Прокуратурата погна Флоров за подкуп

Обвинението образува досъдебно производство срещу шефа на ГДБОП
Обновена: 19 апр 2013 16:05 | 19 апр 2013 11:19, Камелия Цветанова
368
 Прокуратурата погна Флоров за подкуп
Станимир Флоров. Снимка: Булфото, архив

Софийска градска прокуратура образува досъдебно производство срещу директора на ГДБОП Станимир Флоров.

Това става след проверка заради получените в обвинението сканирани копия на класифицирани документи от МВР и ДАНС. Изискани са оперативните дела, водени срещу Станимир Флоров, и от анализа на получените по електронен път материали се установява, че те са идентични с документите в оперативните дела.

От съдържанието на документите в тези оперативни дела, както и от други доказателствени източници, е направен извод, че са налице достатъчно данни за извършено от Станимир Флоров престъпление - подкуп, в особено големи размери и представляващ особено тежък случай  - чл. 302а от НК.

Още по темата

Софийският градски прокурор Николай Кокинов е уведомил министъра на вътрешните работи за образуваното досъдебно производство и е отправил предложение за предприемане на мерки по реда на Закона за МВР спрямо директора на ГДБОП.

В хода на разследването, което ще се провежда от следователи от Следствения отдел на СГП, ще се събират доказателства и за евентуално извършено престъпление по чл. 357 НК (разгласяване на класифицирана информация).

Припомняме, че Софийска градска прокуратура започна преди дни проверка за изясняване на факти и обстоятелства около сканирани копия на документи, изпратени до медии и на електронна поща в обвинението, съдържащи  класифицирани данни с гриф „Строго секретно”, които касаят Флоров.

В обяснителното писмо авторът на сигнала се представя като „дългогодишен служител на службите, охраняващи националната сигурност на България и борещи се с организираната престъпност“.

„Естествено в това писмо няма да посоча името си, тъй като с приложенията към него ще извърша престъпление съгласно законите на Република България, понеже предоставям документи с гриф „строго секретно“, посочва анонимният подател.

Той твърди, че Станимир Славейков Флоров дълги години е бил разработван за това, че в качеството си на МВР служител на различни нива е покровителствал контрабандни канали, трафик и търговия с наркотици и е осъществил всички възможни форми на корупция.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


368
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
OT OSTAVKATA NA PRAVITELSTVOTO DO 12 05 13 god KOMUNISTI4ESKATA PARTIA I NEINATA KREATURA GERB IMAT DOSTATA4NO VREME 4E NARODA NE GI ISKA I OTKAZVA DA HRANI NOMEKLATURATA IM NEKADARNA . EDIN PAT IM BE ZAQVENO 1989 god VTORI PAT IM BE KAZANO 1997 god . TRETIA PAT 6TE BADE S TOQGI PO GLAVITE . DO 12 05 IMAT DOSTATA4NO VREME DA SI SABIRAT PARTAKE6ITE I DA SE MAHAT DOBROVOLNO . SLED TOVA INATA IM DA SEDQT I DA LAPAT , DA KONTROLIRAT , DA SANKCIONIRAT , PRAVORAZDAVAT 6TE IM POVRA6TA OT LAKOMIA
45
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Евати...... Венци Стефанов си остана шеф в Славия, а охраната му на колите до къде стигна... Премиер... на РъБъ......
44
20
 
9
 
! Отговори
Четяща преди 11 години
Не знам на вас,но на мен ми прави впечатление,че прокуратурата тенденциозно вече се знаимава с кадри на ГЕРБ!Миналия ден съобщиха ,че делото с-щу Алексей Петров се отлага! Всички заведени дела и досъдебни производства са отложени и цялата прокуратура се занимава с анонимните сигнали с-щу ГЕРБ!!! *** ли сте?
43
0
 
0
 
! Отговори
dimitar преди 11 години
do gg/ha dano ama na dali.
42
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Гербер цъфна на балкона,светлина и цвят струи.Ало Ваньо, в телефона,Мишо бирата пази!-Ало Ваньо, Се- Ре-Се-то,властно някак си звучи,Eс- ем -ес със Е- ге- не-то:Вучката ми запази!-Цяла нощ със Емо Фаса,бридж-белот каре плющи.Сутрин, да изпълни баса:авион,мачле, мечти-Се-ре -се-та от амвона,бързо страстно се четат.Закачени на пиронадокторски съдби висят.-Днес Монтана, утре в Плевен,правна школа се роди.Власт съдебна и удобна,прокурор да назначи.-Конституция, закони,битка, само за
41
4
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
МУТРОДЪРЖАВАТА НА ГЕРБ
40
2
 
22
 
! Отговори
оле ле преди 11 години
Ами сега като се започне и с рушветите от Цв.Василев и КТБ, мъка,мъка.А парите са похарчени.
39
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ама не бе, той е невинен, горкият! Това е популизъм! Хайде гербери, какъв беше по- нататък репертоарът?
38
1
 
5
 
! Отговори
рупор преди 11 години
до 41 Ина едно нещо което колкото и да е празно трябва да стои на раменете ти Извади го от *** си
37
4
 
26
 
! Отговори
АТАКА-ПОБЕДА преди 11 години
ПОВЕЧЕ ОТ ЯСНИ СА ЩО ЗА (ХОРА) МОГАТ ДА ПОДКРЕПЯТ И ГЛАСУВАТ ЗА ЕДНА НИСКОЧЕЛА И НЕОБРАЗОВАНА МУТРА ,КОЯТО СЕ ГОРДЕЕ ,ЧЕ ПРЕЗ ЖИВОТА СИ Е ПРОЧЕЛА САМО ЕДНА КНИГА-ВИНЕТУ ,ХОРА ПОДКРЕПЯЩИ ТАКЪВ ИНДИВИД СА СЪЩО ТОЛКОВА ПРОСТИ И *** КАТО НЕГО В СЪЩОТО ВРЕМЕ ЛИДЕРА НА АТАКА ВОЛЕН СИДЕРОВ НЕ САМО ПРОЧЕЛ СТОТИЦИ КНИГИ ПРЕЗ ЖИВОТА СИ ,АМИ И САМИЯ ТОЙ Е АВТОР НА 5 КНИГИ ,ТОВА Е РАЗЛИКАТА МЕЖДУ ПОДКРЕПЯЩИТЕ ГЕРБ- *** И МИСЛЕЩИТЕ ХОРА ОТ АТАКА
36
2
 
31
 
! Отговори
Успех на всички преди 11 години
Докато има подобни хора в системата няма как да се оправи фалирала България!Жалко за бедния български народ.За това който може да емигрира
35
3
 
29
 
! Отговори
Ц Ц преди 11 години
Физкултура нам е нужна !
34
39
 
4
 
! Отговори
1_българин преди 11 години
и вчера го писах. Станишев с тази ченгесарница само ще докара пълно мнозинство на ГЕРБ в парламента. Прокуратурата само открива до съдебни производства да не ги обвинят , че бездействуват.Димки и пушилки. Между другото какво стана с подслушването. Нищо , едно голямо нищо.Сергея е сам и безпомощен. Старите ченгета подхвърлят компромати и претоплени манджи не заради БСП а защото ГЕРБ ги изхвърли и останаха на едната пенсия.
33
3
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Стана тя една такава........Грамофон свири,майка плаче !
32
5
 
22
 
! Отговори
gg преди 11 години
и ГЕРБ, и БСП са едни и същи, където и да пипнеш все смърди... айде дано поне този го осъдят, така като гледам има шанс, вчера Б. Бонев каза, че Флоров е бил г-н Никой и се е занимавал с кокошкарски далавери навремето
31
4
 
51
 
! Отговори
х преди 11 години
За сега са Найденов,Флоров и Цветанов, трябва им четвърти за белот. Боко е достоен кандидат
30
4
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Сигурен съм, че Флоров е съдържателят на магазина за куфари в Бразилия, от който Гълъбинчо е пазарувал.
29
11
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ще пробвам с атака и ако не стане бягам,омръзна ми !
28
3
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Помните ли Калин Георгиев се покеазваше в медиите с фланелка Gangster ?Даже откри учебната година в Симеоново с музиката от Кръстникът !
27
6
 
34
 
! Отговори
Ало Танов преди 11 години
Ами сега кой ще продава конфискуваната дрога и ще пълни касичката на ГЕРБ!