Съдът оправда бивш зам.-министър

Александър Филипов беше обвинен за престъпления по служба
Обновена: 14 дек 2012 21:03 | 14 дек 2012 21:00, Миглена Иванова
22
Съдът оправда бивш зам.-министър
Снимка: архив, Булфото

Софийският градски съд оправда бившия заместник-министър на извънредните ситуации от квотата на НДСВ Александър Филипов, предаде БНТ.

Филипов беше обвинен за престъпление по служба.

За невинен беше признат и соченият за негов съучастник - ромският барон от Сливен Бако Стоянов.
Прокуратурата настояваше двамата да бъдат наказани с максимална глоба.

Според обвинението, Филипов и Стоянов ходатайствали пред кметове за различни фирми. Срещу уреждането на обществени поръчки получавали комисиона.

Според съда Прокуратурата не е успяла да докаже твърденията си.

Заместникът на Емел Етем беше арестуван през лятото на 2009 година след разследване на ДАНС. Първо беше обвинен за купуване на гласове, но после делото се сведе до престъпление по служба.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още по темата: Софийски градски съд
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Виновен-Невинен ,ама на гърба на данъкоплатеца са записани още поне 5000лева разходи по делото!
19
0
 
0
 
! Отговори
анонимен преди 11 години
Брей, как тъка го оправдали.
18
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Емелката пренасочи грешни пари по разни общини и си ги "усвоиха" под различни предлози. Случайно кметовете имаха не български имена. Ако осъдят заместника, ще стигнат и до шефа, а така ще нарушат договорките да не се "гонят". Затова никога няма да видим осъден грабител от прехода или от предишно правителство. Само ни замазват очите, като ги подвеждат под отговорност за да имитират дейност. Изчаква се да мине време и ги оправдават.
17
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
САМО в Бе-ГЕТОТО!"БИВШИЯТ" Бг-СЪД,ОПРАВДАВА ВСИЧКИ БИВШИ ПОЛИТИЦИ И УПРАВНИЦИ ,....БЕЗ ПРИТЕСНЕНИЕ !ТАКА И ТАКА ,ДОКЛАДЪТ ОТ ЕК за Бг е все един и същ и започва винаги с 1-ва точка:----"СЛАБА СЪДЕБНА СИСТЕМА в Бг"---
16
0
 
0
 
! Отговори
до 14 преди 11 години
Не си в час изобщо. Правораздаването в България отдавна е семейна фирма. Навързани са като свински черва. Нямаш никакъв шанс да пробиеш, ако не те дръпне някой от "вътре". Изобщо не си мисли, че може да заемеш какъвто и да е пост с "конкурс".
15
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ама разбира се, че ще ги оправдаят, защо изобщо го пишат като новина, нали сега ще осъдят една учителка, САМОТНА МАЙКА С 3 ДЕЦА, защото влязла пияна в клас и ОБИДИЛА ПОЛИЦАИТЕ С КРЪВНАТА ОБИДА - КВИ СТЕ ВИЕ БЕ, АЗ СЪМ ВИ ПРЕПОДАВАЛА!
14
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Браво на тъпата ни държава, можеш да присвоиш милиони лева и ще се отървеш с няколко хиляди глоба. ***.
13
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Останаха ли неоправдани? Имаме нужда от трибунал - бърза, категорична и безусловна присъда: затвор или разстрел.Така за година-две нещата ще се оправят. Но да се започне с прокурорите и съдиите. А трибуналът да е граждански. Прилича на съветските трибунали от едно време, ама ефектът е гарантиран.
12
0
 
11
 
! Отговори
Да ги изринат ! преди 11 години
Ама и ние имаме една прокуратура в България ... НЕВИННА. Последните фоерверки с Гугушева и Марковска са достатъчно показателни, какви хора са се окопали по високите етажи в правораздавателната ни и съдебна система. Там трябва да се рине с фандрома, докато не остане нито един плесенясал дърт впиянчен прокурор или съдия, а новите да бъдат много внимателно отсявани и постоянно под лупа гледани. Разбира се това трябва да са хора, които да няма с какво да манипулираш и притискаш, не като сегашните.
11
0
 
18
 
! Отговори
дали преди 11 години
Дали някога ще започне да се съди по един начин за всички?
10
0
 
21
 
! Отговори
Главен Прокурор преди 11 години
"Явно и днес се случват чудеса!" заяви главния прокурор. "След като вчера се случи чудо и Алексей Петров бе освободен от следствения арест, днес отново се случи чудо и беше оправдан поредния съмнителен подсъдим. Явно нашата съдебна система никога няма да проработи и ще имаме чудеса всеки ден, всякаш сме в страната на чудесата!" допълни прокурора и се запъти към поредното дело, за което народа смята че отново ще се случват "чудеса" и няма да има ефективни присъди.
9
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Изненада :)ТЕ всички са невинни
8
1
 
18
 
! Отговори
ганю преди 11 години
на всички е вече ясно.съдът в българия само оправдава и взема пари за това проклети да са
7
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Е , то остана ли престъпник НЕОПРАВДАН И НЕПУСНАТ?
6
0
 
27
 
! Отговори
ЯСЕН преди 11 години
НЯМА ЛИ УБИТ МАГИСТРАТ ,НЕЩАТА ТАКА ЩЕ ПРОДЪЛЖАВАТ- ЗАТВОР ОТ 1 ГОД. НА *** ОТКРАДНАЛА 2 БУТ. УИСКИ ,И 3 ЛУКАНКИ , А МРЪСНИЦИТЕ С МИЛИОНИТЕ -НАД ЗАКОНИТЕ!!!
5
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Цирк не ти трябва!
4
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До Анонимен НЕ!!!!!
3
0
 
28
 
! Отговори
МАЙКИТЕ ИМ ДА... преди 11 години
БРАВО НА СЪДА . ПО ТОЗИ СЛУЧАЙ ПОЗДРАВЯВАМ ЦЯЛАТА ИМ РОДА ДО 9 КОЛЯНО С ТОВА КОЕТО ЦЕЛИЯТ НАРОД ГИ ПОЗДРАВЯВА ЕЖЕДНЕВНО !!!!
2
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ВЪХ ,не моЙ да бъде Тва българския съд е НАЙ СПРАВЕДЛИВОТО СЪД НА ЗЕМЯТА Кут та Фанат с отрязана човешка глава в ръка и като кажеш ,че ти е за личната колекция и та пУщат веднага .Господи слез ,си пребери вересийте и *** който управляват България Че ще взема да наруша божията заповед ,,Не убивай а и много други
1
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Някой да се е съмнявал ?