Досиетата - скелети, излизащи от гардероба в удобен момент

Цацаров: Трябва да се казват "Буда", "Зевс" или дявол знае как
Обновена: 7 фев 2013 14:51 | 7 фев 2013 12:15,
80
Досиетата - скелети, излизащи от гардероба в удобен момент
Сотир Цацаров Снимка: Булфото

Темата с досиетата се отварят при всеки удобен политически момент, коментира пред журналисти главният прокурор Сотир Цацаров по повод скандала "Буда". 

"Това е една библиотека или гардероб със скелети, който периодично в удобен политически момент напуска библиотеката, влиза в публичното пространство и после отново се прибира", обобщи ситуацията той. 

Главният прокурор уточни, че няма значение дали по темата с досиетата става въпрос за премиер или за всеки друг. Достатъчно е изваждането на картончета или таблици, за да бъде завъртяно "колелото" по един и същи начин години наред, смята той.

"Достатъчно е да са папки, да са стари, да се казват "Буда", "Зевс" или дявол знае как", коментира главният прокурор, но допълни, че за съжаление у нас това се превръща в елемент на политическа действителност и дори на политическа борба.

„След като се запозная със самото досие „Буда” и установя дали има изтичане на класифицирана информация, ще кажа дали ще има проверка на прокуратура“, подчерта той.

Още по темата
Твърдението за участието на Хизбулла в атентата в Бургас е на базата на обективни данни по делото, но това не означава, че имаме готово дело за съд, заяви още Цацаров.

На този етап делото не е готово за внасяне с обвинителен акт, но задачата е хората, виновни за този терористичен акт, да бъдат изправени пред съд. Сега има доказателства и оперативни данни, но този извод е твърде различен от този, който е необходим, за да бъде внесен обвинителен акт, каза още главният прокурор.

Той обясни, че тепърва предстои официализиране на много оперативни данни, в това число молби за правна помощ. България и Ливан имат сключен договор за правна помощ, което означава, че можем да разчитаме на доброто сътрудничество между ливанските власти, отбеляза Цацаров.  

Разследването на терористичния акт в Бургас е много активно и хората, които са работили по него, са свършили наистина огромна работа. То трябва да продължи по същия начин, коментира още главният прокурор.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


80
Още по темата: досиеСотир Цацаров
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
1
 
0
 
! Отговори
бири преди 11 години
youtube/watch?v=GQ1mHWJAG_k
35
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тоя сайт е озвучен! Като го отвориш се чува жалното мучене на червените телета!
34
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Този вчера го спуснаха на тази работа и той вече с все сила работи за работодателите си.
33
9
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ЦАЦАТА НАЛИ Е СЛОЖЕН ОТ НАШИЯ БУДА НА ТОЗИ ПОСТКАКТО ПЛЕВНЯТА, ТАКА И ТОЙ СА МОРАЛНО ЗАДЪЛЖЕНИ
32
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Кой е "Зевс"?
31
1
 
0
 
! Отговори
До Дръндера преди 11 години
Отговори бе *** за "удобния момент"!
30
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Партията на Спина, чак сега осъзна, че съдебната система не работи. Добро утро!
29
1
 
1
 
! Отговори
anonimen преди 11 години
vze da im istiva mqstoto na priqtel4etata ot GERB,sled kato komprometiraxa texniq lider,i vzexa da balvat gluposti sled kato samiq toi prizna za sa6testvuvaneto na dokumentite,sega Cvetanov kazva 4e bili fal6ivi ,to i Mi6o Birata umrq 4oveka ot fal6ivite zapisi,za da vlastvat GERB
28
3
 
15
 
! Отговори
Дръндер преди 11 години
Не очаквах друга реакция от Цацата на властта! Все пак Цецо *** и Бойко Будата го подкрепят!
27
3
 
10
 
! Отговори
Сотир Удобното преди 11 години
А в мрежите на главния прокурор....само цаца! Туй акули, кашалоти .....Забравете! За Буда и Зевс....за тях изобщо не си помисляйте!
26
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Както и да гледаме на нещата истината е , че в България съда и прокуратурата НЕ РАБОТЯТ, само подкупи, бонуси и заплати взимат с тях и без тях все тая.По-добре да назначим международен съд с по-големи заплати но да знаем , че се рабти, а сега само дрънкане на глупости цял ден и от десетилетия няма нито един осъден!
25
4
 
14
 
! Отговори
Оп-са преди 11 години
Чакайте малко, бе, на тоя тлъст *** работата му не е ли да проверява сигнали и да разследва, и при случай на несъвместимост с длъжността "премиер" и миналото на този субект, да повдига обвинения и да търси справедливост в името на народа???? Да бъде обективен?? А той скача веднага като вярно куче и защитава господаря си, без да се интересува кое е истина и какво е положението??? Срам и позор е тоя *** на този пост!!! Стигаме дъното с всеки изминал ден! Срам и позор и за нас!!!
24
1
 
2
 
! Отговори
макето преди 11 години
дож капе па ке се джока
23
3
 
5
 
! Отговори
Истината преди 11 години
Ето кой те е угоявал значи.На такива като теб едно време найш ки неща са се случвали, стават прилепи за нула време!
22
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Цацаров, вместо да се опитваш да се изказваш в качеството на джобен обвинител, вземи се стегни малко, вчера ми хареса отношението ти по въпроса с атентата. Повечето са ни ясни какви са и що са, само ГЕРБ се правеха на божи кравички и по- чисти от Майка Тереза. Добре е, че излизат и техните кирливи ризи, за да знаят хората на изборите какви са им вариантите.
21
3
 
14
 
! Отговори
No name преди 11 години
Гаден мазен подлизурко на Бойко
20
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
дУ 4Това не му е задължение ,.....не се ли излагаш ?
19
0
 
3
 
! Отговори
bolka преди 11 години
Ами да излизат. Така или иначе истината или лъжата ще излязат наяве, щом като ги има някъде или в някого. Това не е нищо ново. Колко години вече се отварят избирателно досиета, на час по лъжичка. И какво от това? Ефектът е кръгла нула. Който крал или злоупотребил или има тъмно минало, си живее необезпокоявано и спокойно.Та сега и това. Ще отшуми, а народът гледа поредния цирк.
18
5
 
12
 
! Отговори
Новобранка преди 11 години
Тоя още не е почнал и се окъка пред народа!!!
17
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
България никога няма да се оправи ,каквито и досиета и документчета да се вадят,това е 23 години преди избори занимават народа с политическа чалга.*** народ слаба държава това сме ние ...