Обвинените за убийството на Женя от Варна остават в ареста

Убиецът има условна присъда за наркотици
29 сеп 2012 16:53,
149
Обвинените за убийството на Женя от Варна остават в ареста
Убиецът Петър Ангелов. Снимка: Bulphoto

Варненският окръжен съд днес определи най-тежката мярка "задържане под стража" за Петър Ангелов (21 г.) и Светла Тодорова (38 г.). Двамата са обвинени за убийството на 21-годишната Женя Тодорова. Престъплението бе извършено на 27 септември в дома на убитата.

В залата стана ясно, че Ангелов, който според обвинението е физически изпълнител на убийството, е в изпитателен срок на условна присъда, влязла в сила на 30 юли тази година. Наказанието му е наложено, тъй като непълнолетен е държал наркотици.

Искам при майка ми, искам да помагам на майка ми, каза Ангелов, който е приятел на първа братовчедка на Женя. "Съжалявам, със сигурност”, заяви пред журналисти убиецът.

Още по темата
Светла Тодорова, която според прокуратурата е била поръчител на убийството, има три деца, които са на 3, 5 и 15 години. Те са настанени в социални домове. Според обвинението тя е опасна дори за децата си, тъй като според показанията по делото 15-годишната Даниела е била в течение с намеренията на майка си да поръча убийството на племенницата си.

Прокурор Галина Минчева обясни, че по случая са събрани изключително много доказателства, включително и самопризнанията на Петър Ангелов, че е убил момичето. „Това престъпление надхвърля понятието за изключително тежко престъпление”, каза Минчева.

По думите й момчето е опасно за обществото, а освен това може да се укрие. Освен това когато Петър е давал показания, е станало ясно, че той е искал да извърши и такова престъпление и спрямо друго лице.

Двамата обвиняеми могат да обжалват наложените им мерки за неотклонение на 9 октомври пред Апелативния съд във Варна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


149
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ЕТО,НА СНИМКАТА Е ТИПИЧНИЯТ ПРОДУКТ НА ПОСТКОМУНИСТИЧЕСКА БЪЛГАРИЯ,ЧИЙТО ЦЕННОСТНА СИСТЕМА БЕШЕ ФОРМИРАНА ОТ ДЕЦАТА И ВНУЦИТЕ НА БОЛШЕВИКИТЕ,ОРГАНИЗИРАНАТА ОТ ТЯХ МАФИЯ,ЧАЛГАТА И ХАЛТУРАТА ЗАЛИВАЩА МАСОВИТЕ МЕДИИ - БРЪСНАТ,ОБЛЕЧЕН В ЧЕРЕН АДИДАС.ЗА НЕГО СТОЙНОСТТА НА ЧОВЕШКИЯ ЖИВОТ СЕ ИЗМЕРВА В ЕДИН ЛАПТОП И СТАРА КОЛА.
32
1
 
17
 
! Отговори
do 28 преди 11 години
"този на снимката прилича абсолютно на обикновен средностатистически българин " ??............................................Не бих казал ... Този на снимката прилича на типичен средностатистически селянин подражаващ на мутра.Слава богу не всички българи изглеждат така, ако ти изглеждаш така - *** се прегеледаи - СПЕшНО !
31
6
 
4
 
! Отговори
anonimen преди 11 години
Iskam Todor Givkov da e samo na 45godini i da vidim dali ste se sluchva tova bezobrazie,koeto e sega v BG.
30
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
какъв *** и какво животно трябва да си за 2000 лв да убиеш човек ? и то с такава жестокост .
29
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Грозно ... само жертви виждам в този случай ...Това на снимката също е жертва ... Добре се е подстригало нула номер, подражава на идола си Мишо шамара, може би ...
28
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
""Съжалявам, със сигурност, заяви пред журналисти убиецът."Съжалява разбира се, че са го хванали съжалява. Тепърва започват годините на съжаление!
27
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
23, нямаш намерение защото си нямаш идея . този на снимката прилича абсолютно на обикновен средностатистически българин . по нищо не можеш да разбереш дали е склонен на престъпление или не . обаче ти явно имаш ясновидска дарба че от една снимка разбра какъв е и му направи профайл
26
0
 
31
 
! Отговори
niksan преди 11 години
"Искал си при мама", е сега ще си намериш в затвораи мама и тате, и поне дузина гаджета.
25
1
 
22
 
! Отговори
valya.doncheva.5 преди 11 години
А да, осъден е за наркотици. Момиче като капка да го заколиш за пари, нещастните му родители дали изобщо ще го преживеят ... и три деца с майка-убийца. Чудовищно е. Бог да простре крилото си.
24
0
 
17
 
! Отговори
anonimen преди 11 години
тъпо ,елементарно и наивно момченце..какво да го коментираме тоя повече...
23
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
да ги обесят с главата надолу докато не им изтече кръвта от носа,после да ги закачат в центъра докато изсъхнат,и накрая да ги зазидат в дупката на някой крайпътен *** за да могат хората да се изхождат върху останките им!
22
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До Анонимен 22Нямам намерение да ти изнасям безплатни лекции по социална антропология.В интернет има достатъчно инфо по въпроса.Чети,интересувай се,ползвай го и за други неща тоя комп..
21
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
18 , бъди така добър да ме информираш какви са тия антропологични и поведенчески черти ,
20
0
 
30
 
! Отговори
vf преди 11 години
Поредната трагедия, от която следва да се заключи, че смъртното наказание е повече от задължително. Тоя *** няма начин да бъде "поправен" в затвора. Най-много да стане още по-зле. Равносметката? На 21 години тоя негодник ще живее на наш гръб в затвора, а момичето си отиде без време. И той и лелята са за разстрел.
19
2
 
23
 
! Отговори
зара преди 11 години
За 500 лева в тази скапана държава се случват много неща. За 5дд лева нотариус сключва договор за имотна измама в съглашение с престъпници. Това не е ли организирана престъпна група? В нашата държава за 500 лева могат да ти запалят и къщата, да те изнасилят ,могат всичко, защото съдебната система е такава. И тя струва 500 лева!
18
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До Анонимен 15"тоя ако го срещнеш на улицата може ли да кажеш че е убиец ?"Ми можеш разбира се,ако не убиец то поне има вид на престъпник.Има си съответните антропологични критерии,както и поведенчески фактори.
17
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"така е по закон като 2-*** човека са се оговорили да правят нещо"само, че по закон трябва да са минимум трима и трябва да се сговарят даизвършват престъплениЯ ...
16
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Млада,начинаеща,озверяла уродлива мутричка.Проклета да е!
15
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
тоя ако го срещнеш на улицата може ли да кажеш че е убиец ? човек вече не знае по напред от кого да се пази, дори на най близки не може да имаш доверие, хората са станали супер алчни озлобени и опасни
14
1
 
8
 
! Отговори
умен гущер преди 11 години
Сега го чакат затворниците да почнат да разработват халката му...и ще вие истерично като вълк докато му се изреди цялото отделение