам за държавата и народа си ... яудно ми е на теб кой ти плати да напишеш тия глупости
143
1
 
28
 
! Отговори
съд ли?! преди 11 години
За какво изобщо има закони в тази държава след като никой не ги спазва, а и нямаме съд да ги прилага и да правораздава????????????? Защо ходим изобщо да гласуваме????? Защо забога стоим в България????????