Отложиха делото срещу имамите в Пазарджик

Съдът не прие една от експертизите
10 апр 2013 20:29,
18
Отложиха делото срещу имамите в Пазарджик
Снимка: архив Булфото

Пазарджишкият окръжен съд насрочи за 29 май следващото заседание по делото срещу 13-те, обвинени за разпространение на антидемократична идеология. Слуаят стана по-известно като делото срещу имамите, проповядвали радикалния ислям.

Днес съдът изслуша две вещи лица, прие техническата експертиза, но не бе приета арабистката експертиза.

Съдът възложи на вещото лице Александър Шунин допълнителна задача да извърши нов превод на документи, открити в компютрите на подсъдимите.

Делото срещу 13-те подсъдими започна през септември 2012 г. Те са обвинени и за участие в нерегистрираната организация "Ал Уакф ал Ислами".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Някой дали не се сеща ,че и СЛДВАЩОТО ДЕЛО ,ЩЕ БЪДЕ ---ОТЛОЖЕНО ,СЛЕД ТОВА И ПО-СЛЕДВАЩОТО ,...И ТАКА ДОКАТО СЕ ЗАБРАВИ ВСИЧКО!
14
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ОТРЕЖЕТЕ ИМ ГЛАВИТЕЗА ЧИСТА И СВЯТА РЕПУБЛИКА
13
3
 
6
 
! Отговори
до 14 преди 11 години
не са в парламента.Но обикновения турски народ е честен и достоен.На ниво политика може да се изкарва всяка националност,която не ви е по угодата.Да не сте ги допусали да си правят партия.В много държави има различни етноси,но те се водят техни поданици.Вие сте изтръвали коня в реката от много години и сега ще си носим последствията.Но омразата не е оръжие.Диалога е по важен.Умението да убедиш някого че ти си правия и закона е на твоя страна.
12
4
 
3
 
! Отговори
до 12 преди 11 години
всеки народ си има своите отрицателни страни и обичаи.Ако попиташ турчина сигурно и той така ще каже за българина ,страхливи,продажни,развратени,крадливи.Това да мразиш турчин,че е по-различен от теб означава тесногръд ***.Искат българските *** и лесбийки да са на почит,защото били различни.Не мога да толерирам хора с изкривена психика като хомосексоалисти,а да бъда учен да мразя достойни хора.Нямам твоето мислене и обремененост към турския народ.щом са достойни хора ще ги уважавам.
11
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Никой никому не заплашва.Познаваш ли добре психологията на един турчин.Сигурно не! Те са народ със дисциплина,отговорни,съзнателни,съвестни,работливи и отмъстителни когато са наранени.Тези техни качества ги правят силни пред българското своеволие,наглост,арогантност.С тези си прости качества ще ви натрият мусурите,както по закон така и по религия.Да не сте ги допускали в парламента! Сега ще се съобразявате с тяхните изисквания и мнения.Ама за пари и калайджии станахте да въртите мазните си гъзов
10
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До 376Брей - почнахте да заплашвате... А дойдохте на гости и забравихте да си идете.Що не си събирате фесовете и зурлите и да се връщате откъдето сте дошли, ами ни натрапвате шалварите си?
9
5
 
11
 
! Отговори
faust преди 11 години
крайно време е България да стане забранена територия за такива ***....
8
14
 
2
 
! Отговори
376 преди 11 години
тез 13-имама ще ви направят диви и щастливи.Защо ще ме попитате?Това са най-големите ерудити.Другото което е ислямския свят ще застане зад гърба им.Такъв кошмар може да ни докарате,че ще се чудите от къде ви е дошло.Точно пък с имам да спориш,това е все едно да плуваш по течението,а малко са оцелелите.Затова не ги размотавайте по съделищата да ни е мирна държавата.
7
4
 
14
 
! Отговори
WASILISQNISGERMANI преди 11 години
ИМАМ.....ДОБРЕ ИМАТ....ДАИТЕ ГИ НА ДАНЪЧНИТЕ...
6
8
 
11
 
! Отговори
Кръстоносец преди 11 години
Директно в панделата!Никакви отстъпки на мюслитата!
5
7
 
15
 
! Отговори
Граждани на РБ преди 11 години
Ако вие не можете да ги осъдите,дайте ги на нас,ще бъдем много справедливи с тях.
4
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Айде бе - да не чакате да се спомине Алах?Явно пендарите още вървят на същата цена.Пък и съдиите - социално слаби (спомнете си "Магистратски ливади", имотите по морето за магистрати... и т.н. убийствено ОЧЕВАДНИ престъпления от магистрати.Та какво да очакваме сега.Пък и част от тия (както и някои лидери на Столетницата) са минали от другата страна на дъгата, та може да се надяват освен на финикийски знаци и нещо друго да намажат...Ха да видим. Дано да не съм прав...
3
9
 
15
 
! Отговори
ТОНИ преди 11 години
Нека България си стъпи на земята и покаже зъби срещу турцизацията, аз няма да позволя джамии в България през 5 метра. Управляващи, ако този въпрос не го оцените подобаващо, ще стане голям удар срещу мюсюлманите които ще си помислят че могат да си правят всичко. Трябва да знаят че 1300 джамии у нас,са нереално много.Никъде няма такова своеволие. Правителство - кажете на глас ясно и твърдо- не на своеволията на отделни личности от турски произход.Не се притеснявайте от заплахи в ефир - те са наказ
2
4
 
17
 
! Отговори
хм??! преди 11 години
Делото е отложено заради изборите, етносите и прочее неща ;)
1
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Научете се да пишете