Цветанов на тур в следствието и прокуратурата

Ексминистърът дава показания, причините - "неофициални"
Обновена: 23 апр 2013 14:57 | 23 апр 2013 13:15,
327
Цветанов на тур в следствието и прокуратурата
Снимка: архив Булфото

Часове наред продължи разпитът на Цветан Цветанов в столичното следствие. По неофициална информация той е там във връзка с досъдебното производство срещу Флоров, образувано от Софийската градска прокуратура.

Журналистите не са допуснати до сградата и чакат извън оградата на следствието. Зам.-председателят на ГЕРБ и председател на предизборния щаб на партията пристигна около 10 часа с няколко души охрана и две коли.

Станимир Флоров беше отстранен от длъжност, след като прокуратурата образува досъдебно приозводство срещу него за подкуп в особено големи размери. Обвинението започна проверка, след като в началото на седмицата медиите и прокуратурата получиха серия от документи с гриф “Строго секретно“, в които се твърди, че Станимир Славейков Флоров дълги години е бил разработван за това, че в качеството си на МВР служител на различни нива е покровителствал контрабандни канали, трафик и търговия с наркотици и е осъществил всички възможни форми на корупция.

Флоров винаги е бил сочен за един от най-приближените хора на ексвътрешния министър, който продължава в медийните си изяви да защитава бившия си подчинен.

Официална информация, че Цветан Цветанов днес ще бъде разпитан не беше оповестена. На редакционните мейли днес пристигна съобщение изпратено от имейл адрес cvetanov_sgp@mail.ru, че ексвътрешният министър ще бъде на разпит. Вчера около 21 часа вечерта пък пресцентърът на ГЕРБ разпространиха съобщение, че срещите от програмата на Цветанов за вторник се отменят.

По непотвърдена информация в 13.30 Цветанов трябва да отида на разпит и в спецпрокуратурата. Там той най-вероятно ще говори по другия МВР скандал – с нерегламентираните подслушвания в СДОТО.

Преди около две седмици главният прокурор Сотир Цацаров оповести, че има предпоставки за незаконно подслушване и обвинението образува четири досъдебни производства срещу ръководители на СДОТО. Сигналът за незаконното подслушване избухна, след като лидерът на левицата Сергей Станишев оповести анонимен сигнал, че политици, бизнесмени и общественици са били подслушвани незаконно по разпореждане на Цветанов. Цацаров обясни, че до този момент около две трети от сигнала на Станишев се е потвърдил.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


327
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
108
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Brendo progowori pred prokuraturata w italia!
107
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Грешката на Цветанов е ,че много се увлече по тия пусти СРС-та ! Още първия път,като ги зачете в Паламента,си викам,че не е на хубаво,ама не разбира и не слуша !
106
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ексминистърът дава показания, причините - "неофициални"До някой друг месец ще излезе новината- Цветанов излиза в 5 годишен отпуск, причините "неофициални" а мястото на почивката- "строго секретно".
105
0
 
14
 
! Отговори
убеден преди 11 години
Заблужават ни ,че се работи сериозно и няма превилегировани . След всичко това , Цветанов ще излезе чист като сълза . Нали всички проверяващи са назначени от ГЕРБ .
104
18
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Поръчката за подслушванията е от Станишев ! - инфото ми е от достоверен източник
103
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Леле-леле, тоя го укошария!Тука едни гърмят шампанско и пеят "Бела роза ще закича".
102
1
 
19
 
! Отговори
прокуратурата преди 11 години
Брендо проговорил в ИТАЛИЯ И ЦЕЦО ЗАПОДОЗРЯН ЗА ОПЬВАНЕ НА ЧАДЬР НАД НАРКОТРАФИКА-КАК СЕ КУПУВАТ 6 апартамента по 150 000 лева? Мафия- Бойко+Цецо+мутренски структури/наркотици,проституция,парични измами,имотни измами/+магистрати+МВР+обрачи от фирми+местна власт=мафиотската структура в БЬЛГАРИЯ
101
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Защо мъчите Цецко,злодеи такива!Той просто не знае какво прави. коко-приятел на Цецо
100
7
 
6
 
! Отговори
Мунчо преди 11 години
ГЛАСУВАШ за БОЙКО и получаваш ГОЦЕ ПЪРВАНОВ и част от групата на БСП! Ха,да ти е честито!
99
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
На тези тримата,кога са им повдигнати обвиненията,преди или след разпита на Цецо ? Щото,ако е преди,значи ги е топнал,което не е колегиално !
98
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
https://facebook/photo.php?fbid=497509433648132&set=a.120406271358452.19097.100001672392049&type=1&ref=nf
97
1
 
17
 
! Отговори
цирк Балкански преди 11 години
Цецо Слушалката гарантира за Флоров Подкупа, ДОН Буда гарантира за Цецо Слушалката, а Калин Подлогата гарантира за Цецо Слушалката и Флоров Подкупа.
96
9
 
1
 
! Отговори
до 138 преди 11 години
До Аре сиктир!Това другарите сме много "компетентни" по всякакви теми!Ти какъв си - статистик ли, счетоводител ли та си наясно с броя на фалитите, размера на фискалния резерв, отчетените средства за подслушване и т.н. Или основния ти източник на информация е жълтата преса и една истерична жена - др. Станишева?!
95
1
 
17
 
! Отговори
веселинмаринов преди 11 години
Красавец! Елегантен, интелигентен!! Еманация на милиционерската мисъл! Блясъкът на физкултурният ни елит! Концентиран израз на герберисктата скромност и почтеност. Вдъхновение за българската поп музика от Полски ТръмбешНай-имотният вътрешен министър в Европа, Морфологичният аватар на гьонсуратщината и Еманация на комплексарщината, абе с две думи: Цецо Крайслера !!!
94
1
 
18
 
! Отговори
Веско МАРИНОВ преди 11 години
Вече не ми е приятел Цецо .Подслушвал ми е гаджето.
93
0
 
16
 
! Отговори
Жик-Так преди 11 години
Ако подлостта и гьонсуратщината можеха да се измерват, то единицата мярка щеше да е един "Цвък"!!
92
0
 
17
 
! Отговори
Джаро преди 11 години
Слухтиш ли Цецкоооо!!!!Жалък и мизерен лисунгер си ми ти!!!Сто милиона от данъците ни даде за да клепаш политически опоненти и за рекет на бизнеса!!!
91
0
 
17
 
! Отговори
Торкемада преди 11 години
Абе Цвъки, къде отидоха 100 000 000 лв за подслушване и какво постигнахте с този колосален бюджет?Компроматчета за захранване на частното ГДБОП а!!!А можеше да ги дадете на нуждаещите се майки и пенсионери!!
90
0
 
14
 
! Отговори
ЗАМЕНКА !!! преди 11 години
Рано или късно Цвъчко ще трябва да смени 6.те апартамента с килия ...по възможност по топличка !!!
89
0
 
12
 
! Отговори
Хобито на Цъки ! преди 11 години
"От 13 000 СРС-та едва 5% се използват като доказателства." Ясно, Цецко си е слухтял заради самото слухтене - кефи се пича!! Някой си събират марки, други ходят да тичат и плуват а Цъки си слухти - всеки с хобито си!!!