12 години затвор за изверг, убил жена си

Ганчо Маринов направил пълни самопризнания
Обновена: 30 яну 2013 13:27 | 29 яну 2013 19:00,
77
12 години затвор за изверг, убил жена си
Осъденият Ганчо Маринов. Снимка: Dnes.bg

Бургаският окръжен съд даде 12 години затвор при първоначален строг режим на Ганчо Мариновю за това, че е убил по особено жесток начин трудноподвижната си половинка Кристина Димитрова, от която има син на една годинка.

Делото приключи за един ден, тъй като обвиняемият се призна за виновен и поиска съкратена процедура. Така по закон съдът трябва да му определи до 1/3 от определеното наказание.

Трагедията се разигра миналата година на 4 август. Около 18:30 ч. 43-годишният Ганчо Маринов се прибрал у дома солидно почерпен. Още от вратата той започнал да крещи на 33-годишната Кристина, с която живеел на семейни начала. Първоначално мъжът започнал да удря жена си през лицето с шамари. Постепенно обаче агресията му се разпалила и той започнал да я удря с юмруци. Жената не можела да се защитава, тъй като била инвалид. Увреждането тя получила преди време от мъжа си, след като в яда си един ден той я ударил с брадва по крака. Тогава жената била бременна с общия им син.

И макар този път насилникът да не си помагал с остри предмети, ударите му били толкова силни, че съборил беззащитната Кристина на земята. Това обаче не омилостивило пияния мъж. Той продължил да я рита жестоко в корема и по цялото тяло, докато нещастната жена крещяла за помощ.

В този момент покрай къщата им, която се намира в края на гр. Българово, минал чичото на Ганчо. Той чул виковете, но не посмял да влезе. Възрастният човек знаел, че племенникът му, често „раздава справедливост” над жена си по този начин. Самият той бил изпитвал върху гръба си агресията на Ганчо, затова подминал с надеждата, че скоро всичко ще утихне.

И то утихнало. Останала без сили, Кристина вече не можела да се съпротивлява. Нямала и глас да вика за помощ. Скоро настъпила и смъртта.

Тогава, към 22:20 ч., Маринов се обадил на бърза помощ. Навярно уплашен, че ще го закопчаят веднага, ако жена му умре, агресивният мъж обяснил на лекарите, че не живее в къщата, а само наминавал да види как е Кристина.

Разказал, че я видял в безпомощтно състояние на двора и веднага сигнализирал. Дори разиграл сценката на разстроен и ядосан близък, който ще търси мъст за стореното.

По-късно обаче пред разследващите той си признал всичко. В показанията си Маринов посочва, че не е искал да се стига до смърт, а само да сплаши Кристина, както се е случвало много пъти преди това.

„Не исках да я убивам, а само да я набия”, заяви и днес пред съда обвиняемият. За да смекчи вината си, той е подал и молба за признаване на сина си Георги, който от раждането си е настанен в Дом за медико-социални грижи в Бургас. От социалната институция търсят настойник за детето, което през април ще навърши две годинки. Тъй като засега такъв няма, пред съда в тази роля се яви директорката на Дома Пепа Ралчева. Тя помоли магистратите да определят за малкия кръвнина от 70 хил. лв. Искане, което беше прието.

Подсъдимият ще трябва да плати обезщетение от по 5000 лв. и за родителите на загиналата Кристина - Иванка и Петко Димитрови. Първоначално майката и бащата, които нямаха адвокат и се представляваха сами, поискаха от съда 100 хил. лв. Близките обаче не успяха да се обосноват защо настояват за тази сума. “Искам тези пари, защото съм й майка.”, беше основният мотив на Иванка Димитрова. На въпрос от страна на съда какви са били отношенията с дъщеря й, жената отговори, че не са били много близки, не са си и помагали много, но тя като родител я е обичала.

Решението на окръжните магистрати може да бъде обжалвано в срок от 15 дни пред Апелативния съд в Бургас.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


77
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
66
0
 
0
 
! Отговори
ПЕШКО преди 11 години
АКО ЗА ТОВА СЕ ДАВА ДОЖИВОТЕН ЗАТВОР, КОИ ГАРАНТИРА ,ЧЕ ТОЗИ ЩЕ ЖИВЕЕ САМО 36 ГОДИНИ. НАЛИ СЪДЯТ САМО ПО ФАКТИ.
65
0
 
2
 
! Отговори
Мей-мей преди 11 години
Безумияна на Българското правораздаване нямат край.Още при удар с брадва в крака на бременната жена ,този трябваше да е прибран в затвора без всякакви разправии.Ето сега резултата-убийство.
64
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тоя пич е е утрепал жена си от бой.
63
1
 
0
 
! Отговори
Стефка преди 11 години
До Луд -Син да тои се роди зет да ти доведе помия долна .Ти си *** и заслужаваш цял живот да страдаш.***
62
0
 
0
 
! Отговори
Един от всички преди 11 години
До ганюЧовече опитах се да ти дам 100 плюса ама за сажаление немога обаче Всички заедно можем! И не само това. Иска ми се като стана утре всичко вече да се е случило ама уви, трябва заедно да нападнем!Съдебната система е пълен провал в майка България.
61
0
 
6
 
! Отговори
Дреме ми преди 11 години
Хора, преди да пишете седнете и помислете малко !Как така, човек убил осакатената си жена по негова причина, и то по какъв жесток начин, да има правото след 7-8 годи да живее свободно и ако реши да убие човек, който в последствие може да се окаже близък или самия Вас ?Гледам, че има и граждани, които го възхвалят ! Не дай си Боже, някой да възхваля убиеца на Ваш близък!на в
60
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
DO LUDIYA... DETETO I JENATA KAKVA VINA IMAT *** TAKIV BADI COVE4EN
59
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
*** истории, тези не са човеци, увредени са генетично, трябва да им се забрани да се размножават. УджЪст
58
0
 
8
 
! Отговори
God преди 11 години
А защо съда не се е обосновал как е оценил човешки живот на 5 000 лв.?Тоя не може да иска съкратена процедура при условие, че е убил човек. И то беззащитен човек. Това трябва да се разглежда като умишлено убийство извършено по особено тежък и жесток начин. И тоя *** иска да си признае детето, че да може да тренира на него. 12 години затвор не са малко, но е най-добре да го самоубият. Този е пълен социопат.
57
7
 
5
 
! Отговори
Луд преди 11 години
Айде още едно гърло по затворите дето ще ни тежи и неговата малка *** по домовете дето пак ще ни тежи ! Добре че поне жена си е утрепал, че нея да не храним да ***
56
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
***! Български ***! Граждани на Европа! Гордостта на нацията! Болен е с вас!
55
0
 
7
 
! Отговори
vik преди 11 години
do jivot ili smart na tozi *** za6to da jivee slet 6 godini da izleze i da ubie nekio drug
54
0
 
16
 
! Отговори
ганю преди 11 години
по добре да се распусне съдебната система тя само опрвдава не съди и взима грешни пари
53
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"Така по закон съдът трябва да му определи до 1/3 от определеното наказание." Ха-ха. Да не се изказвам грубо де. мани, мани - "златен" пример за бъдещи подражатели. после *** се чуди на законотворците ни. уникално.
52
0
 
1
 
! Отговори
ванчо преди 11 години
***,бе чети.***,работИ
51
0
 
9
 
! Отговори
Бяла гордост преди 11 години
За тоя *** ,присъдата ще бъде разстрел !
50
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
nema li koi da go gramne tozi bukluk sled nekoa godina 6te izleze i 6te ubie pak nevinen 4ovek SMART ZA OTNET JIVOT
49
0
 
10
 
! Отговори
Дреме ми преди 11 години
Викаш, това си е нормално, а ?А утре някой , ако реши да убие друг, а този е ***, сестра ти, теб или дъщеря ти, сина ти баба ти или дядо ти. Можем ли да пишем пак същото тук ?Е, голямо разсъждение, голямо чудо. Явно дълго време го мисли преди да го напишеш ?
48
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
zatova si namerete maj v druga darjava
47
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
това само в жалка българия може да се случи ,където прокурорите и съдиите са подкупни , а човешкия живот не струва нищо