Алексей Петров остава в ареста

Той ще се лекува в специализирана столична болница за рехабилитация
25 сеп 2012 19:31,
57
Алексей Петров остава в ареста
Снимка: архив Булфото

Алексей Петров остава в ареста, реши след неколкочасово заседание Софийският градски съд.

Заради влошеното здравословно състояние на Петров обаче той ще бъде настанен в специализираната болница за рехабилитация в столичния квартал “Овча купел”, където ще му бъдат извършвани специални водни процедури.

Днес съдът за втори ден поред разсъждаваше дали да пусне Петров от ареста. Обвинението и прокуратурата влязоха в спор затова дали бившата барета може да се лекува в затвора, или здравословното му състояние е причина той да излезе на свобода с мярка “подписка“. Заседанието и двата дни продължи часове наред.

Алексей Петров е подсъдим заедно с Антон Петров-Хамстера, Марчело Джотолов и Янко Попов за участие в организирана престъпна група, занимаваща се основно с рекет и изнудвания.

На 3 май СГС наложи мярка "задържане под стража" на бившата барета заради опит да влияе на свидетели. Причина за решението на магистратите станаха показанията на двама свидетели – Пламен Устинов и Донка Матева.

Те казаха в съда, че Петров се е опитал да ги накара да променят показанията си.

Още по темата

Вчера братът на бившия сътрудник на ДАНС – Огнян Петров опроверга показанията на Устинов, а секретарката му Вяра Петрова опроверга показанията на Донка Матева. Пред съда бившата барета беше категоричен, че не е се опитвал да влияе на свидетели и заяви, че очаква справедливост.

От своя страна прокурор Светлозар Костов заяви, че не вижда причина за промяна на мярката “задържане под стража“ в “подписка“. По негови думи двамата свидетели, които са опровергали показанията на Донка Матева и Пламен Устинов са зависими от обвиняемия. Обвинението поиска и нова съдебно медицинска експертиза за здравословното състояние на Петров.

Прокуратурата се оплака и от бавните темпове, с които върви процесът. От обвинението обясниха, че предварителната прогноза процесът да приключи до Нова година вече била нереалистична. Разпитани до момента са по-малко от половината от около 150-те свидетели.Според Костов в съдебната зала са се коментирали много неща, които изобщо не са били необходими. Той призова делото да се развива по същество.

Според защита на Петров със задържането му през май е била изпълнена поръчка на изпълнителната власт. Припомняме, че тогава Донка Матева обърна показанията си на 180 градуса. Допреди това тя беше една от основните защитнички на бившата барета, а през май заяви, че е била изнудвана от него.

Защитата беше категорична още, че задържане на Алексей Петров не е необходимо и определи мярката му за неотклонение като “безпрецедентна“ и дори я определи като изтезание по смисъла на член 3 на Европейската конвенция за правата на човека.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


57
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
0
 
0
 
! Отговори
ЗОРНИЦА преди 11 години
ДА В ЗАТВОРА ЗНАЕМ КОЛКО СА В ЗАТВОРА ТЕЗИ МОЩЕННИЦИ!КАК НЕ ВИ Е СРАМ !!МЕДИИТЕ И ТЕЛЕВИЗИИТЕ ПИШИТЕ КОЛКОТО ДА ИМА КАКВО ДА КАЖЕТЕ И ДА ПРАВИТЕ ПОЛИТИКА А НАРОДА МИЗЕРУВА И ГЛАДУВА!НА ГЪРБА НА ЧУЖДОТО НЕЩАСТИЕ ВИЕ ЖИВЕЕТЕ! ТОВА ГО ИМА САМО В БЪЛГАРИЯ!
40
0
 
0
 
! Отговори
РОКИ преди 11 години
Нека му е!Да го еа помака!
39
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Водни процедури, сигурно и джакузи. Няма ли да го изпратите и на остров Бали да се лекува. Срамно е, когато обикновенния българин няма възможност дори да се къпе редовно и избягва посещението в лечебно зоведение, за да остане жив, на арестанти и затворници да се осигуряват луксозни условия за сметка на данъкоплатеца. Ако някой простосмъртен е на мястото на Петров щеше отдавна да търка наровете и да го шбат ***.
38
0
 
8
 
! Отговори
52 преди 11 години
АЛЕКСЕЙ ПЕТРОВ КАЗА И ГО АРЕСТУВАХА : "При държавната контрабанда Борисов и аксесоарите му, крадат със скорост 250 000 лева в час. Те тъпчат черните каси за изборите с 42 милиона лева седмично. От друга страна, начинът по който политиците от управляващите клики осигуряват пълен комфорт за грабежа на търговските банки, нанася сравними по размер щети на икономиката. С лихвено кредитната си политика, банките унищожават самата тъкан на икономиката малките, средните и микро предприятията. Вината за безнаказаните безобразия на монополите също е изцяло на държавата, по-точно на партийните клики, които са я яхнали и обяздили." И всички мълчат , а той е взатвора !
37
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Гоце още не се е намесил ще видите около нова година
36
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Вие платени драскачи тук сте срам за България. Как може да тъжите за доказан престъпник? Всичките бардаци в София са негови. Бог знае още колко хора е затрил. Ходете му направете една с***ка, за да се почувства още по-добре!
35
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
тоя до кога ще го разкарват като маймунка.да го съдят и да го забравим вече
34
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Всички изпити издържа и мястото си е негово
33
0
 
1
 
! Отговори
BG преди 11 години
FORI ti si mnogo mnogo tesen sperz
32
0
 
4
 
! Отговори
bg преди 11 години
PAZI GO MBRETRO INA4e NAVAN 6TE GO GRAMNAY NEKOI KILAR,,,,,
31
4
 
9
 
! Отговори
българин преди 11 години
Не само, че не е в затвор, но и санаториум му уредихте?????
30
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Чудесно, браво на съда! Сега остава да вкарат (и оставят в ареста) другарчето на Трактора, т.е. Боко Тиквата. А ако и дясната му ръчичка Цецо Апартаментчика ги придружава, ще е най-добре за цяла България.
29
1
 
9
 
! Отговори
9689 преди 11 години
Не се подигравайте,никой не знае какво ще му се случи утре. Не пожелавам на никой да бъде нарочен от шестака-лъжец.Все бях виждал некадърници но тези са върха,остана ли някой да им вярва? Тези едва ли знаят какво ги очаква за държавна измяна и за геноцид.
28
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
GLEDAM NA6 BOKO NE SE USMIHVA.BRE VIKAM SI AZ, KVO STANA?DA, OSTAVAT 10 MESECA DO IZBORITE I NI6TO NE E NAPRAVENO.TRAKTORA 6TE SEDI V ARESTA DOKATO BOKO E NA VLAST I AKO OJIVEE 6TE SI RAZMENQT MESTATA S BOKO VELIKOPELNIQ. NA NEGO VE4E MU SE PE4E QICE NA ZADNIKA 6TOTO NATIRI SE NEGOVI AVERI OT BANDITSKOTO MINALO I NE E SIGURNO KVO 6TE STANE NA IZBORITE. A AVEROITE MU NE PRO6TAVAT, DOSTA ZDRAVO GI UDARI BOKATA. JAL MI E ZA CECKO, TOI V KOI OT 6-TE APARTANETA 6TE SE KRIE KOGATO AVERITE GO POTURSQT?
27
6
 
1
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 11 години
А инак няма да крия, че Алексей ми привлича като мъж...
26
2
 
16
 
! Отговори
избирател преди 11 години
След 10 месеца червените ще се *** за пореден път. То се видя кой е крадял и си е строил вили и хотели.
25
16
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
След 10 месеца ТИКВУН ще посети Трактора в затвора и ще остане там за някакви си 20 години....разбрахте ли Герберасти прости???
24
3
 
20
 
! Отговори
избирател преди 11 години
Ама тоя още ли не е утрепан????Кво чакате бре???
23
7
 
13
 
! Отговори
Багер преди 11 години
Тракторът е пич и ще издържи, ама като го изритат Тиквата от властта ще има да вие и да плаче като малаче. Помните ли го на предишните избори, когато за да не отиде на пряк дебат си беше "счупил крачето на мачале"? Що сълзи, що болка , що циркове....Та на Тиквата и на шайката му малко им остава, изборните фалшификации няма да им помогнат. А Странджата да ходи да лиже на Фидоската фидката.
22
4
 
5
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 11 години
Освен това пропуснах да спомена, че съм ром- гей с пасивни хомосексуални ориентации, както и с психични смущения и пред всички обявявам своята принадлежност към партия ГЕРБ и местния психодиспансер.