Марио Николов и Людмил Стойков остават невинни

Прокуратурата оттегли протеста си
Обновена: 21 ное 2012 14:25 | 21 ное 2012 13:58,
53
Марио Николов и Людмил Стойков остават невинни
Марио Николов остава невинен по делото за пране на пари. Снимка Булфото

Прокуратурата е оттеглила протеста си срещу оправдателната присъда по делото за пране на пари срещу Марио Николов и Людмил Стойков, съобщи БТА, като се позовава на свои източници.

Двамата бяха обвинени за „изпирането“ на 7,5 млн. евро по проект по програма САПАРД. Подсъдими по това дело бяха още и съпругата на Николов – Мариана, както и Ана Шаркова, Иван Иванов и Валентин Ангелов. Те също получиха оправдателна присъда по време на заседанието на Софийския апелативен съд на 21 сепетмври.

Мотивите на съда тогава бяха, че липсват достатъчно доказателства за вината на подсъдимите. Делото се гледаше от съдия Калин Калпакчиев, избран за член на Висшия съдебен съвет.

Съдът определи като погрешни действията на прокуратурата при разделянето на обвиненията – за източване на средства по програма САПАРД и пране на пари. Така съдът не е успял да установи фактите по делото.

Освен това в мотивите имаше и критики по отношение на бездействие и пропуски в обвинението срещу Марио Николов и Людмил Стойков, които също пречат за изясняване на ситуацията. Част от събраните доказателства са произволни, необосновани или касаят само общи твърдения, допълват от апелативния съд.

Първоначално от прокуратурата внесоха протест срещу тази присъда пред Върховния касационен съд, но сега го оттеглят. Няколко дни след произнасянето на присъдата зам.-главният прокурор Галина Тонева призна, че може да има допуснати грешки по това дело.  

Още новини от България четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
0
 
0
 
! Отговори
срам , срам, срам преди 11 години
от българската съдебна система,в която парата съди,българска парасъдна система.
45
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Аве Българино кой ще ти помогне ако сам не го направиш?Защо никой не излиза на улиците и не протестира а си седите на топло пред компа.?Щом е така значи ви изнася тази ситуация и сте си добре.Замислете се малко и спрете да пишете глупости на всичкото отгоре и неграмотно!Като доиде БСП тогава ще цъфнете.....Всеки народ си заслижава съдбата....жалко за тези истински българи живели преди нас и загинали за БГ.
44
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Това изобщо не трябва да се коментира,,,почти е сигурно че са си платили за свободата,,,иначе за какво са им 15 000 000 няма как да ги харчат,,или са обещали на тези избори да подкрепят Боко Тиквуна,,,,,,иначе подкрепяха Червените,,лошо,,държавата ни е мафиотска,,бог да пази България
43
0
 
2
 
! Отговори
а преди 11 години
То не е за коментар!
42
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ДА СЕ НАДЯВАМЕ И ДА ПОМОГНЕМ ПО-СКОРО ДА ДОЙДЕ ВИДОВДЕН
41
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Сега ми става ясно защо след Девети маса адвокати,съдии и прокурори за били изпратени в Белене,Скравена и т.н.И моето семейство е пострадало,така че не си мислете ,че защитавам дивите ***.Явно обаче,че доста народ от хай лайфа и випа си е бил точно за там.Лошото е че покрай сухото изгоря и много от суровото.
40
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Чудовищна наглост и цинизъм! Какъв Шенген какви 5 лв? Чудно въобще ,че ни приеха в ЕС.*** и престъпници.
39
0
 
1
 
! Отговори
BG преди 11 години
ONLY IN BULGARIA - Darzava maitap - Chetete komentar 30 tova 6te stane v BULGARIA - TAPANARIA
38
0
 
4
 
! Отговори
дърт милиционер преди 11 години
Този *** /прокурор/ който спря обжалването се казва С.Ненков.....тази *** някога беше военнен следовател....и заедно със адв. С.Георгиева бяха обърнали военното следствие на бащиния......Слушал съм от потърпевши доста пикантни истории....Яко са прилапвали от сгазилите лука...коли, апартаменти....пари...Страшен *** ! Колко ли е лапнал този *** за да направи сега тази гадост ??? *** !
37
0
 
15
 
! Отговори
Фалконе преди 11 години
На стадиона в Чили беше подходящо за правосъдието.
36
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ТОЗИ ТЮРЛЮГЮВЕЧ СЕ ЗАБЪРКВА СЪВМЕСТНО С ЕВРОПЕЙСКИТЕ НАЧАЛНИЦИ, КОИТО УЖ КРИТИКУВАТ БЪЛГАРСКАТА СЪДЕБНА СИСТЕМА ! ЦЕЛТА Е НАРОДА ДА БЪДЕ ОШАШАВЕН , ОБЕЗВЕРЕН И ОТКАЗАН ОТ ТОВА ДА ПОСТИГНЕ ПО-ДОБЪР И ДОСТОЕН ЖИВОТ ! НЕЩАСТНИ ДРОГАДЖИИ ХВАНАТИ С 3 ГРАМА ВЛИЗАТ ЗА 5 ГОДИНИ В ЗАТВОРА, А ТОЗИ - 7,5 МИЛИОНА И - НЕВИНЕН ! ТАКАВА ДЪРЖАВА НЯМА ДОРИ И В ЛАТИНСКА АМЕРИКА И АФРИКА !
35
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Явно на българина на 10 години един народен съд му трябва ,че да не пипат от страх да не влязат в следващата лотария.
34
0
 
38
 
! Отговори
държавата на мафията преди 11 години
Държавата на мафията ! Какво повече да се каже !? ГАВРА НА СЪДА И ПРОКУРАТУРАТА С ВСИЧКИ ЧЕСТНИ БЪЛГАРСКИ ГРАЖДАНИ !
33
0
 
22
 
! Отговори
kuk преди 11 години
Цялата правораздаваща система е корумпирана а ние нападаме само съдията,всичко е вързано[ МВР-прокурор-съдия= на много ???? .] Главната роля е на разследващият прокурор от него зависи разследване >обвинение>защита на обвинението. А май материала е калпав все повече се замислям върху думите на ББ. Много е трудно да се направи нещо в бг това е червива система, такава плетеница е, че накрая стигаш до безизходица опитвайки се да постигнеш неща на пръв поглед лесни за разбиране. Силна ръка и воля са
32
0
 
9
 
! Отговори
123 преди 11 години
Kurompirana sadebna sistema , kato vsichko ostanalo
31
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Единица мярка за корупция - "Българска съдебна система"
30
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
15 000 000 са много пари ....
29
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
господа съдии и прокурори, съсипвате държавата така! аз съм на 28, образован добре и няма да се върна в държавата ви заради хората там! но се опитайте да запазите поне останалите нормални българи там за да не ви гонят с вилите *** след 20 години и да ви крадат от хотелите и да си направят тяхна държава! макар че какво ви пука на вас, ***!
28
0
 
25
 
! Отговори
??? преди 11 години
ГОЛЯМ СРАМ !
27
0
 
26
 
! Отговори
bocko преди 11 години
Кой имал - дал!Кой можал - взел!Кой е могъл - скрил!Ае, повече обвиняеми няма!