Прокуратурата погна Флоров за подкуп

Обвинението образува досъдебно производство срещу шефа на ГДБОП
Обновена: 19 апр 2013 16:05 | 19 апр 2013 11:19, Камелия Цветанова
368
 Прокуратурата погна Флоров за подкуп
Станимир Флоров. Снимка: Булфото, архив

Софийска градска прокуратура образува досъдебно производство срещу директора на ГДБОП Станимир Флоров.

Това става след проверка заради получените в обвинението сканирани копия на класифицирани документи от МВР и ДАНС. Изискани са оперативните дела, водени срещу Станимир Флоров, и от анализа на получените по електронен път материали се установява, че те са идентични с документите в оперативните дела.

От съдържанието на документите в тези оперативни дела, както и от други доказателствени източници, е направен извод, че са налице достатъчно данни за извършено от Станимир Флоров престъпление - подкуп, в особено големи размери и представляващ особено тежък случай  - чл. 302а от НК.

Още по темата

Софийският градски прокурор Николай Кокинов е уведомил министъра на вътрешните работи за образуваното досъдебно производство и е отправил предложение за предприемане на мерки по реда на Закона за МВР спрямо директора на ГДБОП.

В хода на разследването, което ще се провежда от следователи от Следствения отдел на СГП, ще се събират доказателства и за евентуално извършено престъпление по чл. 357 НК (разгласяване на класифицирана информация).

Припомняме, че Софийска градска прокуратура започна преди дни проверка за изясняване на факти и обстоятелства около сканирани копия на документи, изпратени до медии и на електронна поща в обвинението, съдържащи  класифицирани данни с гриф „Строго секретно”, които касаят Флоров.

В обяснителното писмо авторът на сигнала се представя като „дългогодишен служител на службите, охраняващи националната сигурност на България и борещи се с организираната престъпност“.

„Естествено в това писмо няма да посоча името си, тъй като с приложенията към него ще извърша престъпление съгласно законите на Република България, понеже предоставям документи с гриф „строго секретно“, посочва анонимният подател.

Той твърди, че Станимир Славейков Флоров дълги години е бил разработван за това, че в качеството си на МВР служител на различни нива е покровителствал контрабандни канали, трафик и търговия с наркотици и е осъществил всички възможни форми на корупция.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


368
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
7
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
И понеже тъпоглавия физкултурник Цуцко гарантира за Флоров...
25
7
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Гербави свършени сте долни и *** мутри и трафиканти на дрога
24
3
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
А някой има ли съмнения, че Флоров е омазан и по случая с Мирослава?
23
5
 
33
 
! Отговори
АТАКА N.14 преди 11 години
ГЕРБЕРСКИТЕ НАРКОТРАФИКАНТСКИ МУТРО- МИЛИЦИОНЕРИ ЗАПОЧНАХА ЕДИН ПО ЕДИН ДА ГЪРМЯТ КАТО РАЗВАЛЕНИ БУШОНИ И , НАЙ ВЕРНИЯ И ДОВЕРЕН ЧОВЕК НА наЦВЪКАНИЯ АПАРТАМЕНТЧИК -ФЛОРОВ ГО ПОГНАХА ОТ ПРОКУРАТУРАТА,СКОРО ЩЕ ДОЙДЕ И РЕДА НА ЦВЪКО ,А НАКРАЯ ЗА ДЕСЕРТ И НА БАШ ГЛАВНАТА МУТРА И НАРКОТРАФИКАНТ НА АНФЕТАМИНИ -БУДА ,ЛЮБИМЕЦА НА ВСИЧКИ ПРАСЕТА
22
6
 
31
 
! Отговори
мекия преди 11 години
идва ред на боко и цвинокио, защото милиардите от контрабанда са у тях.
21
8
 
9
 
! Отговори
Гербер от класа преди 11 години
Ще си признае грешките и за следващия мандат на ГЕРБ вече няма да прави така.
20
10
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тодор Живков=Бойко Борисов+Валентин Златев.За който не е разбрал няма ГЕРБ против БСП,има Живковисти против политбюро на БКП,Живковистите си отмъщават за 10 ноември. В резултат ще си плащаме скъп бензин,ще ни мачкат монополи и те така.Отърване от комунисти няма.Само от Костов ги е страх и едните и другите.Това е положението ,който разбрал разбрал ,кака се ожени.
19
4
 
28
 
! Отговори
Bai Hoi преди 11 години
Ei da va vidqt vsichki che Gerberastite ste podkupni mutri !!!Dolu Gerb dolu mafiata !!!
18
5
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Анонимния платен гербераст пак е на поста си. Пиши бе, пиши. Гробарите няма да ти платят накрая.
17
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Цв.Цвинокио.... The The Gangsta......
16
4
 
47
 
! Отговори
х преди 11 години
Викайте линейка , Борисов вдигна кръвно
15
4
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Те за това го издигнаха ГЕРБ, понеже да си достоен за тях трябва да си доказан престъпник, да работиш за Кръстника и да има компромати, с които да те държат за топките, с една дума "Нов морал"
14
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
И как точно ГЕРБ ще разчиства от комунисти ,след като те самите са такива,по скоро са Живковисти,което дори е по-лошо,тая порода, се отличава с изключителна простотия.
13
5
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ако не се приеме спешно Лустрацията в България, предстои кървава гражданска война в рамките на месеци!Лустрацията трябва да е първата стъпка към гражданското обединение на нацията, а сплотяването й е възможно само с агресивни реформи във всички сфери, но без Лустрация никой няма да повярва, че захващите се със занятието"Реформи", не са поредните калинки, затова тя е жизнено наложителна!
12
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Искаме новини за Ким Кардашиян, не издържаме вече, главният редактор ... направи нещо, в теб ни е надеждата
11
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
погват и разследват и накрая резултата го знаем
10
4
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Айдеее гербери заминавате си един по един.. сега и цецко остана да махнат и ще видим тогава наистина демократични избори. ЩЕ разберете колко много ви обича народа
9
7
 
43
 
! Отговори
ТИКВЕТО преди 11 години
А сега кажете , че рейтинга на ГЕРБ не се срива .Или може би расте към 25%.Много интересно е това мълчание в медиите.Първо М. Найденов,след това Цв.Цв. , а сега и Флоров се ***.Ами то не останаха чисти ГЕРБЕРЧЕТА.....
8
26
 
16
 
! Отговори
Добре! преди 11 години
Много добре! Хайде сега да отворим и преписките с милиардите ,откраднати от Белене!Защо се срамувате ,господа прокурори? Или вие сте от същото котило,което е затрило България последните 20 г.
7
4
 
52
 
! Отговори
Лольо преди 11 години
Голем Та*aК са. Ние ги мислехме за демократи и борци със организираната престъпност, а те се оказаха най обикновенни покровители на наркотрафикантите. Пфу.....