Все пак Борисов се обяснявал пред прокуратурата за записите

Показанията не били дадени пред Сарафов, а пред прокурори от ВКП
255
Все пак Борисов се обяснявал пред прокуратурата за записите
Борисов остана час и половина в прокуратурата вчера. Снимка: БТА

Прокуратурата е снела обяснения от лидера на ГЕРБ Бойко Борисов в хода на проверката след изнесените записи на разговори с участието и на ексземеделския министър Мирослав Найденов и вече бившия градски прокурор на София Николай Кокинов. 

Съобщението на прокуратурата е по повод медийни публикации за явяването на Борисов във ВКП вчера. От записа на подслушаната среща ставаше ясно, че Кокинов изнася пред двамата данни от досъдебното производство срещу Найденов, както и резултатите от проверката на прокуратурата за незаконното подслушване по сигнала на Сергей Станишев. Тримата обсъждат магистрати и журналисти и ги описват с обидни квалификации.

На излизане от ВКП бившият премиер заяви пред журналисти: „Това не беше разпит, разговаряхме как да се разбие тази престъпна група, която прави незаконни подслушвания по домовете на хората“.

Още по темата
От обвинението уточняват, че на 7 май  след призоваване по установения от закона ред, от  Борисов са снети обяснения. Те са дадени пред прокурори от Върховната касационна прокуратура, на които тази проверка е възложена и са надлежно протоколирани. Не отговарят на истината твърденията, че тези действия са извършени лично от заместника на главния прокурор Борислав Сарафов, в неговия служебен кабинет, съобщават от институцията. Прокуратурата продължава проверката със снемане на обяснения и от други лица.

Днес се очаква обяснения да даде и ексземеделският министър Мирослав Найденов. Все още няма официална информация, че показания по проверката на Върховната касационна прокуратура за скандалните записи е дал доскорошният градски прокурор на София Николай Кокинов. Вестник „Преса“ съобщи вчера, че  Кокинов е потвърдил уличаващия разговор с Бойко Борисов и Мирослав Найденов в Банкя и в обяснение пред ВКП освен с оставката си.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


255
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
116
5
 
4
 
! Отговори
ПЛАТЕТЕ СИ ТОКА ... преди 10 години
....НА "дългия инкасатор" ---ОВЧия ../....и НОВОТО "ОФ"--БСП,ДПС+АТАКА ,ДСБ И БГ-на Куневицата/ПРЕХОДА ----ПРОДЪЛЖАВА !!!!ПЛАЩА БЪЛГАРСКИЯ НАРОД!ГЛАСУВАЙТЕ ЗА ПЛАТЕНИЯ ТОК И ПОВИШЕНИЕТО МУ С 20%.....с БЮЛЕТИНА 15!...ЗАЩОТО ГО ЗАСЛУЖАВАТ!!!!!!
115
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Утре ако почивам ще ида и аз да си поприказвам с Цацаров. Щом може да ходим в прокуратурата на раздумки, ще ида да пием по едно.
114
2
 
15
 
! Отговори
147 преди 10 години
ЦЦ признава дефакто и двете - некадърник, подслушващ шефа си!!!! Трима "частни дедективи" с карти на МВР си признаха вече. Даже посочиха шефа си -Цветан Цветанов!
113
3
 
9
 
! Отговори
ББ преди 10 години
Адвокате, адвокате,бързо ме измъквай брате.Адвокате, адвокате, хич не ми се влиза в пандиза.
112
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Скандалът на деня! Най-верният журналист на Борисов заплаши: Ако се разприказвам, ще арестуват бившия премиер!Журналистът Николай Бареков имал сведения, които можели да вкарат Бойко Борисов зад решетки. Това съобщи самият журналист на ТВ7. "Бойко Борисов ме скъса от есемеси снощи да ми се извинява. Няма да им простя", зарече се Николай Бареков,...
111
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
В Бургас *** по централната улица, бръмчат с резачки покрай определени места на полицията, защото... довечера ще има митинг на ГЕРБ. Пренасят със самосвали цветя, пред общината мижитурките са пръснали кал от преподготовка.Господ да слезе от небето, никога няма да гласувам за българоубийците от ГЕРБ!А, да, пълно е с турци от Турция.Как се разпознават ли? По еднаквите ризи.Не е ли странно съвпадението?
110
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Като влезе в затвора ще обяснява, че е на спа хотел.
109
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ГЕРБ ще залезе по схемата на НДСВ.Сега като им гледам жалкия клип на НДСВ и се чудя как е имало толкова *** да гласуват за тях и да сложат царя лъжец на власт?!Тиквата по същия начин ще се оттегли като царя.Вече сме гледали този филм.
108
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Кой е Борисов? Аз на снимката виждам Боко тиквата.
107
0
 
12
 
! Отговори
1х2 преди 10 години
Изборите имат смисъл само за Политиците, че после ще получават много пари. За Народа би имало смисъл, ако поне ги разиграете на залагания с коефициенти. То колкото Футбола ни е реален, толкова и Политиката ни е Истинска....
106
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Всички червени олигарси от енергийната и фармацевтичната мафия в затвора! .Прекратяване на всички анти-национални дългосрочни договори .Така ще оправдаят доверието на хората. Иначе победата на ГЕРБ е повече от сигурна! Ревете продажници!
105
6
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Taя тиква докога ще я показвате?Не ви ли писна 3,5 години,а и преди това като кмет?Няма ***,които да гласуват за ГЕРБ вече!Разбраха,че лъжат.Ето през 2012 щяхме да ходим на море по магистрала!Сега е 2013 и още не е готова!Лъжат,мажат,само и само да са на власт!
104
7
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Важното е,че ГЕРБ вече няма да са във властта! Дано на следващите да им е станало ясно,че на хората вече им е писнало от бутафорните промени ! Ако не им е станало ясно,шут отзад и яко тричене! По-добре избори до тогава,до като се намерят читави управляващи!
103
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Боко не е бил на разпит, а на допитване с цел снемане на показания. Той не е лъжец, той просто не е казал истината. ;)
102
5
 
5
 
! Отговори
Политик преди 10 години
Борисов да обясни и защо когато дойде на власт не даде всички далавери на Станишев и компания за разследване. Това му е най-голямата вина.
101
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Че то разпита си е вид разговор, не е излъгал Боко - дори сигурно е попитал, а тия дето ме слушат кво ше ги правите. Просто въпрос на гледна точка ;)
100
2
 
3
 
! Отговори
Наблюдател преди 10 години
Бях чувал до сега , само за "снемане на отпечатъци"...А може би предстои...
99
2
 
14
 
! Отговори
Не на мутрите преди 10 години
Долу мутрите вън от управлението на България Не на мутрите и монополите!!!
98
5
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
За Тиквуняка лъжата е като дишането. Той без непрекъснатото лъжене не може да съществува. Той си лъже по природа, по навик, за него това е естествено състояние, като дишането. Ако спре да лъже първо ще вдигне кръвно, а после ще пукне!Освен лъжите ще го запомним и с клевети, интриги, нарцисизъм, неизживяно детство, желание все да го възприемат като жертва на тъмни сили и т.н. Но затова на тоя свят има лекари-психиатри. Те трябва да се занимават с него след 12 май.
97
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
122Докато БСП се ВЛАЧИ със ----ДПС ,власт ще видят на ---КУКУВО ЛЯТО!