Обрат за Вальо Топлото, САС отмени присъдата му от 14 г. затвор

Той беше оправдан, че е присвоил 6 млн. лв. от „Топлофикация-София“
Обновена: 15 юни 2012 14:50 | 15 юни 2012 11:32,
269
Обрат за Вальо Топлото, САС отмени присъдата му от 14 г. затвор
Топлото не коментира оправдателната си присъда. Снимка: архив, Булфото

Обрат по дело срещу Валентин Димитров – Вальо Топлото. САС го оправда по обвинението, че е присвоил близо 6 милиона лева от „Топлофикация-София“.

През 2009 година СГС го осъди  на  14 години затвор и постанови конфискация на цялото му имущество.

Днес Софийският апелативен съд отмени 14-годишната му осъдителна присъда и го призна изцяло за невинен, заедно с всички останали подсъдими в процеса.

Магистратите отмениха и наложената му конфискация на цялото имущество,  възстановено беше правото му да заема материално-отговорна длъжност.

Още по темата
Освен него обвинени за присвояването на близо 6 млн. лв. от дружеството са друг бивш началник на "Топлофикация" – Георги Рогачев, заместникът му Емил Антонов, Лина Абланска и Мая Стоилова.

Стоилова е собственик на фирма "Шибър", посредством която според прокуратурата дружеството е източено.

Антонов и Рогачев бяха оправдани от СГС, а Абланска беше осъдена на 12 години лишаване от свобода, както и конфискация на половината й имущество. Мая Стоилова пък получи присъда от 10 години затвор и също конфискация на половината имущество. Те са сочени като помагачи на Вальо Топлото.

Днес апелативните съдии ги оправдаха напълно и отмениха наложените им наказания. Оправдателните присъди на Антонов и Рогачев бяха потвърдени.

Вальо Топлото отказа да коментира днешното решение на съда. То може да бъде протестирано пред ВКС.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


269
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
142
0
 
34
 
! Отговори
ДЪРЖАВАТА НА МАФИЯТА преди 11 години
В нормалните държави "Темида е сляпа", тук в държавата на мафията Темида е една обикновенна добре ПЛАТЕНА *** !!!
141
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Гнус ме е от тази държава
140
0
 
24
 
! Отговори
ТPE3BEH преди 11 години
Съдиите саботират държавата...
139
6
 
19
 
! Отговори
до протестиращите преди 11 години
Да ви подсетя на кой е човек тоя Р.ОВЧ. ................................незнам какви протести ще правите за какви лифтове говорите.То май това на Орлов мост си е платено от БСП .Аз лично се кефя ,че ще карам ски най после и на Витоша за по малко пари без да ми се налага да патувам до Банко или Боровец ...ддържавата не се търпяла ..абе вие луди ли сте човека крадеше по времето на Р.ОВЧ да ви припоня ...а кой го хвана сигурно Румен Петков а.... много къса памет имате другари
138
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Забелязва се, ча в долните инстанции присъдите вече са справедливи. Защото там започнаха да навлизат нови хора, които не са толкова подкупни и имат съвест. Докато в САС и ВКС още мнозинството заема назначена от 20 години червена ***, която саботира цялата държава под заповед от позитано 20. Проблема е че няма как да ги уволним всички висши съдии и да ги пратим на прокурор...
137
0
 
29
 
! Отговори
aibou преди 11 години
Тоя Топлото има хотел в Банско по-голям от панелния блок в които живея...... е от къде бе уважаеми съдия?
136
0
 
27
 
! Отговори
момче на 22 преди 11 години
На 22 год съм, и в момента съм без работа, заради това, че всеки който има фирма, се мисли за Единствения! Гледат те тежкарската, задават ти *** клишета, и най-смешното - "опит минимум Х год. е с предимство", но пък трябва да е "млада и енергична личност". Света ни се смее, за жалост с пълна ирония. Как да докажа аз че съм амбициран (нищо че всичко това е за 300-400 лв заплата) след като работя примерно от 19 год? Но така е както е казал номер 166, терминал 1 или 2 ... не че ми е голям кеф!
135
0
 
7
 
! Отговори
вкс преди 11 години
Е Пенгеза е облажил яко как няма да я отмени! Е да видим сега ВКС как ще му я натресат пак . Май ми се струва ,че САС не е последна инстанция
134
6
 
4
 
! Отговори
муню преди 11 години
за това трябва да се подкрепят хората на Орлов мост,щото не става дума само за Витоша или 5-10 лифта,а за тва че трябва да покажем че не може вечно да правят каквото си пожелаят разни мутри ,милиционери и тарикати на дребно,не зачитайки мнението на данъкоплатците.Трябва някой най-сетне да направи нещо за Родината си ***.
133
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Хора трябва да се пробудим и да опълчим не може само да търпим и да мълчим ... а въпросните държавници ще се опитат да ни спрат и опорочат но ако сме заедно сме силни и заедно може да ги спрем
132
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
НЯМА ТАКАВА ИДИОТСКА ДЪРЖАВА !??????ВЕЧЕ Е ОЧЕВИДНО ,ЧЕ ТРЯБВАТ РАДИКАЛНИ ДЕЙСТВИЯ !?
131
0
 
16
 
! Отговори
муню преди 11 години
баси мамата!!!!!!кога ли ще свърши всичко?една война ни трябва на нас,да се събуди народа и да разберем че не може да ни ,а ние да се *аме още повече.да се утрепят 20-30 "милионера" и "съдий" и да стане ясно че няма накъде повече да .Аз наистина не мога да се сетя за някой осъден в последните 20-25 год.
130
0
 
32
 
! Отговори
Номер 1 сте преди 11 години
Преди 3-4 дена осъдиха някакъв *** на 8 години затворза открадната дамска чанта!По тази логика Ванчо трябва да лежи 800 години!Пълен цирк у българско.
129
0
 
27
 
! Отговори
ted преди 11 години
И цяла истина в крайна сметка е една -децата ни ще бягат, майките и бащите ни ще мизерстват с мизерни пенсии и заплати, истинските и достойни хора ще чакат момента в който ще преминат през Терминал 1 или 2, и тук ще останат само тези, които *** *** на високи постове, в България всичко е ставало и ще става с връзки - типичен пример са тези които дърпат конците. И какво ще се окаже? България няма да е на българите, а и май никога не е била! Никой не може да отговори на въпроса "защо търпим?
128
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Трабва да се блокира парламента и да бъде запален със всички вътре
127
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Червените *** трябва да бъдат избити,а не да работят в съдебната система.
126
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"Ко станА, бе Танасе(Разбойко)!"
125
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Хора това е подигравка с народа и със законите ... тия хора заслужават да бъдат пратени в затвора заедно с тия които са ги оправдали ... на там ли вървят нещата нормалните хора да си плащат за всичко а богаташите да минават тънко ... само нож ще ги оправи ия
124
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тези, дето вчера блокираха Орлов мост, блокирайте днес пак. Трябва да се чуе за този случай, не трябва всичко да се разминава леко
123
2
 
32
 
! Отговори
бсп преди 11 години
масларова - невинна;мургина - невинна; цонев - невинен; софиянски - невине; топлото-р.овч. - невинни; р.петков - невинен;ал.петров - невинен;серГЕЙЧО - невинен;цялата ляво в народното събрание -невинни;костов - невинен....................българи докога ще ги търпиме и няма да си извоюваме свободата.малко ли е от 1944г. до сега,още ли да търпиме..................