Задържаха в ареста 16-годишен, ранил с нож съученик

Бил е системно пребиван 3 години, твърди адвокатът му
28 сеп 2012 19:23,
31
Задържаха в ареста 16-годишен, ранил с нож съученик
Снимка: Impact Press Group

Постоянна мярка за неотклонение "задържане под стража" наложи Районният съд в Ловеч на 16-годишното момче ранило своя съученик  Васил Петранчев с нож.

Иван Тодоров трябва да бъде настанен в отделно от пълнолетните помещение, като за това бъде уведомен директора на Професионалната гимназия по механоелектротехника, където той учи.

Мотивът на прокурора за искане на най-тежката мярка е тежестта на обвинението за нанасяне на средна телесна повреда и събраните доказателства, съобщи БТА.

Съдът реши, че има реалната опасност Иван да се укрие или да извърши друго престъпление, затова не уважи искането на неговия защитник Александър Маринов за налагане на мярката "под надзор на родител".

Майката на Иван каза пред журналисти, че е знаела, че на сина й се налага постоянен тормоз от негови съученици и е уведомявала класния му ръководител многократно, но не са взимани мерки. Според нея самият клас е проблемен.

Адвокатът на нападателя също се обърна към медиите с молба да не се обвинява неговия клиент, тъй като не става дума за закоравял престъпник.

По думите му Иван е бил тормозен, системно пребиван, замерян с боклуци от Васил Петранчев в продължение на три години, а училищното ръководство не е взело мерки.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
2
 
2
 
! Отговори
Майка преди 11 години
Насилието не е решение на проблеми, камо ли на такава вързраст. Ако моето дете го тормозят 3 години щях да съм го преместила в длуго училище 100 пъти. Нещо май истината е както винаги някъде по средата.
24
0
 
8
 
! Отговори
sss преди 11 години
До АнонименАналогичен на Вашия случай - побойник, без баща, с майка, работеща като ***...тормозеше целият клас. Пускахме редица жалби и подписки до директора. Резултат нулев. Лично аз си преместих детето в друго училище...нали надеждата умирала последна.
23
3
 
18
 
! Отговори
123 преди 11 години
Крайно време е да разрешат притежаването на оръжия. Не да го наръга ами директно да го разстреля. 3 години тормоз от някактв ***. Браво на момчето. При неработеща държава по добре сами да си раздаваме правосъдие.
22
1
 
5
 
! Отговори
До lilly.alex.35 преди 11 години
Пиши на кирилица Златкееееййй
21
1
 
7
 
! Отговори
До lilly.alex.35 преди 11 години
Спри да мачкаш топките в кобура, напращели са от саламура!
20
4
 
1
 
! Отговори
lilly.alex.35 преди 11 години
da ima gi mnogo podobni otrepki, kito posewavat u4iliweto za svoe razvle4enie i dosada na okolnite mu. disciplinata v tezi bg u4iliwa e pod vsqkakva kritika v tova 4islo i samata u4iliwna uprava. eto zawo po vazpitanite neispitvat osobeno golqmo zelanie da posewavat bg u4iliwata woto tova e mqstoto,koeto podobno na ulicata se usvoqvat negativnite.......
19
0
 
20
 
! Отговори
до министерски съвет преди 11 години
махнете делегираните бюджети и побойниците и тези на които не им се учи ще останат вън от училище. Тези, които са за изправителни заведения като този който е тормозил момчето, провалят целия учебен процес и преподавателите са безсилни. просто и те нямат никакви права както и учениците, които биват тормозени. един да има в клас и учебния процес не върви, а те са много повече.
18
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До istina. А научи ли ги да пишат с кирилица на български език.
17
3
 
7
 
! Отговори
Оха преди 11 години
Порнал го с ношката под пъпа: Уоооорлуоооооааа !
16
1
 
25
 
! Отговори
Shark преди 11 години
Момчето не е виновно, онова *** си го е заслужавало. Силно се съмнявам че някой ще тръгне с нож срещу съученик без сериозна причина. Ето така се оформят престъпниците в България - като наказват тези, които се защитават от тях. На всичко отгоре имало опасност да извърши друго престъпление - егати простите съдии, а онзи няма ли опасност да тормози други????
15
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Опиц не е сам! Още в училище става ясно, че трябва да стоим и да търпим да ни бият и ограбват! Трябва да се въоръжим с овчо бездушие и къртича слепота! Когато системите не работят, човек ТРЯБВА да се самозащитава! И тогава о, чудо! Системите изведнъж пророботват! Как тогава би могло да има гражданско общество в това нещо наречено "държава"
14
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Вдигайте още заплатите им/даскалите/,а те си пушат и пият кафето с тях.Какъв респект,на какво да ги научат.
13
1
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
И моя син го тормозеха и биеха така в училище . Нито класната ,нито директорката на училището взимаха мерки. Побойника имаше само майка ,която работеше като *** и беше алкохоличка. Докато сина ми не тръгна на карате и самия той не го преби ,не се оправиха нещата. Не е това начина!!! Липсата на дисциплина в училищата ги превръща понякога в скотобойна! Изкривен морал на преподавателите и това че всяко дете е пари допринасят за положението.
12
2
 
27
 
! Отговори
ivan.aleksandrov преди 11 години
gorkoto mom4e 3 godini a nego pribirat.
11
4
 
10
 
! Отговори
istina преди 11 години
RODITELITE IMAT NAI -GOLIAMATA VINA PRI VAZPITANIETO.PROSTO MNOGO OT HORATA NE STAVAT ZA RODITELI.DA SI TAKAV NE OZNA4AVA SAMO DA OSIGYRI6 HRANATA,DREHITE,PRI6EVKITE I......PARVO SE DARIAVA LIYBOV I S MNOGO TARPENIE,VSEOTDAINOST I ISKRENNOST VSI4KO OSTANALO.PONE AZ TAKA YSPIAH DA VAZPITAM 2 4YDESNI DA6ERI,KOITO YSPQHA I KOITO YVAJAVAT NAS I IMAT MNOGO PRIQTELI.......I DANOV E KAZAL "4YITE KAKVO GOVORIAT DECATA VI"I 4E TE NE SA NA6A SOBSTVENOST A SAMO NI NOSIAT 6ASTIE OT TOVA ,4E GI IMAME.
10
1
 
7
 
! Отговори
sofronii преди 11 години
Da sa tepat s kvot namerat , to grajdansko obshtestvo nema u tazi durjava samo izperkal narod.
9
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
kakva mladej sas u......iiiii da q so4i6 ei
8
21
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Превишаване пределите на неизбежната отбрана - моментално в затвора за 5 години!
7
2
 
3
 
! Отговори
direktorova,te преди 11 години
nie kvo ima da zemame merki,na nas glavnoto e da varvat zaplatkite te,da sa opravat roditelite im sea decata sa utvratitelno nagli nekoi ot tqh ,kvo da se tormozime
6
14
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
" ръководство не е взело мерки"доста изтъркано вече ми е противен израза