Досиетата - скелети, излизащи от гардероба в удобен момент

Цацаров: Трябва да се казват "Буда", "Зевс" или дявол знае как
Обновена: 7 фев 2013 14:51 | 7 фев 2013 12:15,
80
Досиетата - скелети, излизащи от гардероба в удобен момент
Сотир Цацаров Снимка: Булфото

Темата с досиетата се отварят при всеки удобен политически момент, коментира пред журналисти главният прокурор Сотир Цацаров по повод скандала "Буда". 

"Това е една библиотека или гардероб със скелети, който периодично в удобен политически момент напуска библиотеката, влиза в публичното пространство и после отново се прибира", обобщи ситуацията той. 

Главният прокурор уточни, че няма значение дали по темата с досиетата става въпрос за премиер или за всеки друг. Достатъчно е изваждането на картончета или таблици, за да бъде завъртяно "колелото" по един и същи начин години наред, смята той.

"Достатъчно е да са папки, да са стари, да се казват "Буда", "Зевс" или дявол знае как", коментира главният прокурор, но допълни, че за съжаление у нас това се превръща в елемент на политическа действителност и дори на политическа борба.

„След като се запозная със самото досие „Буда” и установя дали има изтичане на класифицирана информация, ще кажа дали ще има проверка на прокуратура“, подчерта той.

Още по темата
Твърдението за участието на Хизбулла в атентата в Бургас е на базата на обективни данни по делото, но това не означава, че имаме готово дело за съд, заяви още Цацаров.

На този етап делото не е готово за внасяне с обвинителен акт, но задачата е хората, виновни за този терористичен акт, да бъдат изправени пред съд. Сега има доказателства и оперативни данни, но този извод е твърде различен от този, който е необходим, за да бъде внесен обвинителен акт, каза още главният прокурор.

Той обясни, че тепърва предстои официализиране на много оперативни данни, в това число молби за правна помощ. България и Ливан имат сключен договор за правна помощ, което означава, че можем да разчитаме на доброто сътрудничество между ливанските власти, отбеляза Цацаров.  

Разследването на терористичния акт в Бургас е много активно и хората, които са работили по него, са свършили наистина огромна работа. То трябва да продължи по същия начин, коментира още главният прокурор.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


80
Още по темата: досиеСотир Цацаров
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
0
 
0
 
! Отговори
аз преди 11 години
" Досиета" за отвличане вниманието на хората от наболяли въпроси отнасяще се до качеството на живота им.
55
2
 
1
 
! Отговори
куку преди 11 години
Прасето цацаров е ярък пример на това за което цецко твърди че всички магистрати са корумпирани и зависими как ще отвори папката на ментора си нали той го направи глав. прокурор е ако са други досиета ще е друго
54
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
dosetata sa vashta prenadlejnost kam partiata maika partiinite sekretari komsomolski sekretari direktori zagrabili vlasta v balgaria chrez prevrat i stanali prestapnici s ograbvanbeto i prestapleniata si sreshty naroda.veche 23 godini.
53
1
 
7
 
! Отговори
до 59 преди 11 години
тъй като темата е друга ,но герберугите си пеят една песен за жалост вече 4 г. ,в тоя ред на мисли да ви питам ,може ли инвалид 100% живеещ в една стая,който не пере и готви/това се прави в жилищто на сина и/живее сам за 35 дена е използвал ток за 225 лв.-пенсията с добавката за придрлужител и от починалия съпруг е 300 лв. е това питам всички какво става-да и преседнат парите на алчната цветелина от зелената енергия на нея и до девето коляно
52
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Интересно нещо са това ДНЕШНИТЕ МАГИСТРАТИ: Те му ПОКАЗВАТ ДОСИЕ БУДА ( действащ премиер) , който е ОБВЪРЗАН с СЕНЧЕСТИ СТРУКТУРИ на страната . МАГИСТРАТА се ПРАВИ ,че НЕВИЖДА .Даже и ФРЕНСКИ ВЕСНИК ПУБЛИКУВА досието на БУДА.
51
0
 
8
 
! Отговори
Х преди 11 години
СЪДЕБНАТА СИСТЕМА ЩЕ СЕ ОПРАВИ КОГАТО СЕ ИНТЕГРИРАТ ***.А НЯМА ЛИ СТРАХ ОТ СЪДА ТО НЕ Е ДЕМОКРАЦИЯ А СВОБОДИЯ.
50
0
 
9
 
! Отговори
58 - 1 преди 11 години
Ако документите са истински, то трябва да видите и останалата част от документите, след образуване на делото за оперативно наблюдение, ако такова дело е образувано, то не може да няма доклади, записи, протоколи и веществени доказателства,прилагани към него. Ако има такива, то не е лошо да проверите какво съдържат и защо е прекратено, или не е прекратено ...Все пак сте Главен прокурор!
49
6
 
5
 
! Отговори
Песимист преди 11 години
Р.Овч.,Р.Петков,Станишев,Първанов,Миков,Костов-героите на нашето време!!! За 20години направиха от България ***! Щетите са толкова дълбоки ,а народа е толкова объркан -скоро няма да отлепим дъното! Няма съд,който е в състояние да ги овезмезди-ресурсите са в тях!
48
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Г-н Главен прокурор,Защото сте прокурор, все пак, не можете да наричате документи, съставени от служители в Министерство на вътрешните работи, при това в кръга на службата им "скелети", както и не може да наричате архива на същото това министерство "гардероб". Документите или са истински или неистински, както и или са изтекли от архива на МВР или не са. Ако става въпрос за теч, то документите са от архива, ако са неистински, значи иде реч за престъпление по НК, ако са истински - не е лошо да с
47
3
 
7
 
! Отговори
ВНИМАНИЕ преди 11 години
СКЕЛЕТИ АМА ФАЛШИВИ ,ОТ АГЕНТУРА ИСТИНА НЕ МОЖЕШ ДА ЧАКАШ ,ВСИЧКО Е СКАЛЪПЕНО КАКТО ИМ Е БИЛО УГОДНО ЗА Д А МОГАТ ДА ГО ИЗПОЛЗВАТ В ОПРЕДЕЛЕН МОМЕНТ ,КОЙ ЯЛ ,ЯЛ ,КОЙ *** *** ,МИЛИОНИТЕ ОТИДОХА В РЪЦЕТЕ НА 10 % И СЕГА НИЕ СМЕ ТЕХНИ РОБИ.....ИСТИНАТА Е РАВЕН СТАРТ ОТ ДНЕС НАТАТЪК
46
3
 
8
 
! Отговори
:) преди 11 години
имам една мечта ,този път бойко да даде ход на всички досиета ,папки ,картончета и т.н.,стига вече сме живяли в лъжи.СЕГА Е АПОГЕЯ ТИ БОЙКО ,АКО ТОВА УСПЕЕШ ДА НАПРАВИШ ,НА ИЗБОРИТЕ ЩЕ ИМАШ 75 %
45
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
цацарка..заеми се с мутрите и крадците в държавата а не праскай глупости..за какво си главен....работи-работи!!!!
44
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Зевс не беше ли някакъв зевзек дето си папал децата та го нарекли папа или пък после му викали папагруа,ама едно май беше последното се скрило и му засекло времето та го нарекли Хронос като хронометър.
43
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Хората от ДС отдавна построиха свойте градове-мечти по големи и хубави от цялото черноморие далече от Европа. Какво ни пробутват тези дребни мишоци.
42
4
 
6
 
! Отговори
До 57 преди 11 години
Прав си 13% искат БСП и *** им!
41
3
 
8
 
! Отговори
ф-1 преди 11 години
Вече ми се гади като видя тези долни ***! Превърнаха държавата в свинарник и се гаврят както си искат добитъка.прочетете в Биволь за хората,които ни управляват, навързани като свински черва в структурите на организираната престъпност.Ей, хора, колко века ви трябват да се събудите?
40
9
 
7
 
! Отговори
akud преди 11 години
за 22 г преход преди парламентарни избори аз се наслушах на досиета, КОМУНИСТИТЕ нямат други ХВАТКА освен интриги. нямам нерви за тях
39
14
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
камунетата реват, значи човека е прав:)
38
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тези досиета ги отварят всички правителства !----А кога ще ги затварят ,....ПИСНА МИ !Затова и преходът 23г.,продължава ---още 23г.
37
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ще има пржоли, заслужи и малък бонус с това изказване