"Гастрольорите" остават в ареста

Петимата обвиняеми бяха задържани след обир в дома на строителен предприемач
25 сеп 2012 18:44, Миглена Иванова
7
"Гастрольорите" остават в ареста
Снимка: архив, Булфото

Специализираният съд остави в ареста петимата задържани при полицейската операция, наречена от МВР "Гастрольорите", предаде БТА.

Според прокуратурата обвиняемите Маруан Ел Масри, Илиян Манолев, Юлиан Йосков, Живомир Бакарджиев и Ангел Пеев представляват организирана престъпна група за кражби.

Те бяха задържани след извършен обир в дома на строителен предприемач от Свети Влас.

Още по темата

От прокуратурата заявиха, че по време на обирите петимата са ползвали уреди за рязане на метал, радиостанции за подслушване на полицията и заглушително устройство.

При обиска в дома на Ангел Пеев са били открити незаконни оръжия и наркотици.

Пред съда Маруан Ел Масри и Илиян Манолев заявиха, че няма как да са участвали в престъпна група тъй като до скоро са били в чужбина.

Решението може да се обжалва или протестира пред Апелативния спецсъд.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
1
 
! Отговори
AAA преди 10 години
Този Васил Джуров как така е организатор и тартор на група а е на свобода и това е доказано а за тези момчета каквото казаха всичко е лъжа.Значи е нареждане 100% и пи-ар за някои хора. Това означава че Джуров е шпионин 1000% и за да си спаси кожата е наредил момчетата.
6
1
 
0
 
! Отговори
HAHA преди 11 години
Бандата на бившата барета е спипана след поредния си удар в Св. Влас, в къщата на Васил Джуров. За Джуров МВР и услужливите медии на властта премълчават един важен факт. Той е част от банда автокрадци и дори е тартор на джамбазите, за което е бил арестуван, но малко след това пуснат и разследването срещу него разказват източници от Бургас. Васил Джуров, когото в престъпните среди наричат Кьоравия, е представен от пресцентъра на МВР като строителен предприемач, но това всъщност е само фасадата на истинската му дейност трафик на крадени автомобили. За него край морето също се говори, че е близък до властта, защото въпреки многократните разследвания на престъпната му дейност засега остава недосегаем както за прокуратурата, така и за комисията, която рови имотите на незаконно забогателите. Васил Джуров Кьоравия е арестуван през 2010 г. като тартор на банда за трафик на крадени автомобили. Той ги откупувал от местни банди, а после с помощта на фалшиви документи ги изнасял зад граница, където ги продавал. В престъпната дейност му, съдействал бившият футболист Любомир Бричев. Днес и двамата са на свобода и никой не ги закача.
5
1
 
2
 
! Отговори
ico kanadeca преди 11 години
jalko gerb mi biaha simpaticni v nacalota .a to se okazaha l**na
4
0
 
4
 
! Отговори
БЕЗ КОМЕНТАР преди 11 години
По време на заседанието стана ясно, че при ареста на групата в тях не е намерено нищо откраднато от къщата, в която са проникнали. Припомняме, че първоначално вътрешният министър Цветан Цветанов твърдеше, че при акцията на полицията са открити сакове с пари.
3
0
 
4
 
! Отговори
ПР преди 11 години
"Твърди се, че са отишли да крадат пари, но не ги намерили, подминали стая с три плазмени телевизора, два лаптопа и три скъпи часовника и си тръгнали. Това е абсурдно", възмути се адвокат Стефан Анев.
2
2
 
4
 
! Отговори
ПР преди 11 години
Само дето организираните никой не ги хваща, въпреки че се знае кои са и къде са.Всичко това е един организирана полицейски ПР.
1
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Чакате сея...Оня ден ни съобщихте, че излезли от някъде си с 2 сака с пари. Ама то май не било пари. Май парите са били в джобовете им. Сега, ако приемем писанията за верни то "строителния предприемач" има банка у къщи...На туй отгоре за всяка група по повече от един човек и викате "организирана". Организираната престъпност е съвсем друго нещо, но обичаме да ни правите на маймуни. И кво е "заглушително устройство" ????Тия ПР-ки не върат бе Цвинокио... Всеки хванат кокошкар - организиран.