Сигналът за атентат срещу Борисов – лист хартия с два пасажа

Експремиерът не е разгласил класифицирана информация
Обновена: 14 мар 2013 14:42 | 14 мар 2013 14:30,
483
 Сигналът за атентат срещу Борисов – лист хартия с два пасажа
Сотир Цацаров. Снимка: архив Булфото

Информацията, че Ахмед Доган е поръчал атентат срещу вече бившия премиер Бойко Борисов, е с изключително ниска степен на достоверност, стана ясно днес от думите на главния прокурор Сотир Цацаров.

Цацаров уточни, че информацията е постъпила в службите у нас през 2005 година от чуждестранна разузнавателна служба.

Припомняме, че минути след като парламентът гласува оставката на правителството на Борисов, ексминистър-председателят заяви от парламентарната трибуна, че пожизненият председател на ДПС го е поръчал.

От Движението за права и свободи категорично отхвърлиха подобни твърдения, депутатът от Синята коалиция и бивш шеф на НРС Димо Гяуров също остана скептичен към подобна информация.

Още по темата
Коментарите на всички след изявлението на Борисов се въртяха около това, че трябва да стане ясно кога е постъпила информацията, от коя служба, действително ли е квалифицирана и имал ли е право експремиерът да я оповестява и дали тя е достоверна.

Днес Цацаров отговори на част от тези въпроси. Главният прокурор описа въпросният сигнал като “лист хартия с надпис "строго секретно" и два пасажа“. Борисов обяви от парламентарната трибуна, че става въпрос за официален документ от чужда служба.

Становището на Държавната комисия по сигурността на информацията (ДКСИ) е, че документът няма качеството на официален документ на хартиен носител, който съдържа класифицирана информация, заяви днес главният прокурор.

Първият параграф от “листа хартия“ се описва, че организираната престъпност у нас подготвя атентат срещу главния секретар на МВР Бойко Борисов, а вторият - че атентатът е договорен с Ахмед Доган, когото възнамерявали да сложат на мястото на Борисов.

От службите са преценили, че написаното във втория пасаж е с изключително ниска степен на достоверност и затова тогава Борисов не е бил запознат с него.

През тази година, малко преди изявлението на премиера Борисов в Народното събрание, той е бил запознат и с втория пасаж от директора на Националната разузнавателната служба. Становището на Държавната комисия по сигурност на информацията е, че информацията, която Бойко Борисов е представил от трибуната на Народното събрание не е класифицирана.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


483
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
395
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Никаква изненада в избора на цацата.. Цацаров просто си беше спуснат като награда за замотаване на делото срещу Цецо Ушите. Ненапразно бе награден с пистолет от Цветанов. Милиционерите се сдобиха с още една играчка. Тъжна ни майка...
394
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ХА,ХА,ХА,ХА и атентатът като цялата му работа .ЕДНО НИЩО И ПОЛОВИНА
393
0
 
22
 
! Отговори
Егати осирането преди 11 години
НЕЗАВИСИМА И НЕКОРУМПИРАНА ПРОКУРАТУРА,БАРАБАР С ГЛАВНИЯ ПРОКУРОР - ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА
392
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
АБЕ ТИЯ СИ ЯДАТ НА 1 МАСА ЗАЕДНО, А ЗА ПРЕД ХОРАТА УЖ СЕ ПЛЮЛЯТ УЖ СА 2 РАЗЛИЧНИ НЕЩА , А ВСЪЩНОСТ -ГЕРБ, ДПС, БСП, НДСВ, СДС И СЕГА КУНЕВА СА АМЕРИКАНСКИ ЛАЙНАНИ ***.ПРОДАЛИ СИ ГАЗОВЕТЕ ЗА ПАРИ.ЗА МЕН ДОСЕГА СЕ СПИРАХ НА СДС, БСП НО ОТ ДНЕС НАТАТЪК ИСТИНАТА ЗА МЕН БРАТЯ БЪЛГАРИ Е ЕДНА АТАКА И ДОСТОЙНИЯ БЪЛГАРИН Е СИДЕРОВ.КОЙТО НЕ ГЛАСУВА ЗА АТАКА ГЛАСУВА ЗА СОБСТВЕНОТО СИ УНИЩОЖЕНИЕ И ГИБЕЛ.ВСЕ ЕДНО ГЛАСУВА В ПОДКРЕПА НА УНИЩОЖИТЕЛНИЯТ САТАНИНСКО-АМЕРИКАНСКИ ПЛАН "РАН-ЪТ" ПЛАНУВАН ОТ САЩ !
391
3
 
21
 
! Отговори
Най-важната новина преди 11 години
Ето най-важната новина за хартийка отпреди 10 години измести хората факли и темата за осирането на Тиквата във властта
390
7
 
0
 
! Отговори
DARK преди 11 години
Анонимен Така като те слушам ти се гърчиш като червей на кукичка :D Очевидно е , че си платен вече няколко часа само пишеш глупости вместо да работиш с такива мързеливи червени червей НРБ се докара до крах.БКП е требвало навремето да изтреби мързеливите като тебе по тия земи за да има цивилазация а не да им реди работа.
389
26
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Бойко борисов е най- коректния Премиер от прехода.Държавник , когото Европа призна!!
388
10
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Борисов сега се гърчите като *** на буца
387
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Бойко Борисов узакони ЧЕРВЕНАТА МАФИЯ! ТОЙ БЕШЕ ПОРЕДНИЯ ПРОЕКТ НА ДС!А М И Н !
386
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
щом има документ с печат строго секретно значи работата не за подценяване, а и на това листче има и името на ахмед доган. и не знам защо тез журналисти не споменават коя е чуждестранната разузнавателна служба
385
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
е защо тогава са сложили печат строго секретно на листа хартия като не е секретно. :):):)
384
6
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ама нали Боко трябва да се жалва дори и от празен лист.
383
7
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Безмозъщни герберастки фенове не се радвайте много. Вече нормалните Българи намразиха българоубиеците от герб и на 12 май сте ги накажат като загубят изборите.За бойко тиквуня е ясно ще като загуби изборите бойкотира пресконференциято от яд че българския народ го е изхвърлил от власт.Въпросът ми къде сте се скрият останалите гербери като разберат че са загубили изборите и повече няма да са на власт
382
11
 
2
 
! Отговори
BREAKING NEWS преди 11 години
Ройтерс 14/03/2013 16:47 България обяви комунистическата партия БСП за противозаконна терористична организация и възложи на генералния щаб на армията да отстреля всички комунистически *** от Позитано 20. До момента акцията по залавянето на терористите върви по план като е прочистена една четвърт от страната. Останали са около 350 червени олигарси и партийни функционери укриващи се по пещерите на величествените български планини.
381
4
 
25
 
! Отговори
турчин преди 11 години
Борисов каза последната лъжа човека от 12 год. лъже но като има амсалаци и кой да го слуша кой ни е виновен. Тоз човек е за съд и то за убийството на Хасковлията със стрелба с гранотомети. *** ръководители разпаднала държава. Не гласувайте за този човек.
380
20
 
8
 
! Отговори
БСП - Джемини преди 11 години
Спокойно комунисти ! Изобщо не се и надявайте на победа на изборите. Вече сме в 21 век и българите никога няма да гласуват за връщането на партия като БСП. Те са вече минало. Каквото било било до сега . Вече бъдещето принадлежи на модерни центристки партии като ГЕРБ. Центъра винаги е бил и ще бъде най-доброто към което се стреми човечеството. Всички крайности са вредни и мястото им е на ***. Аз още не мога да повярвам как сме имали президент комунист като агент Гоце.
379
5
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
То и управлението му беше такова,два пасажа-лъжи,реване,оплакване,селски хвалби и яко крадене!
378
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
още като го чух това от устата на ББ ми беше ясно, че е фишек, все пак през последните години му се наслушахме на празните агонизиращи приказки...
377
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ББ - този човек погуби България! *** го наричат някой, за съжаление ще се окажат прави!
376
19
 
4
 
! Отговори
DARK преди 11 години
Ама сте кухи *** всички не ви прави впечатление че така наречената национална разузнавателна служба си е трайкала 8 години.Просто сте от ония 50 платени служителя на БСП за онлайн агентура.