Обвинените за убийството на Женя от Варна остават в ареста

Убиецът има условна присъда за наркотици
29 сеп 2012 16:53,
149
Обвинените за убийството на Женя от Варна остават в ареста
Убиецът Петър Ангелов. Снимка: Bulphoto

Варненският окръжен съд днес определи най-тежката мярка "задържане под стража" за Петър Ангелов (21 г.) и Светла Тодорова (38 г.). Двамата са обвинени за убийството на 21-годишната Женя Тодорова. Престъплението бе извършено на 27 септември в дома на убитата.

В залата стана ясно, че Ангелов, който според обвинението е физически изпълнител на убийството, е в изпитателен срок на условна присъда, влязла в сила на 30 юли тази година. Наказанието му е наложено, тъй като непълнолетен е държал наркотици.

Искам при майка ми, искам да помагам на майка ми, каза Ангелов, който е приятел на първа братовчедка на Женя. "Съжалявам, със сигурност”, заяви пред журналисти убиецът.

Още по темата
Светла Тодорова, която според прокуратурата е била поръчител на убийството, има три деца, които са на 3, 5 и 15 години. Те са настанени в социални домове. Според обвинението тя е опасна дори за децата си, тъй като според показанията по делото 15-годишната Даниела е била в течение с намеренията на майка си да поръча убийството на племенницата си.

Прокурор Галина Минчева обясни, че по случая са събрани изключително много доказателства, включително и самопризнанията на Петър Ангелов, че е убил момичето. „Това престъпление надхвърля понятието за изключително тежко престъпление”, каза Минчева.

По думите й момчето е опасно за обществото, а освен това може да се укрие. Освен това когато Петър е давал показания, е станало ясно, че той е искал да извърши и такова престъпление и спрямо друго лице.

Двамата обвиняеми могат да обжалват наложените им мерки за неотклонение на 9 октомври пред Апелативния съд във Варна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


149
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
И аз не мога да разбера какво има да ги превъзпитават тези. От тях хора няма да станат! Толкова хладкорвъвно и без капка жал да заколят като животно това хубаво момиче! ***!Няма никакъв смисъл от доживотна присъда. За какво ще стоят по затворите да кибичат? Да направят едни трудови лагери и да копаят уран или да правят върху тях опити на лекарства. Трябва по някакъв начин с живота си да компенсират това, че са отнели чужд.
52
0
 
14
 
! Отговори
valya.doncheva.5 преди 11 години
До ф 48Други сайтове пишат, че тази нощ майката, която заработва като детегледачка, е бавела близначета у заможно семейство на Св. св. Константин и Елена, а бащата - шофьор също е бил на работа. Лелята е издебнала, че ги няма в къщи и извикала Петър. Вярно е,че журналистите пишат ту едно, ту друго, но горното звучи логично. От което нещата не стават по-малко ужасни.
51
0
 
25
 
! Отговори
до 44 преди 11 години
Съгласна съм- доживотни. Но трябва ли обществото да издържа зверове и ***? Колко лв. на ден ще им плащаме? /със сигурност повече от парите с които разполага един пенсионер!/ Аз съм за връщане на смъртното наказание за особени случаи като този и онзи с убитият Николай- техните убийци не са хора, а ***! Ако е при самозащита, по непредпазливост, при няково стечение на обстоятелства- да! Но тези са със зли сърца, те са садисти, не НЕ СА ЧОВЕЦИ
50
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Никакви такива с доживотна,да ги хрантутим 10-15години,да им плащаме за дрехи,кабелна,охрана,че и отпуски ги пущат.Като в арабските страни-на улицата и бой с камъни докато мърдата!!!***!
49
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
В тази държава ни трябва смъртно наказание според мен. Така поне ще има шанс следващия *** да се замисли дали си заслужава.
48
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
*** ....SEGA SE SETIL ......CHE SAJELIAVALDA SI MISLEL PREDI TOVAPONEJE SI HVANAT I SAJELIAVASHSMAT ZA TAKIVA KATO VAS...SAMO SMART
47
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Имало е борба. Пишеше, че се е съпротивлявала с всички сили и продължително, затова е била намушкана толкова много пъти. Може родителите й да не са били вкъщи точно тогава. Нали баща й я е намерил чак на сутринта, отваряйки входната врата. Значи точно тази нощ го е нямало. Лелята и братовчедката са си били вкъщи и са чули сигурно, но са злорадствали. Сигурно са знаели, че бащата няма да го има тази вечер и затова са извикали момчето точно тогава. За да няма кой да й помогне.***!
46
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Защо показват снимки само на този? Защо не покажат и лелята? Как е възможно да съществува подобна социопатка! Казала на 15-годишната си дъщеря, че мисли да убие братовчедка й. С която живеят заедно в една къща! Ненормална работа!
45
1
 
12
 
! Отговори
ф преди 11 години
аз друго се питам,никой нищо да не чуе, горкото момиче не е убита с един удар на ножа,след като ръцете и с порезни рани значи се е защитавала, викове не е ли имало ако е имало борба някои предмет да падне да предизвика шум
44
0
 
15
 
! Отговори
до 22 преди 11 години
Челото и погледа.Те казват всичко. Чудя се само на тази 15-годишна, за КАКВО е и е такъв приятел- не учи, не работи, с два пръста чело...Ами още като ПОГЛЕДНЕТЕ един човек се разбира колко струва!( не по дрехите, дрънкулките)Но ако има тауировки- пиши го бегал! ( ще го избягват и работодателите)А казват- кажи ми с кого дружиш, да ти кажа какъв си!И по-добре сам, отколкото с ***!
43
2
 
5
 
! Отговори
Perko Naumov преди 11 години
Kakvo o4akvate sled kato Boko tikvata i Ceco Meco se zaeha da oneviniat terorista ivailo Pomiara!!!! Imenno na nego leliata e krastila 3 godi6nia si sin!!!!!! Da vi e 4estito!!!!
42
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
28-ми ... додохме си на думата.Средностатистическия българин прилича и е едно голямо ***. Или ***, ако се е нататуирал повсеместно... Точно така - средностатистически - ***, невежа, полудял, понеже няма абсолютно никакви съзидателни интереси и психиката му не издържа...Болни хора са средностатистическите българи. Душевно болни.
41
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Доживотни и за двамата. В САЩ се дават 2-3 доживотни за подобна хладнокръвна жестокост
40
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Смърт
39
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Според мен по-опасна и жестока е лелята-поръчител. Тази ***, родила 3 деца и ги захвърлила по социалните домове, и отнела живота на племенницата си. Тоя изверг има още неща за казване. Не е казал всичко. Невъзможно е в тази къща поне родителите на убитата да не чуят нищо, след като е установено че е оказала яростна съпротива.
38
3
 
9
 
! Отговори
39 продължение преди 11 години
Самопризнанията не го правят убиец а само дават насока в която да работни разследването! Тоя кратун може да прикрива някой от другите две патки и докато съда не постанови кой е извършителя нямате правото да го наричате "убиец"! Но все пак трябва да бъдет наказани със смърт!
37
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"Той употребява лека дрога, знам, но откак баба му почина, нещата тръгнаха назад, разказва жената, близка до неговото семейство. Не само че се скарал с майка си за девойката, но той почнал да я изнудва. Постоянно искал от нея пари. Първо поискал да си купи лаптоп, после и кола, независимо че няма шофьорска книжка. Като получил отказ, той заплашил майка си, че Светла ще му даде 2000 лева да убие Женя и така щял да си набави нужните пари"
36
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Никакво уважение към това *** на снимката но надписа под снимката говори какви аматьори работят в този сайт! "Убиецът Петър Ангелов. Снимка: Bulphoto" В българското и световното законодателство човек е невинен до доказване на противното. А вие драги ми неграмотници сте го осъдили без доказателства! Какво ще стане ако се стигне до обрат както при случая с убийството на Яна? Това е най-малкото непрофесионално от ваша страна!
35
0
 
16
 
! Отговори
rument преди 11 години
Да гният до живот мамка им.....
34
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тия ще бъдат поредните "невинни".Гарантирано от герберският съд.