Цветанов дава обяснения в спецпрокуратурата

След него на разпит дойде и шефът на НРС
Обновена: 9 май 2013 15:12 | 9 май 2013 14:58,
149
Цветанов дава обяснения в спецпрокуратурата
Цветан Цветанов. Снимка: архив Булфото

Бившият министър на вътрешните работи, настоящ кандидат за депутат и председател на предизборния щаб на ГЕРБ Цветан Цветанов се яви в Специализираната прокуратура, за да бъде разпитан.

При влизането си в сградата на специализираната прокуратура Цветанов отказа коментар пред събралите се журналисти, които го очакваха.

Поводът за привикването на Цветанов е скандалът с изтеклите записи на разговор между бившия премиер Бойко Борисов, ексземеделския министър Мирослав Найденов и бившия градски прокурор Николай Кокинов. По-рано днес главният прокурор Сотир Цацаров обяви, че днес ще бъдат разпитани двама души във връзка със записите. Обвинител №1 отказа да назове имена, но даде жокер, от който стана ясно, че един от тях е именно бившият министър.

На записите се чуваше как Бойко Борисов разговаря с някого по телефона и му съобщава данни от прокурорска проверка. От чутото беше направено предположението, че лицето от другата страна на линията е Цветанов. В края на записа пък съобщаваха на експремиера, че "човекът от разузнаването е тук“.

Половин час след Цветанов на разпит в спецпрокуратурата пристигна и директорът на Националната разузнавателна служба (НРС) ген. Драгомир Димитров.

Вчера във връзка със записите беше разпитан Мирослав Найденов, а ден по-рано -  Борисов. Преди това обяснения е дал и Николай Кокинов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


149
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
71
0
 
3
 
! Отговори
Бай Ставри преди 10 години
Цецо да е на топло и хората и малкия бизнес да са по спокойни.
70
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Гласуваш за БСП - получаваш ДПС!Гласуваш за Пръмова - пак получаваш ДПС!
69
0
 
4
 
! Отговори
FU преди 10 години
До прокурор-пенсионерНе се прави на ударен де, приятелчетата на Цветанов са пропели кой и какво ги е карал да правят, Цацаров е длъжен да действа, иначе е виновен в потулване на престъпление!
68
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Цацаров показа как трябва да действа наистина един безпристрастен прокурор. Без значение какви постове са заемали "лидерите" ни трябва да отговарят за делата си... Браво на прокуратурата, само така!
67
3
 
9
 
! Отговори
кк преди 10 години
Цецко, хайде към затвора, там те чакат твойте хора,***, рецидивисти, сутеньори, трактористи!Миро няма да е самв бобовдолския зандан,там ще бъде с Емо Фаса и Будиста за украса.
66
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Прокуратурата разследва съпредседателя на парламентарната група на ГЕРБ в 41-ото Народно събрание Искра Фидосова за пране на пари и бившия вътрешен министър Цветан Цветанов за осуетяване на наказателно преследване срещу нея.
65
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
mrasniq bok.....k mu se vijda kraq ,sega razbrah te li skapani podlogi gerberski ne stiga 4e e dadeno 100 000 000 ,za na toq udioten za slushane!!!!!!!! ami i sa prasnali 30 000 000 s Boko po samoleti i kakvo li ne a tova sa za 2 god parite s koito mojeha da se povishat deckite .ETO TOVA SA BOKLUCITE NA BALGARIQ KOITO V NEDELQ shte pometem
64
4
 
13
 
! Отговори
анонимен преди 10 години
Днес.бг, нещо за разследването на прокуратурата за Фидосова?
63
14
 
9
 
! Отговори
Агент 69 преди 10 години
Абе много се разработи тая прокуратура! Зарязаха дела за милиони кражби, за убийства, за корупция и се заловиха с тия *** подслушвания, щото идват изборите и някой на някого е поръчал нещо. Добрата стара ДС си знае работата. И почти успява.Съвсем обърка хората.Че то нямало свестни политици, бе! И айде - пак старата ни добра БКП, тоест БСП, знаем си я, тя ни даваше индексации към мизерните заплати, пък и работа, пък и млади бяхме тогава...
62
13
 
9
 
! Отговори
GEro преди 10 години
До *** от коментар 35Значи казвате,че тези "лошите" от ГЕРБ похарчили БЕЗОТЧЕТНО 10 МИЛИАРДА НАРОДНА ПАРА? Колко голям *** трябва да си за да твърдиш подобна глупост. Или демонстрирате тотална липса ба уважение към читетелите на този сайт? Вие знаете ли колко пари са 10 МИЛИАРДА ЛЕВА? Не знам -тези от ГЕРБ са големи факири- да похарчат ЕДНА ТРЕТА от бюджета на България БЕЗОТЧЕТНО. Както вече написах - вариантите са два :или сте *** или ни правите нас на такива.
61
9
 
7
 
! Отговори
Пловдив, густо майна преди 10 години
Ами Къртишев, Гоце иДогана кога ще ги привикват, не разбрахме...
60
5
 
4
 
! Отговори
Дедо поп преди 10 години
Ще ги съдят по член "Дебела жила" и два висящи параграфа
59
2
 
4
 
! Отговори
моя преди 10 години
Като и гледам габаритите, как ще влезе в затвора?
58
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ще гласувам за партията , която обещае , че ще ги вкара в затвора!
57
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Директно го изпращайте в затвора, като приключи в прокуратурата! Там му е мястото!!!
56
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Прокуратурата разследва Фидосова за тежка и организирана престъпностПрокуратурата разследва съпредседателя на парламентарната група на ГЕРБ в 41-ото Народно събрание Искра Фидосова за пране на пари и бившия вътрешен министър Цветан Цветанов за осуетяване на наказателно преследване срещу нея.
55
4
 
12
 
! Отговори
мутра преди 10 години
Две честни очи на дете,и сърце вярно и смело, с големи уши на ченге,на Герба застанал начело!О, Цецо, ти си херой,отстояващ своята Вера!Срещу прокурори безброй,водиш ни в нова ера!
54
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
?
53
5
 
12
 
! Отговори
varg преди 10 години
Журналистите го питат той се хили и вика гласувайте с номер 15.
52
5
 
17
 
! Отговори
ПРИСЪДАТА преди 10 години
ЗА БЯСНОТО МИЛИЦИОНЕРСКО ПСЕ ПРИСЪДАТА Е: ТРИЧЕНЕ ПО ТРИ ПЪТИ НА ДЕН НА ОРЛОВ МОСТ