Втора дисциплинарка срещу Кокинов

Предложението за новото производство срещу него е на 5 магистрати
Обновена: 20 май 2013 13:51 | 20 май 2013 13:51, Камелия Цветанова
50
 Втора дисциплинарка срещу Кокинов
Най-вероятно ще има втора "дисциплинарка" срещу Николай Кокинов. Снимка: Булфото, архив

Петима членове на Висшия съдебен съвет подадоха предложение за образуване на дисциплинарно производство срещу бившия градски прокурор на София Николай Кокинов. Дисциплинарното производство е по повод действия, с които той е нарушил Кодекса за етично поведение на българските магистрати и е уронил престижа на съдебната власт, съобщиха от пресцентъра на ВСС.

Миналата седмица по случая се събра и Етичната комисия към Висшия съдебен съвет, която реши, че  Николай Кокинов е извършил дисциплинарно нарушение.

Още тогава председателят на комисията Ясен Тодоров обясни, че в близките дни ще бъде внесено искане във Висшия съдебен съвет за назначаване на дисциплинарно производство на Николай Кокинов.

Още по темата
Въпреки че беше поканен да присъства на заседанието на комисията миналата седмица, за да даде обяснение за разпространените в края на април файлове с разговори между него, бившия премиер Бойко Борисов и бившия земеделски министър Мирослав Найденов, Кокинов не се яви.

След заседанието Ясен Тодоров коментира, че най-голямо впечатление му е направило това, че бившият ръководител на СГП е обсъждал наказателно производство и е отправял коментари за колеги.

Срещу Кокинов вече има една дисциплинарно производство – за нарушаване на случайното разпределение на делата, предстои обявяването му за решаване

В края на април до медии бяха разпространени записи на разговори между градския прокурор, Мирослав Найденов и Бойко Борисов. От тях става ясно, че Кокинов дава предварително резултатите от проверката на държавното обвинение в МВР и освен това тримата обсъждат как да бъде измъкнат Найденов от наказателна отговорност за корупция и злоупотреба с власт, като междувременно разясняват и други механизми.

По тази причина ВСС единодушно гласува оставката на Николай Кокинов като градски прокурор на София почти веднага след като изтекоха записите.

 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


50
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
0
 
5
 
! Отговори
румен преди 10 години
Не защитавам кокинов, но се чудя се, дали от ВКС си вярват, че съдебната власт в България има престиж и етика? Всички знаем, че съдиите решават дела по собствено убеждение/ срещу пари/ и са толкова нагли, че нагло нарушават Законите, дори си измислят доказателства за да оплавдаят някой известен на всички престъпник. Прокурорите са същите като съдиите, от години се явяват като адвокати на мафия, корумпирани политици, измамници и олигарси. А тия от ВКС, като последна инстанция са най-алчни и гадни
34
0
 
9
 
! Отговори
pege преди 10 години
некой требва да е бушон и да го отнесе за да може шараните да вярват в държавността.
33
3
 
6
 
! Отговори
Кина преди 10 години
Абе може и да се спогодят да стане защитен свидетел против будистите и всичко ще е ОК
32
3
 
9
 
! Отговори
БPABO преди 10 години
БPABO ! БPABO na tozi koito e napravil zapisa, zashtoto ako ne go beshe napravil nie niamashe nishto da znaem za tozi ***.
31
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
а за другите двама участници кога ще има петчленка?
30
13
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Първо да намерят кой е направил записа, по чия поръчка, тогава може и да коментираме
29
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тези петима членове да не са от засегнатите в разговора "леви резби"???
28
0
 
8
 
! Отговори
v преди 10 години
Така сте прогнили всички, че не ви остава друго освен да започнете да играето по правилата! ВРЕМЕ Е ЗА МОРАЛ!!!
27
8
 
7
 
! Отговори
TankoBG_ преди 10 години
И как 'съдии' и то от ВКС ще 'съдят' свой колега без доказателства, взети по надлежния ред?!!Тези добре ли са?!Никой съд в света не признава такива доказателства, камо ли анонимни.
26
12
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Когато видя Цветанов и се надървям от кеф. Много искам да му го дам да ми го смучи :)
25
0
 
19
 
! Отговори
дедо пич преди 10 години
Абе този защо толкова са го награбили и го хвърлят на зверовете се чудя?Има хора за растрел,но тях въобще не ги закачат,да не споменавам имена............
24
0
 
4
 
! Отговори
Andrei преди 10 години
Gledaite v youtube "Balgarskata mafia chast - 1 ". Tam veche pokoinia Georgi Stoev Bog da go prosti, razkakazva pred Veneta Raikova za hora koito za jalost i dnes sa na svoboda i se opitvat da ni upravliavat.
23
1
 
6
 
! Отговори
Andro преди 10 години
Кокинов е един мечтател-stremiasht se kam mafiotskite kragove. Gledaite v youtube Balgarskata mafia chast - 1 . Tam veche pokoinia Georgi Stoev Bog da go prosti, kazva pred Veneta Raikova che e potarsil pomosht ot Rumen Petkov. Boris Velchev i Kokinov. Edin ot tezi hora go predade na mafiata i pisatelia si otide ot tozi sviat. .... ...Trapki me pobivat kogato slusham tozi ujasZa kakvo goorim bratia balgari ? Mafiata e v upravlenieto i pravosadieto
22
21
 
25
 
! Отговори
в защита на Кокинов преди 10 години
И какво толкова е казал? Че имал някакви колеги хомосексуалисти? Ами, че нали педарите не трябва да се засягат от това?! И той не е знаел, че го записват..
21
11
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До 24 ти си голям ***.Ако с действията си нарушаваш законите,не трябва ли да носиш отговорност,още по-вече като бивш премиер и бивш министър.Много ви е страх мутренските методи да не бъдат наказани.Щом срещу Кокинов има дисциплинарно производство и той признава за срещата с Борисов и Найденов, Борисов трябва да си понесе заслуженото.Това ако беше в някоя друга европейска държава,такива като него,отдавна да са вън от политиката.
20
1
 
14
 
! Отговори
гошо кривунделски преди 10 години
Кокинов е един мечтател-наивник.Каза една...истина и всички от...клана ревнаха,защото си е...така-шурбаджаначество и...връзкарство.Истината най...много боли.За да си дойдат на мястото,Велико народно събрание и нов закон за съдебната система,с мандатност и изборност на всички основни магистратски длъжности.Тогава...друга песен ще запеят.
19
16
 
27
 
! Отговори
Народен преди 10 години
До АнонименНезаконно записан разговор - кой съд ще го вземе като доказателство! Значи, за това какво си говорим у дома, могат да ни вкарат в кауша. Браво - тоталитарната пролетарска власт власт все още управлява.
18
2
 
16
 
! Отговори
тъпчо преди 10 години
Първата асоциация която получавам в за..............паднало животно във водите на река Амазонка. И много, много пирани.......:))
17
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Роман ги натакова всичките ;)
16
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
За какъв ''ПРЕСТИЖ'' , в СИД. СИСТЕМА .......се говори ?Всички са луднали!??!?!?!?