Няма от какво да се притеснявам, спокойна е Гугушева

Тя ще бъде изслушана от етичната комисия на ВСС
Обновена: 12 дек 2012 10:02 | 12 дек 2012 10:01,
83
Няма от какво да се притеснявам, спокойна е Гугушева
Галя Гугушева се оттегли. Снимка: СДС

Няма нещо в моя живот, което да ме притеснява.

Това заяви Галя Гугушева, преди да бъде изслушана от етичната комисия на Висшия съдебен съвет.

Гугушева каза, че ще говори повече, след като приключи проверката на ВСС.

Решението за изслушване на Галя Гугушева от етичната комисия на ВСС беше взето, преди тя да се оттегли като кандидат за конституционен съдия.

Заедно с нея ще бъде изслушан и адвокат Петър Ванев, авторът на първия сигнал срещу нея. 

Галя Гугушева взе решение да оттегли кандидатурата си за конституционен съдия след официалното становище на парламентарната група на ГЕРБ, че няма да подкрепи нейната номинация.

Като мотив тя посочи изразените безпочвени съмнения от страна на медиите въз основа на твърдения на лица със съмнителна репутация.

Срещу Галя Гугушева постъпиха три сигнала, като най-сериозният е от адвокат Петър Ванев от Пловдив, който е за съмнения за пране на пари от фирми, свързани със семейството й. 

Още по темата
11 дек 2012 19:46
153
Вчера ръководителят на Апелативната специализирана прокуратура Борислав Сарафов внесе във Висшия съдебен съвет предложение за освобождаване на Галя Гугушева като заместник-ръководител на Апелативната специализирана прокуратура и преназначаването й като редови прокурор в АСП.

Кандидатурата на Гугушева беше издигната от СДС след среща на премиера с лидера на сините Емил Кабаиванов. Първоначално СДС номинира Петър Стоянов, но той отказа, след като стана ясно, че сините депутати няма да внесат в парламента кандидатурата му.  Последва разрив в синята партия, след като трима депутати бяха изгонени от СДС.

Вече близо месец реално Конституционният съд не функционира.

Няма как КС да избере председател, защото това трябва да стане в пълен състав, а в момента един член липсва.  

До институционалната криза се стигна, след като президентът Росен Плевнелиев бламира клетвата на Венета Марковска.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


83
Още по темата: ВССГаля Гугушева
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
0
 
13
 
! Отговори
гугуши преди 11 години
Е то цялата нация разбра , че Гугушева иска да се НАГУГУШИ са парички но нема да стане...
52
0
 
15
 
! Отговори
Валентин преди 11 години
Преди два дена обясняваше, че нямало от какво да се срамува, днес, че нямало от какво да се притеснява. Е разбрахме те, че си безсрамна ама какво правиш ти и такива като тебе в съдебната система. Такива дето се изживявате като полубогове, които раздават псевдоправосъдие според извратеното си саморазбиране за безпогрешност.
51
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До хахаАми отговори си защо нашите политици не гласуват редукция на броя на депутатите? За какво ни е тая орда от лапачи и колко от тях участват активно ? Има хора ,които не са си отворили устата и сигурно не греят какво става,но взимат яки пари и гласуват под строй. Хайде първо да се преборим с нашите комунисти,пък тогава да се смеем на чуждите!
50
1
 
6
 
! Отговори
ДО БАБА ОТ 41 преди 11 години
СТАНИ БАБО ОТ КЛАВИАТУРАТА, ДА ГИ ИЗТУПАШ ПРиСТЪПНИЦИТИ! АМА ГЛЕЙ ДА НЕ ИМ СТАНЕ ОЩЕ ПО ГОТ, КАТО В "ПАРНО" ФИЛМ, ЧЕ ОТ 23 ГОДИНИ ВСЕ ТАКАВА "ПАРНО" ПОЛИТИКА ГЛЕДАМЕ. ВСЕ ША ГИ СПУКАТ ОТ ЛОБУТ МРЪСНИЦИТЕ, А ПЪК ТЕ СИ УМИРАТ ОТ КЕФ.....
49
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тази е юрист с доста практика естествено че няма за за какво да се притеснява замела си е добре следите!
48
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
eeeeeeee dnes.bg писна ми с ваща гугувешева. От 2 седмици само това чета. Отворете някой друг сайт и изкопирайте някоя новина .....
47
0
 
13
 
! Отговори
ГУГУШКАТА РАЗПРАВЯ: преди 11 години
"Няма от какво да се притеснявам, спокойна е Гугушева " - СИНЪТ Е ИЗКАРАЛ ВСИЧКИТЕ НИ МАНГИЗИ В ОФШОРКАТА. МОИ ДА НЪ ФАТИТЕ, НЪЛ ЗНАИТИ КЪДЕ.....
46
2
 
16
 
! Отговори
до всички преди 11 години
Напротив! Много добре направи Стоянов, че се отказа! Иначе нямаше да знаем нито за Марковска, нито за Гугушеви.И НЕ е ВИНОВЕН СДС, нито ГЕРБ.ХАйде да да излъчи НЯКОЙ БСП!!!АМИ нека ЕДИН по ЕДИН всички да се кандидатират: представяте ли си КАКВИ НОВИ неща ще научим НИЕ, БЕЗ юридическо образование, за ПРЕХВЪРЛЯНЕ, ЗАКУПУВАНЕ, ДАРЕНИЕ, продажба и изкупуване на дялове от СОБСТВЕНИ ФИРМИ! УМ да ти зайде!Направо не вярвам, че някой ще се осмели сега да се кандидатира. Освен, ако не е правил хватки
45
0
 
1
 
! Отговори
до 42 преди 11 години
До ГеоргиевИ кой, ако не е тайна щеше да внесе предложението в парламента? :) Плиткоумник такъв!
44
0
 
11
 
! Отговори
Стария преди 11 години
Докога ще гледаме политици, магистрати менти,чийто висша цел са парите и апартаменти?Какво се получава, който най-много е кралнего ни налагат да ни учи на закони и морал!Способни ли сме, питам се, живота си да променимили ще критикуваме, ще псуваме и така доволни ще си спим?
43
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
до 43Съгласен ли си ,че ВНОС на електорат в Бе-гетото ,....няма !Някъде около 65%,от електоратът на ГЕРБ е от 3-ната коалиция ,25% е от БСП/главно ***,роми,*** и недоволни/,и 10%---други !
42
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Лакомията се превръща в .....ДИАГНОЗА,особено в Бг!Нали си получаваше заплатка ----ТЛЪСТА ,далаверки ----БОЛ,врътки-----БОЛ,търговийка-----БОЛ,ДДС---БОЛ,....."На здрава глава ----БОЛЕСТ"!БЪЛГАРСКА ----ЛАКОМИЯ!
41
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Остана ли някой магистрат неовъртян в собствените си л..на.Очевидно-не.Карайте ги тогава по ред та народа ясно да разбере какво представляват властимащите.Но рибата се вмирисва от главата нали?Я да си припомним един тел.разговор на най-високо ниво:"Танов,пак ми се обади Мишо бирата.Обещал съм на Първанов да не го закачам и няма да го закачам".Коментара е излишен.
40
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
до 40важното е че сега са от герб
39
7
 
5
 
! Отговори
Георгиев преди 11 години
До цялата тази каша в Конституционния съд и в СДС се стигна от Петър Стоянов.Той се оказа най-големият *** в тази сага , въпреки че навремето казваше " Аз съм СДС-ар " . Той се уплаши и пред СДС и Конституционния съд предпочете личния си интерес, като му трябваше три дни , за да обърне палачинката. Така че - Позор за Петър Стоянов, който в зората на демокрацията не случайно беше отлюспен от СДС - Пловдив. Ето такива сметкаджии и страхливци доведоха СДС до плачевно състояние. Но СДС го има!
38
1
 
18
 
! Отговори
баба ви преди 11 години
Ако има доказателства,че е крала и тя и сина и трябваше отдавна да са в затвора.Това се отнася за всички от "независимия" бг съд.Какво правим,народе? Щом си стоим и чаткаме на клавиатурите,ще продължават да ни скубят и ще чакаме справедливост свише...
37
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
до 35А чии ли КАДРИ са всички тези .....?Май не са създадени ,за 3 години ,това са КАДРИТЕ НА ПРЕХОДА в Бе-ГЕТОТО -БЛАТОТО на Европа!
36
0
 
16
 
! Отговори
Ало Европата ! преди 11 години
Ало Европата ! Вие ако не можете да четете да ви превеждаме бе !Помагайте бе , че сме най - бедни , а вижте как "законно " ни крадът.
35
0
 
8
 
! Отговори
kali преди 11 години
спокойна е , но на снимката никак не и личи ;)
34
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
На чия страна ,ще е закона ...?До сега за 23г.,закона е на страната ,на ---ЦАКАЩИТЕ!Бг-Съдът ще отсъжда ----50/50%,когато и ощетените цакат на съдиите ,както престъпниците !