Неочаквано: Намалиха присъдата на Цар Киро с 1 година

ВКС уважи искането на защитата
9 юли 2012 22:00,
249
Неочаквано: Намалиха присъдата на Цар Киро с 1 година
Кирил Рашков вече е излежал 9 месеца. Снимка: архив Булфото

Присъдата на провъзгласилия се за цар – Кирил Рашков, бе намалена с една година от Върховния касационен съд.
На предното заседание адвокатите на ромския бизнесмен поискаха наказанието му да бъде редуцирано или да бъде издадена условна присъда. Върховните магистрати уважиха искането и намалиха наказанието на Рашков на 2 години и 6 месеца затвор.

Още по темата

Кирил Рашков беше осъден на 3 години и половина от Асеновградския районен съд през януари. Три месеца по-късно Окръжният съд в Пловидв потвърди наказанието.

Той беше признат за виновен в отправени закани за убийство по адрес на чичото и лелята на убития през септември 2011 година Ангел Петров – Веселин Христов и Иванка Петрова. В решението на съда е записано, че заканата за убийство може да възбуди страх у Иванка и  Веселин и може да бъде изпълнена от Кирил Рашков.

Съдът в Асеновград осъди Цар Киро и да заплати по 2 хиляди лева на Веселин Христов и Иванка Петрова обезщетение заради причинените им неимуществени вреди. Магистратите решиха, че свидетелските показания на пострадалите и свидетелите са категорично доказателство за вината на Цар Киро.

До задържането на самия Кирил Рашков и повдигане на различни обвинения срещу членове на неговата фамилия се стигна след размириците на 23 септември в Катуница, породени от убийството на 19-годишния Ангел и смъртта на 17-годишния Павел.

Сега Върховният касационен съд намали присъдата на Рашков на 2 години и 6 месеца затвор. В решението си магистратите посочват, че няколко пъти в живота си Рашков е демонстрирал желание да не се съобразява и да нарушава законите на страната.

Към днешна дата Кирил Рашков вече е излежал малко над 9 месеца от наказанието си.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


249
Още по темата: Цар Кировкс
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
116
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Комунистически ***, направо да го пуснат, че идват избори и партията майка има нужда от пари. ***
115
3
 
23
 
! Отговори
АЛ-КАИДА преди 11 години
Добреса мунамалиприсъдатадоринебивашедагозадаржътинцидентабешезлополукаатояЕневсоткрадналиятмилиониполовиназаслужавадагообесятидеалносивършатработатанашетоправителствоевала!!!
114
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Много киха.А аз много плюя.После много паля.Така въздухът ми ще е чист.
113
2
 
22
 
! Отговори
HA HA HAAAAAAAAAAA преди 11 години
naprotiv be6e mnogo o4akvano s tezi korumpirani magistrati
112
9
 
22
 
! Отговори
Ромлянин преди 11 години
Кефя се от квиченето на Атакистките Шопари...... Ние сме ГЕРБ,ние сме силни....
111
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
В тая държавица, само огнестрелното оръжие ще въведе ред- или по точно правото на притежание и употреба на такова
110
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
...aaaaaaa????!!!!!
109
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Това вече преля чашата!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
108
2
 
29
 
! Отговори
!?!?! преди 11 години
Сега и Киролюба, от bоклук-tv да спрете един душесъсипителен репортаж за влошеното му здраве;)Не условна, ами направо оправдателна ще му произнесат!и после *нгала ще осъди държавата в Страсбург, за да му платим НИЕ! И на Уорлик ще пише, може пък зелена карта да му дадат?Последното няма да стане - не му трябва! В Америка всеки селски шериф ще му напълни *за с олово!А тук - нашите си го пазят без пари, т.е. с НАШИТЕ пари
107
3
 
38
 
! Отговори
Тодор Живков преди 11 години
На 10 ноември 1989 врагът на българския народ Кирил Рашков превиваше гръб в Белене, осъден на 30 години принудителен труд. Желю Жабата го пусна, а сега ГЕРБ го пази от народа. ПАК ГЛАСУВАЙТЕ ЗА ГЕРБ, ТЪПАЦИИИИ!!!!!!
106
2
 
30
 
! Отговори
paopao преди 11 години
Тежко на нас българите в тази държава.Няма да ми стане неприятно,ако разбера че *** са изнасилили,гаврили и ограбили близки на тези магистрати.
105
4
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Малииииии сега сичкото *** ще гласува за Герб,тежко ни
104
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
А на бас, че месеци преди изборите, ще си е у дома и за благодарност ще инструктира маалата как правилно да гласува?!!!
103
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Напълно очаквано!!! Живеем в България, все пак! Накрая и ден няма да излежи, а е истинският виновник за смъртта на момчето и тормоза върху селото, както и за заграбване на обществено имущество. За умрелите от отровния му алкохол пък закон няма....Не напразно показваше на хората среден пръст, доста политици са яли на масата му...
102
3
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
е как,ся на новите избори е осигурен веч хелектората на гейберите
101
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Очаквано ще му я заменят с условна по болест
100
7
 
24
 
! Отговори
АЛ-КАИДА преди 11 години
До94иподциганскоробствощестескоровремевиестесивсикналинатояетапзарадтуинеразпускаитерекламнахрабростчещевиексплоатирам!!!
99
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Поредната демонстрация на *** песен "За милиони няма закони..." изпълнена с усърдното участие на българският съд.За последните 15 години и за момент не е спирало да ме е срам,че съм българин!
98
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
1 година затвор с 3 години изпитателен срок за кандидат-зетя на мултимилионерката Цветелина Бориславова - Мартин Емилов, републикански и балкански шампион по борба, син на екссъветника от партия Евророма и местен бизнесмен Росен Емилов-Решката, постанови районен съдия Калина Иванова.Магистратите признаха спортиста за виновен, че около полунощ на 14 срещу 15 юли 2009 г. нахлул в дома на семейство Фида и Димчо Асенови в Сандански, придружаван от баща си Реджеп Емин-Решката, санданчаните Дамян Ангелов, Емил Радоев Емилов и зет му Павел Лазаров, и пребили бременната по това време Фида, съпруга й Димчо и неговия брат Венцислав. Ръкопашният бой стана заради непогасен навреме 100 лв. кредит, отпуснат от Решката, който бе осъден за лихварство, пише в. Струма. По време на инцидента пострада и Силвана Михайлова, близка на битото семейство.Дни преди побоя групата приканила братя Асенови да върнат парите със 100-процентова лихва, но те отказали. Тогава бащата Росен бе с мярка задържане под стража за 72 часа, наложена с прокурорско разпореждане, като главен обвиняем за инцидента, но впоследствие се отърва от наказателно преследване.Съдия Иванова оправда другия подсъдим по случая, зетя на Мартин - Павел Лазаров, който също е борец, женен за сестра му Емилия. Със защитата на двамата в съдебна зала бе ангажиран адвокат Красимир Аврамов. Присъдите подлежат на обжалване пред Окръжен съд.Двамата веднъж вече бяха осъдени по случая от Районния съд в Сандански, като кандидат-зетя на Цветелина Бориславова получи по-строга присъда - 2 години затвор с 3 години изпитателен срок, а Павел беше отново оправдан. Впоследствие Окръжният съд върна делото за ново разглеждане, съдиите в Сандански се отведоха, тъй като всички са били заети по случая на по-ранен етап, и делото дойде в благоевградския съд.Заради упражняване на лихварска дейност сватът на най-богатата жена у нас - Решката, сключи сделка с прокуратурата по повдигнатото му обвинение за лихварство и отнесе присъда от 2 г. и 6 м. затвор условно.
97
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тоя до другите избори може да измести и Плевнята.Тъкмо само *** ще са останали.